måndag 30 maj 2011

Morr!

Utav någon anledning kan jag inte göra inlägg eller kommentarer via datorn längre...är det inte alltid så att när man uppdaterat någonting på datorn så fungerar fanimig ingenting längre!! Blir så arg...var är min man??? Han kan faktiskt var behjälplig i den här frågan!


Idag var jag på lönesamtal.....bah...inget mer vettigt att säga om det...det suger att jobba där jag jobbar..måste ha ett nytt jobb, tack och adjö!

lördag 28 maj 2011

Dödsfall

Björnens faster har gått bort..tragiskt...hon var en trevlig krutgumma...det gick tydligen snabbt...knall fall vid frukostbordet:(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rosémingel

Igår vankades det rosémingel/provning, eftersom jag aldrig har varit roséns största fan tog jag detta som en möjlighet att lära mig uppskatta denna dryck.
Och ja, jag lärde mig uppskatta det alright....väldigt mycket..lite för mycket.
Vi var 7 personer i gruppen och vi hade 9 flaskor att gå igenom...sådär runt 4:e flaska började jag bli lite luddig....så jag trappade ner det hela och drack mer vatten och åt mer snask...jag kände att jag återfick kontrollen. Puh...
Efter provningen var färdig fick man dricka mer utav det vin man tyckte var godast...någonstans här spårade det ur för mig. Jag kände mig berusad men fortfarande inte mer än det....och det kunde jag leva med.
Men någongång under promenade hem började jag vingla...och vingla och vingla. Väl hemma tyckte jag fortfarande ja, jag är berusad men hej..jag kan hantera det och går och lägger mig.
Inatt...vaknar jag...jag har ingen aning om var jag är...jag har knappt någon aning om vem jag är....när jag sen till min fasa känner att någon suger på min tutte, var jag på väg att skrika högt. Men återfick snabbt mitt förstånd...Snabbt ut med tutten...skäller på maken som gett mig ungen...fattade inte han att jag var pruttis? Tydligen inte...
Jag stormar ut ur sovrummet...
Lägger mig i gästsängen och har den sjukaste drömmen om att jag började få bröstvårtor över hela kroppen....när jag vaknade igen...är jag så bakis att jag vill dö.....väldigt pigg bebis var inte det jag ville ha på menyn...men det var bara att bita ihop och säga dom berömda orden, jag ska aldrig dricka igen!

Gott med rosé igår...idag vill jag bara kräkas:(

fredag 27 maj 2011

Hm

Det här med att fota sin bebis är inte det lättaste....



- Posted using BlogPress from my iPhone

Pyssel

Sebastians rum börjar bli fint!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 26 maj 2011

"O"

Tecken på att man är hormonell...man gråter till TV-program...närmare bestämt det sista Oprah avsnitter ever...
Jag tror att det är negativt att jag precis upptäckt att man kan tanka ner Oprah avsnitt....förstå hur många avsnitt jag missat de senaste 25 åren?
Det kan bli väääldigt mycket tevetittande den här mammaledigheten ;)

Inspirerad

Sebastians tassar vid 1 resp 3 mån...


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 maj 2011

Turist?





- Posted using BlogPress from my iPhone

OMG!!!

Best Salad EVER!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 23 maj 2011

Devil in disguise...

Gädda...vilken jävla skitfisk! Det är djävulen utklädd i ett virrvarr av fjäll och benhelveten!
Aldrig mer!
Mannen åkte och fiskade i helgen och dum som jag är, bad jag om fisk...hem kommer han med två jävla slemmiga gäddor!
Nu luktar jag fisk....jag har testat allt för att få bort lukten..inget fungerar..:(
Hoppas skiten blir god, annars brinner jag av....idag vart jag så sur att det inte blev någon fiskpudding...efter att jag grävt mig igenom all fisk orkade jag inte tillaga den...det blev korv med grönsaker...

Mannen och jag började vår "operation rör på fläsket" och tog en rask promenad på en timme!
Det är meningen att vi ska göra det 5 gånger i veckan minst...one down four to go!

Svärmor ringde tydligen idag och kallade på oss..jag vet inte hur jag annars ska benämna "önskemålet" ....efter månader av gråt och helveten om att hon inte känner sig delaktig i familjen...och att hon inte vill tränga sig på...ringer hon nu och med mindre än 24 tim framförhållning måste vi träffas...det finns inget utrymme för ett nej...nej nej..för om vi inte kan kommer ner till henne, då kommer hon upp till oss...
Vad har hänt? Vad har mannen sagt till henne...Var har hon fått krutet ifrån?

Nog om min totalt pissiga kväll...min dag har varit fantastisk! Förutom att lillkillen vaccinerades och det var en lite dramatisk upplevelse....så efter det hämtade jag bebban och finfinisen och vi drog alla till IKEA. En heldag på det stora blåa huset med gul text....fab!
Tack för att du finns finis...du är underbar!

Oskulden är borta!




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 22 maj 2011

Milk for brains..

Den här dimman av mjölk som min hjärnan huserat i de senaste tre månaderna är outhärdlig...jag brukar väldigt sällan glömma saker och jag har alltid kunnat ha minst en tusen saker i hjärnan samtidigt.
Nu är detta omöjligt....jag kan knappt minnas något jag själv sagt två sekunder senare...post-it lappar måste skrivas om precis allt och t o m då är det ingen garanti att jag minns det...
Två exempel som hände mig idag....

Amningshjärna 1: Jag har i flera dagar använt mig av såndär näsolja, för jag känt mig lite torr i slemhinnorna ( för övrigt ett vidrigt ord...slemhinna...*urk*), jag har inte känt någon vidare effekt. Idag upptäcker jag att den lilla sprayflaskan har ett lock...jag har alltså inte sprayat min näsa den senaste veckan utan bara sprayat olja i locket...tadaaam...pissmo hjärna!

Amningshjärna 2: Mannen har åkt till Åland och fiskat hela helgen och igår åkte jag till mina föräldrar för att sova över, lilleman får oavbrutet med stimulans och uppmärksamhet och jag får väl behövd vila och avlastning...anywho...idag skulle jag hämta mannen i Märsta för att sedan återvända till mina päron för middag..jag tänker att jag lämnar lilleman där, åker lite tidigare så jag kan göra lite nytta hemma. Jag packar allt jag behöver packa, lämnar lilleman nyammad och bytt...kör hem, packar ur bilen...och inser att jag inte tagit med mig nycklarna hem!! Suck vad trött man blir...det var ingen idé att åka och hämta dom igen...utan jag satt som en idiot på parkeringen tills mannen kom hem....

Chilenare

Inte nog med att ett mindre rymdskepp inhandlades för barnbarnets eventuella övernattningar...men igår när övernattningen blev verklighet fanns det ingen mobil att titta på i väntan på John Blund...
Snabbt fixat! Vi behöver ett gammalt gossedjur från mamman, mobilen från barnvagnen och några väskremmar..



Vi dom där..är lite konstiga;)

Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 21 maj 2011

Sug!


Jag är hungrig, stirrar som förhäxad på reklambladet...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Ready to get fit!




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 maj 2011

G'day

Vi har inte sovit alls inatt, börjar lilleman bli sjuk? När han äntligen somnade vid 6 började HSB klippa gräsmattan kl7! Så irriterande!
Vi klädde oss som en smurf för att höja stämningen här hemma:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 maj 2011

Snorig!

Hur lång tid behöver en människa på sig att producera sin kroppsvikt i snor? Med tanke på det senaste dygnet skulle jag säga just det..24tim.
Jisses vad jag känner mig risig.
Nästan täpps igenom och rinner hela tiden. Mannen är ju också hemma, fast han med konstaterad halsfluss, man skulle kunna tro att han är döende...men men.
Den här underbara reklamen om att "vi kvinnar gnäller om att föda barn , men ni ska veta hur det känns när en man är riktigt förkyld" har spelat i mitt huvud den senaste tiden OCH jag har bara ett svar!
Jag föder hellre barn igen och igen om du min käre make aldrig blir sjuk igen!

Nu ska jag dricka te!

söndag 15 maj 2011

Internetlös

Fortfarande inget internet..bbb kommer få ett riktigt arg mail så fort det hela är åtgärdat!
Igår lördag blev det först besök, mina härliga kusinbarn, de sötaste tvillingarna jag någonsin sett! Stod som små ljus och frågade om de fick klappa Sebastian, de fick de. Två små små tassar som varsamt klappar en ännu mindre liten tass...nästan så en tår letade sig fram, så fint som det var!
Efter var det dags för mannen att debutera i b-laget. Han ställdes mot en liten liten pojkspoling...de som vet hur min man ser ut förstår det roliga och elaka i det. Han flög omkring som en vante i den stora björnramen.
Efter matchen började mannen klaga på halsont, idag var det ett faktum att han åkt på halsfluss...hoppas innerligt att varken jag eller Sebastian åker på det, det vore förjävligt! Jag fick svida om till baddräkt och vara med på babysimmet. Blev erbjuden ett jobb som babysimslärare..hmm...vet inte om det är något för mig....funderar...
En sjuk man här hemma alltså...2 barns mor mao...sjukt jobbigt.

Imorgon kommer årets jobbigaste dag, återkontrollsdags. Klarade 5 års strecket förra året och det är ju toppen, men det gör det ändå inte lättare. Jag är fortfarande nervös inför det...det vore överjävligt med ett återfall! Jag försöker inte tänka på det, samtidigt som man någonstans o bakhuvudet måste ha det i åtanke för att inte helt bli "blind sided" om man inte får höra det man vill av farbror doktor..


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 maj 2011

Skillnad mellan mamma o pappa

Vi ska få besök idag kl11, jag börjar redan igår plocka undan och tror att vi gemensamt kommer på en plan för städningen. Den gick ut på följande, du (pappa) tar barnet på en promenad och jag (mamma) städar.
Idag ställer jag en klocka efter en natt med ammning för att städa, behövs egentligen inte för barnet väcker mig ändå. Pappa sover...
Jag och barnet gör vårt bästa för att städa utan att väsnas. Väcker till slut pappa tjugo i 10. Han drar sig i sängen till 10. Han vill äta frukost, duscha och bajsa!
Mamma tror hon duschade i tisdags...
Mamma ammar, byter och klär på barnet...

Jag skriver på min iphone och har tröttnat på skiten...jag hade en massa fler punkter som alla ledde till samma mål.
Pappa värdelös o mamma rockar.

Vad får jag för svar när jag får ett utbrott över orättvisan?
Men du måste börja lära dig att inte sätta alla andra först och tänka på dig själv.
Ungen skriker och vill ha mat...men mamma vill blogga...varför fattar inte en tremånaders baby det? Det ska pappa få förklara när han är klar på toa..


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 13 maj 2011

Fredagsmys




- Posted using BlogPress from my iPhone

Blöjtårta

Min senaste blöjtårta!
- Posted using BlogPress from my iPhone



tisdag 10 maj 2011

Puh..

Vilken dag och vilken härlig värme!
Började dagen med en rask promenad upp till Valsta för att luncha med några fotbollsmorsor. Det blev en bra dag med mycket kaffe, skratt och samtal.
Träffade lille Lucas för första gången, det senaste tillskottet, 2 veckor gammal...insåg att jag redan glömt att bebisar är så små...
Sen traskade jag hem via Steninge, förbi Willys för att handla lite mat..sen brast det för lilleman...han gallskrek och tårarna sprutade, inget tröstade, inte napp, inte bröst..bara att bli buren fungerade stundtals...så i ren panik sprang jag förbi fina T och lugnade ner mig med lite kaffe och skitsnack. Lilleman tystnade till slut...fan vet vad som var fel på honom.
Väl hemma så var jag helt matt, slut som artist. Hade sett fram emot en kväll med navelskådning framför TV:n...tji fick jag..mannen skulle träna, kvar blev jag med en arg unge..fick honom i säng precis när mannen skulle åka och då får jag äntligen sätta mig ner och äta lite middag..då ringer en hysterisk fotbollsmamma som försöker med alla medel få tag på sin man som tränar...deras 3 mån dotter hade fått skyhög feber och det var bums til akuten som gällde. Snäll som jag var (för jag fick inte tag på någon annan) fick jag rycka lilleman ur sängen och ta en taxi ner till plan för att meddela hennes man. De var jätte tacksamma och det slutade med att vi även skjutsade hennes man till akuten för att möta upp den hysteriska mamman och den heta ungen. Vad gör man inte för sina vänner?
Nu är kl 22:30 och jag har äntligen landat i soffan..dags att sova, ska upp tidigt imorgon och skjutsa min man till Löwet för att röntga hans trasiga knä...ja..så han är konstaterad trasig inför matchen på lördag...suck och ingen kommentar..
Mina nya fina skor jag beställde för några dagar sen har kommit..mannens kommentar..dom har lite strippar-känsla där fram...vad vet han...dom är snygga, dom är bekväma och dom passar. Plus att höga klackar trollar bort minst 5 kg! Fab! Så hans strippa kan han stoppa upp någonstans!
Nu sova!

måndag 9 maj 2011

Mamma förtjänar detta!

Ligger i mitt badkar, har nya mama tidningen bredvid mig. Mannen tog bebisen med sig till fotbollsplan. Idag har varit en fantastisk dag med en långpromenad och en massa skratt i solen! Mer sådana dagar tack!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 maj 2011

Morgonmys är det bästa

Nu blundar han på bilden för att han inte gillar blixten... men lita på mig när jag säger att hans underbara klarblåa ögon lyser bus! Älskar morgonmys!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Sängen

måndag 2 maj 2011

Nu börjar det!

Lchf! Jag och mannen har synkat ihop oss, vägt oss och nu slänger vi in oss i bantningen...vi ger det en månad och sen utvärderar vi det hela och ser hur vi fortsätter...Men 1 maj gick startskottet!