onsdag 30 maj 2012

Skansen

Idag åkte vi till Skansen.
Vi hade tänkt att det skulle vara lite mindre barn/folk en vanlig vardag, men tji fick vi då hela världen besökte Skansen denna dag.
Lillskansen var inte sådär jätteanpassat för barn, iallafall i Sebastians ålder. Man fick inte klappa några djur och att titta på den genom ett glad var inget han direkt förstod sig på..mest populärt var det lilla akvariet, en stor råtta i trä och de som spelade musik utanför.
Det fanns en massa grottor och gångar att gå igenom för barnen, men han är ju för liten för att våga det själv och vi vuxna får inte plats.
Så..vi väntar nog nått år tills vi gör detta igen. Bättre att satsa på lekplatser och lekland med eller utan vatten.
Efter lillskansen, var det mat. För många barn, ljud och trötthet gjorde att vi inte riktigt fick i honom lagom med mat. Och efter det sov han medan vi gick och såg de andra djuren. Han hann se några kanadagäss med ungar som var roliga.
Sen åt vi glass som var roligt och åkte lite karuseller.
Karusellen var rolig i 30 sekunder sen ville vi mest hoppa av.
I bilen så somnade vi gott efteråt.

All and all..det var för tidigt för honom.
Vi var där med grannarna, det var skoj men den som uppskattade det mest var nog grannflickan på snart fyllda fyra. Hon gillade alla djur och alla karuseller OCH hon fick äta glass och rida på en liten häst som hette Alfons..som Alfons Åberg:)

Så var jag här igen...

Känner mig som om jag svalt en vattenmelon...

måndag 28 maj 2012

Jaha och?

Så jag sitter och doppar bröd i en bunke tzatziki....frågor på det?

onsdag 23 maj 2012

Rasande takt

Dagarna går i en rasande takt! Mycket jag vill fixa innan bebis kommer!
Jag har rensat ogräs och ansat buskar!

tisdag 22 maj 2012

Hear hear!!

Från dagens Aftonbladet

DEBATTÖREN: Christer Sturmark, 47, bor på Lidingö och är ordförande för organisationen Humanisterna, som arbetar för ett sekulärt samhälle.
DEBATTEN: I dag döps Estelle och tas därmed upp i den kristna gemenskapen. Genom dopet fråntas hon sin religionsfrihet, skriver dagens debattör, som tycker att det är dags för staten och kyrkan att göra slut – på riktigt.
”Det är dags för staten och kyrkan att göra slut på riktigt och ge kungafamiljen religionsfrihet
Estelle tvingas in i svenska kyrkan
Visa bild »
Christer Sturmark: I dag blir prinsessan berövad en mänsklig rättighet
annons:

I dag döps Estelle i direktsänd TV. För många är det förstås en glad och tjusig tv-underhållning utan djupare mening. Få människor tycks veta vad ett dop är och många tror att dopet är en namngivningsceremoni, men så är inte fallet. Ett dop innebär i princip tre saker: att barnet tas upp i den kristna gemenskapen, att barnet kallas att bli Jesu lärjunge och att barnet befrias ifrån mörkrets makt, vilket kan uppfattas som en slags exorcism (befrielsebönen).
Visst hade det varit sympatiskt om Estelles mamma och pappa i stället hade låtit henne själv välja livsåskådningsgemenskap när hon blir vuxen, men det står förstås föräldrarna fritt att välja. Alla föräldrar utom just Estelles. De är faktiskt berövade en av de mänskliga rättigheterna, nämligen religionsfriheten.

Successionsordningen, som är en del av vår svenska grundlag, säger att kungen eller drottningen ska tillhöra den evangeliska läran enligt Augsburgska trosbekännelsen från 1593. Om monarken avfaller från läran förlorar hen rätten att vara statschef. Lagen säger också att kungens eller drottningens barn ska uppfostrasi den evangeliska läran.
Den som vill ursäkta detta med att det är en lära från 1500-talet bör veta att detta prövades av riksdagen inför kyrka-statseparationen år 2000. Riksdagen beslöt då att detta krav på kungafamiljen skulle kvarstå. Om Estelle växer upp till sekulär humanist snarare än kristen får hon alltså inte bli statschef.

Estelles dop blir säkert en vacker föreställning. Men den är bara ett av många exempel på att kyrkan och staten ännu inte har gått skilda vägar. De lever fortfarande i ett syndigt samboförhållande.
Några exempel:
Det finns fortfarande en lag om Svenska kyrkan i den svenska lagboken som uppdrar åt kyrkan att missionera kristendom, trots att kyrkan i formell mening är en fristående livsåskådningsorganisation.
Skatteverket samlar in kyrkans medlemsavgifter via skattesystemet utan kostnad för kyrkan.
Detta har ett värde för kyrkan om drygt 100 miljoner kronor. Andra trossamfund kan få samma hjälp med uppbörden av medlemsavgiften, men de får då betala en summa för varje medlem till Skatteverket. En livsåskådningsorganisation som Humanisterna göre sig icke besvär, vi nekas sådan hjälp.
I Sverige har vi en marknadsföringslag som förbjuder så kallad ”opt out”-marknadsföring.
Det innebär till exempel att ett tidningsförlag inte får skicka hem en tidskrift till någon och säga att ”om du inte fyller i och sänder in denna blankett för att tacka nej så är du prenumerant på tidskriften”.
Alla följer den regeln utom Svenska kyrkan.
Ett spädbarn blir medlem i kyrkan om föräldrarna låter döpa barnet.
När barnet blir vuxet så forsätter det att vara medlem om det inte skriver till kyrkan och tackar nej (opt out).
Om kyrkan skulle följa marknadsföringslagen och ha en etiskt hållbar rekryteringsprincip borde alla artonåringar få ett brev från kyrkan där det står ”om du vill fortsätta vara medlem i kyrkan så måste du fylla i denna blankett och skicka in den till oss.
Annars tar vi bort dig ur medlemsregistret”.
Kyrkan har också som enda fristående intresseorganisation stor tillgång till sändningstid i public service, där den utan balans och allsidighet sprider sitt budskap.

Det är dags för staten och kyrkan att göra slut på riktigt och ge kungafamiljen religionsfrihet.
Det är dags att gå vidare.

Christer Sturmark

torsdag 17 maj 2012

Very bad...

..har jag varit på att blogga, jag vet! Men jag har haft fullt upp till mitt försvar;)
I helgen som sagt åkte vi först till Karlstad. Resan gick bra ner, vi bodde med Emmas föräldrar och hälsade på Mattias bror. Sen spelade Mattias match, det var därför vi åkte. De förlorade på det berömda håret, vilket var hatligt, men eftersom solen sken var jag glad ändå:)
Redan hem fick lillefis mardrömmar och skrek rätt mycket, men väl hemma ordnade allt upp sig bra.
Dagen efter åkte jag ner till Malmö med brudarna för att se new kids on the block och backstreet boys konserten.
Det shoppades, åts och skrattades en massa och konserten var underhållande också!
Kom hem måndag kväll och det var ett kärt återseende med min lilla plutt!

Tisdag var det dags för mvc igen! Nöten mår bra och jag har inte gått upp för mycket i vikt än. Vi passade på att luncha i solen med farbror päron i solskenet!
På kvällen åkte jag och lillefis och träffade mina gamla barndomsvänner. Hon bodde tre trappor upp utan hiss så när vi väl var framme var vi bägge slut:) satte oss ner och vilade i trapporna.
Igår lämnade vi bort fisen till mormor och morfar. Vi började röja i förrådet och fann både en och två mössbon...blä!!
På kvällen gick vi på en u19 match så var grymt underhållande och sen somnade vi framför tv:n:)

Idag hjälpte vi en vän att flytta och röjde lite mer i förrådet. Nu är mannen och tränar och jag har bakat en paj då vi får främmande på middag imorgon:)

fredag 11 maj 2012

Urk

Sebastian har härjat och vaknade innan kl 6..idag åker vi till karlstad..en skön bilfärd på ca 4 timmar..med den där lilla skrikmaskinen..kul!

onsdag 9 maj 2012

Dagens

Dagens sötaste! Min lille pojk i regnutstyrsel!!

Dagens lärdom! Handla inte frukt när man är hungrig eller gravid..

Gamla vänner

Idag är det gamla vänners dag! Hör av dig till en vän från förr, föreslå en fika och kolla av läget!

Fox

Igår såg vi en tjock räv på väg till Ikea och på kvällen kräktes jag som en räv..återstå att se ifall det var nått jag ätit eller om jag ska fortsätta med detta elände idag...
Fick en smärre chock när jag vaknade och såg mig i spegeln..har tydligen fått brustna blodkärl av kräkandet.

Tack graviditet..tack..nu känns det som om jag har lepra också:(
Gick inte att ta en bra bild på pesten..but Its not pretty!

tisdag 8 maj 2012

Störande

Ett axplock utav saker min man gör som stör mig! Jag älskar honom och självklart har han bra egenskaper, men det är min blogg och jag väljer att ventilera mina känslor som jag vill:)

Bild 1:
Jag har kommit ut ur duschen och ropar "älskling! Kan du kolla ifall mina jeans i torktumlaren är torra?"
Denna fråga leder tydligen till att man sliter ut all tvätt och lägger den i en hög..och plockar ut mina jeans..detta upptäcker jag flera flera timmar sen..:/

Bild 2:
Tomma toarullar lyckas alltid bara hamna där de hamnar:/

Bild 3:
Trots att jag ordnat med en rejält fin återvinningsstation med laminerade bilder och text på vad som ska gå var...hamnat ändå allt på diskbänken:/

Självklart finns det enligt han förklaringar för allt..men de är sååå korkade att jag inte ens tänker ta upp dom.

Upp som en pannkaka ner som en...

Idag började dagen lite knakigt med lite tjafs med mannen..lite vardagsmat nu när vi båda är hemma..men sen utvecklade sig dagen väldigt bra.
Hämtade upp finFia och bebban och drog till stinsen, köpte lite kläder. Sen spontanåkte vi till Ikea vilket per automatik leder till en toppendag oavsett om man hittar något eller ek! Idag rundade jag en billydörr för dryga hunkan, vilket får två tummar upp!

Sen när jag kom hem dock..
Mannen var sur som en citron för lillefis betett sig..ja lite mer som han brukar vara med mig om man säger så.
Grinig delux var dom bägge, ingen hade sovit eller ätit..
Och var min naturliga respons..min vardag liksom...

Lite senare skulle mannen åka och träna så jag skulle natta.
Ungen var fullständigt rabiat! Slog mig, slängde nappen och bara gallskrek i nästan en halvtimme!
Kunde inte göra ett skit! Försökte med alla knep men inget fungerade!
Började få smått panik och undrade om ungen hade ont eller skadat sig..DÅ KOMMER MANNEN IN PÅ RUMMET!
Han har suttit på toa under tiden ungen bara vrålar! Jag trodde han gått för länge sen för i min värld skulle man kommit in för läääänge sen.

Vid det här laget har hormonerna kickat in också.
Tårarna bara sprutar på både mig och Sebastian, sammandragningar, mjölk sprutar ur bröna..och lille nöten i magen sparkar hejvilt! Jag brölar att Sebastian hatar mig och intar det Oprah kallar "the ugly cry"!

Sebastian somnade till slut, mannen åkte och träna..kvar är jag och äter praliner..:(

Fancy truffles..because I'm worth it!

lördag 5 maj 2012

Omföderskekurs fortsättning

Det blev tyvärr inga fler bilder..men det var en väldigt mysig lokal.
Vi var väl runt 8 blivande mammor och kanske 5 blivande pappor.

Jag var lite rädd att alla mammor skulle vara city chica och ja vissa föll under den stereotypen till utseendet men absolut inte till sättet. Det var mysiga, kloka människor allesammans.
Till skillnad från kursen i Märsta som kom ingen upp i foppatofflor och mjukisbyxor...ingen smet ut för att röka eller ens  stoppa in en prilla i pausen..och ingen mobiltelefon störde kursen.

Jag vet inte riktigt om jag ska kalla det en kurs..för det kändes mer som om man satt några vänner och bara samtalade om det som komma skall.
Alla ens frågor blev besvarade, de som fanns från start och alla som dök upp längst med vägen.

Vi talade om hur man ska bete sig gentemot det äldre syskonet, hur man kan hjälpa omgivningen att hjälpa och inte rasera det man byggt upp (sväääärmor....)
Vi gick igenom smärtlindring, förlossning allt ifrån normala till urakuta snitt...hur man går till väga om det går så snabbt att man måste föda hemma eller i bilen...tydligen kan det gå väldigt snabbt andra omgången.

Vad mer...det var nog det. En väldigt bra upplevelse helt enkelt. Rekommenderas!

Sen på kvällen drog jag på tjejmiddag. Ramlade in genom hemmets portar runt 2 på natten.
Big mistake!
Sebastian var enligt mannen rabiat..(trots att bägge snarkade när jag kom in)...han hade inte sovit på hela natten (varför ringde han inte hem mig kan man fråga...väntar fortfarande på svar..)

Imorse var mannen sur som en citron...trots att JAG bara sovit i ca 4 timmar...så var det väldigt väldigt synd om honom. Detta resulterade i ett smärre världskrig!
Jag sa ingenting...jag orkade inte..sa att om jag talar nu så kommer jag bara säga någonting dumt så då är det bättre att hålla tyst.
Det var tydligen fel väg att ta den med...men men...jag orkar som sagt inte.
Han hajar inte...helt enkelt.

fredag 4 maj 2012

Omföderskekurs

Vi kommer in..det är mysbelysning överallt..mysig rökelse...och Joni Mitchell i bakgrunden...

Kan det bli sämre? Kan det bli bättre?

torsdag 3 maj 2012

I knew it!!!

Lol!

Andra tankar jag har för tillfället...

Vad i helvete tänkte tv4:as stylist när hon/han valde ut Camilla Henemarks utstyrsel i kvällens Let´s dance???

Blev väldigt sugen på salt...hade inget hemma...så jag tog en kökskniv och kapade av en löjligt stor bit parmesan och sitter och knaprar på...här avslöjas allt...;)

Damn cravings

För några minuter sen var jag sugen på ugnspannkaka..så nu står det självklart en i ugnen..
Men nu dreglar jag över tanken på skaldjur...åhhh skaldjursplateau...

Me-time

Idag tog vi en ganska så lång promenad, efter det åt vi lite lunch alla tillsammans, mysigt.
Mannen och sebbe gick efter det över till grannen och lekte lite medan jag gick upp och sov en stund i solskenet. Sååå skönt.
För ett litet tag sedan kom de hem och nu ligger de och sover medan jag ligger i soffan, dricker bubbelvatten och kollar på top model. Life is Good!

Imorgon är det dags för föräldrarkurs, denna gång inne i city. Ska bli spännande att se skillnaden mellan den och det vi fick i Märsta.
Jag hade hoppats på fint väder men enligt rapporterna ska det snöa! Kollar man ut i skrivande stund verkar det helt barockt...men man ska aldrig säga aldrig.

onsdag 2 maj 2012

New craving

Ok..så jag har ätit en hel kartong...helt själv...två dagar i rad..
Det är frukt..det är nyttigt...och jag kan äta en kartong under tre minuter...det är classy..
Mannen bara skrattar...han är elak...

Alohomora!

Idag är det den officiella Harry Potter dagen!
Tjoflöjt vad skoj;)
Jag hade tänkt klä ut mig i glasögon och rita ett fejkärr på pannan dagen till ära. Men det fanns inte tid.

Sebastian slog till och sov hela natten, vilket ledde till att jag kände mig helt knasig i huvudet och helt slut.
Så när han återigen var trött så sov vi hela familjen i två timmar!
Vi skulle vara iväg till ett så då blev det lite bråttom!
Snusa liten bebis. En 8-veckors Valter..så söt!
Sen skulle svärmor komma på middag.
Hon är så knepig att jag hade ångest över vad jag skulle laga.
Till slut sket jag fullständigt i hennes obefintliga smaklökar och gjorde något jag var sugen på.
Det blev en chili chokladgryta. Riktigt mumsig!
Hon saltade innan hon smakade..som vanligt..få saker stör mig mer..men..hon sa att det var gott..Orkar inte bry mig om hon menade det eller inte.
Nu har hon åkt hem och jag är så trött att jag vill dö! Måste nog knapra en vitamintablett eller två..

Puss på er!

tisdag 1 maj 2012

Märklig reklam

Bläddrar i en större elkedjas reklamblad...detta är alltså ett elegant kyl/frys paket som kan bli din för bara 9990 kr.
Men vad har de fyllt det med?
Överst två små små behållare med röda vinbär och björnbär.
Sen en kaka.
Sen till synes en skål med habaneros och två behållare med färskost.
En klase bananer..några citroner..och vad är det längst ner?? Två jättestora passionsfrukter eller vad? Större än citronerna!
Märkligt..:)

Mysigt att vara hemma

En massa lek och bus med hela familjen:)