lördag 26 februari 2011

Kiss är kiss och bajs är bajs!

Björnen har en tendens att bli nerkissad av lilleman i tid och otid..blir han inte direkt nerkissad så lyckas ungen förvandlas till en kissfontän när björnen byter blöjan...
Jag vet varför...han kan inte hålla sig ifrån att ta en stund och dumstirra på sin son i total förälskelse...men men nog om det, för annars kommer jag börja tjuta som ett barn.
Idag stod jag lite kärlekskrank och beundrade sonen när björnen bytte blöja, jag tittade bort i en millisekund och sen var jag helt nerkissad...björnen skrattade ihjäl sig...han fick ju inget kiss på sig...
Senare på dagen började blöjan lukta..jag tog på mig den blöjan då svärmor och björnens kusin och kusinbarn var här och skulle precis åka så han fick ta farväl i lugn och ro.
Jag tog av blöjan, torkade rent och skulle precis sätta dit den nya blöjan..och höll upp fötterna som man brukar göra när man ska sätta den nya blöjan på plats under stjärten...och då..sprutbajs...jag fick bajs över hela mig! Som om det inte var nog, på de 3 sekunderna det tog mig att komma över chocken så börjar avkomma att kissa..kisset bara sprutade överallt!
Björnen kommer in och ska ge mig en kram bakifrån...jag bara ylade nej och då fick han syn på mig och nästan vek sig dubbelt av skratt!
Osolidariskt...men ja, det var roligt...men inte trevligt..kiss och bajs är inte trevligt även om det kommer ifrån det finaste av det finaste som 9,9 gånger utav 10 luktar fantastiskt!

Check..

Försökte ta oss ut idag, vi hade två mål. Ett hämta ut ett paket på Coop och två handla en liten overall på eurostop.
Vi klarade av nr ett.
Björnen sprang in och jag och lilleman satt kvar i bilen, det tog inte många sekunder innan det gallskreks i bilen och det var inte jag.
Jag försökte med alla knep jag kunde men insåg rätt snabbt att det var hungergråt och inget annat.
Hade inge val, upp med ungen ur bilbarnstolen och fram med bröstet..så där satt man..ammandes på coops parkering, sjungandes U2's "one love"...tiderna förändras, för bara en vecka sen fanns inte det här scenariot ens i min vildaste fantasi:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 februari 2011

Klyftan från helvetet

Vi kom hem i måndags kväll och konstigt nog har jag inte haft tid att blogga en enda gång, inte ens ett litet inlägg via telefonen...den tiden hade jag på BB...var är den tiden nu?

Det har varit ett par jobbiga nätter sen vi kom hem..lilleman sköter sig exemplariskt när vi har besök och förvandlas till en liten frankenstein så fort dörren stängs bakom den siste gästen..
Idag är första dagen vi inte har haft (än) en enda gäst..och vi har haft en mardrömsdag..jag har inte kunnat gjort något annat än att amma. Vid två tillfällen försökte jag sova, bara för att bli väckt inom en kvart med att ungen återigen är hungrig..suck..

Idag hade vi tid för återbesök på BB, han skulle vägas. Lite halvnervösa satte vi oss i bilen och hoppades att han inte gått ner för mycket i vikt....eh, han hade gått ner 5g sen födseln..jag har förmodligen grädde i tuttarna, det ser iallafall ut som det när man pumpar ut lite mjölk.

Idag har det runnit till rejält i behagen. På BB blev lilleman hungrig och började gråta som en tok. 5 minuter senare när vi var på väg därifrån kunde jag knappt gå. Brösten hade blivit stenhårda, som två handbollsbollar och jag kände hur det rann mjölk..mjölkrinnandet fick i sin tur livmoderna att kontrahera (därav ska det vara så bra att amma, för det hjälper till med återhämtningen) men det gjorde så förbannat jävla ont att jag knappt kunde gå...inte kul.
Vi lyckades söva ner barnet..för att så fort vi klev in genom dörren började gråten...de slutade nyss, jag satte mig ner för att skriva och nu skriker han igen...på återseende...hoppas jag.

måndag 21 februari 2011

Hello we are the H's

Här benämns man efter var man bor, vi bor i rum h...därav är vi h:na.
Lillgrisen tog precis sitt pku och vad som förhoppningsvis blir hans sista gulsotstest. Om resultatet ser bra ut får vi åka hem. Våra väskor har stått packade länge och likt instängda djur stryker vi oss längst med utgångarna..inte riktigt men nästan;)
En sak som det väldigt sällan pratas om i samband med förlossningar är den nyblivna mammans tarmar... Åtminstone har ingen sagt något till mig.
Det enda som sagts i det avseendet var av min gode vän T och det var att göra nr två var otroligt smärtsamt.
Min fasa var otroligt igår när jag kände att det var dags...förberedde mig på att profylaxandas och funderade på om detta toalettbesök skulle resultera i att jag ligger i fosterställning och kvider efter lustgas.. Det var inte ett dugg farligt eller speciellt smärtsamt..puh!!

Men!! Det som jag inte visste var tarmverksamheten. Tarmarna har ju successivt fått mindre och mindre plats i buken genom de sista nio månaderna..och genom hela maratonloppet som är en förlossning fick åtminstone jag inte i mig någon nämnvärd föda...tomma, totalt utarbetade tarmar som helt plötsligt får en massa plats...eh hallå gasbildning..!!!
Jag har gått omkring och fisit som en byggarbetare!! För det mesta är man ju på rummet och då får man bara böja lite halvskamset på huvudet för mannen..men igår när vi satt i restaurangen och åt frukost och en smet...pinsamt var bara förnamnet...och ja, jag erkänner, jag var inte kvinna nog för min prutt utan var paralyserad i två sekunder varav jag sen böjde mig över mitt barn och klappade ömt på hans lilla rumpa och sa " ja, är mammas lilla älskling lite gasig i magen"
Fördel..man har alltid någon att skylla på nu;)
Nackdel...jag berättar om det, han kommer få reda på det och hämnas sin knäppa mor i framtiden.
Jag tar den...skjuter upp pinsamheten lite:)



- Posted using BlogPress from my iPhone

06:24

Ungen gallskriker, bättre natt än igår..jag känner mig något pigg...björnen vaknar inte av att man slår honom...men han är trött...världens bästa pappa är en tuff roll att axla.
Hade aldrig klarat detta utan dig...som om jag inte redan var din föralltid smälte jag ytterligare utav dina tårar när du för första gången höll i din son...älskar dig!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 februari 2011

En natt till

Han blev gul över natten så nu behandlas han för gulsot...vi som var så nära att få åka hem:(
Lillemans hälsa är dock viktigast...ersättning får han också...mina bröstvårtor vill ramla av och gå på semester. Världens skönaste dusch har jag tagit och babianarslet känns igensytt, close for The Time being med andra ord...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ögonen går i kors

Jag har i stort sätt ammat non stop i sju timmar... Jag är så trött att tårarna bara sprutar och ändå kan jag inte sova..men de säger att det här dygnet är det värsta och bara jag överlever det så vinner jag på det i längden...jag får hoppas att det inte bara är skitsnack...


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 19 februari 2011

Ett skratt förlänger livet

Tommy Körberg sjunger "My way" på qx galan på tv... Ungen tar tag i bägge öron och ser ut att vrida sig i plågor...gav mamsen och papsen ett skrattanfall...men bara mammas babianarsle till kön förstörde den fina familjestunden...man är lite öm...
Tyvärr hann jag inte ta en bild på det roliga barnet..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sebastian är här

Svårt att få till en bild på ängeln, han är inte vän med blixten än..Efter en maratonförlossning, som får sitt egna inlägg senare när jag sitter vid en dator och inte iphonen kom han äntligen 21:29. Han är plutteliten, 49cm och 3280g..smal liten pojke som kläderna hänger på....jag är kär, öm och trött.. Mer kommer sen man får inte använda mobiler här...busig som man är kunde jag inte motstå...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:BB sthlm

fredag 18 februari 2011

Bad!

Har fått i mig frukost, vilket inte var det lättaste eftersom värkarna kommer tätt.. Vi började klocka och enligt björnen uppfyller jag kriteriet minst tre värkar à en minut inom tio minuter..
Men även om det gör jävligt ont och det gör det, känner jag ingen brådska med att åka in än....jag har tagit två Alvedon nyss och lagt mig i ett bad...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hemma

Ringt till BB

Blödningen började bli lite kraftigare och enligt alla rekommendationer på nätet skulle man då ringa in, så då gjorde jag det.
Precis som Dr Säl diagnostiserat sig själv var det ingen fara, jag fick komplimanger för mitt lugna och väldigt korrekta beskrivning utav situationen...det lönar sig ibland att kunna prata som dom i sjukhus :)
Men det är helt klart på gång och det är fan inte skönt...
Värkarna kommer oftare och gör ondare, jag har börjat använda vetekudden och jag ska nu äta en ordentlig frukost...dels sa hon det i telefon och dels blev jag akuthungrig som en jävla utsvulten varg, give me food!!!
Björnen som nu är väckt håller på att göra i ordning en frukostbricka till oss.
Som det ser ut nu får vi plats på BB sthlm...yay! Vi är på gång, kom igen Skorpan!!

Det händer grejer..

Jag började känna av lite småvärkar igår kväll, men det var återigen ingenting vare sig smärtsamt eller regelbundet..men vi tog ett beslut att gå och lägga oss ifall något skulle sätta igång, så vi fick några timmars sömn.
Vid 23 hade jag fortfarande inte somnat..inte för att värkarna direkt gjorde ont utan för björnfan snarkade...efter några riktade sparkar och slag samt isättande av öronproppar lyckades jag till slut somna lite..
Vid ett vaknade jag första gången av att jag behövde kissa, jag hade fortfarande värkar, det kände jag...men jag kunde somna om utan några större problem.
Sen nu vaknade jag vid tre med starkare värkar, jag passade på att gå på toaletten igen...och sen dess...mer och mer smärta...de är inte täta än, men jisses de känns.
Jag väckte björnen för att han skulle hjälpa mig ta fram bindor för jag blöder lite och just då kunde jag inte böja mig ner av smärtan...men jag har sagt åt honom att försöka fortsätta sova..Jag kände att jag inte kunde fortsätta ligga ner, så jag sitter i soffan på en handduk, profylaxandas, bloggar lite och dricker fruksoppa...

Jag har läst en massa om värkarna..alla beskriver det som mensvärk (till en början). Jag diskuterade detta med björnen igår när jag började få mina värkar...jag dissade beskrivelsen helt, då jag ett-inte tyckte det gjorde speciellt ont...två-inte riktigt kunde minnas mensvärk, det var ju ändå ett bra tag sen jag hade mensvärk sist...
Nu, minns jag det....och ja, det kan väl vara ett sätt att förklara smärtan, men om man drar upp volymen på smärtan.
Jag kan å andra sidan varit väldigt förskonad från kraftig mensvärk...men vad jag minns det nu, tyckte jag att min mensvärk var rätt hemsk...men detta som sagt...ja, det gör ont i samma område, fast värre...
Profylaxandningen fungerar fortfarande känner jag....jag har ännu inte tagit fram min TENS apparat eller vetekudde...även om vetekudden börjar locka...kanske inte som smärtlindring direkt utan mer för att det låter skönt med något varmt under magen.
Fundear även på om jag ska lägga mig i badet..men vet inte om det skulle ge mig speciellt mycket just nu...även om jag om jag ska vara ärlig, nog mest drar mig för det, för att inte störa grannarna...jag kanske kommer över det snart....men just nu lockar det inte så mycket...

Jag återkommer..

torsdag 17 februari 2011

Som en ny människa!

Jag känner mig pånyttfödd, en nässköljning, bästa investeringen EVER!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wtf?!?

Mannen är från vettet...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:McDonalds

The naked truth!

Jag tänker inte bjuda på en bild på mig själv, inte än iallafall...men jag är stor och tjock...KOM UT!!

Nästäppan från helvetet!

Varför å varför överger du mig nu? Näsprayen har varit min bäste vän under graviditeten, jag har i stort sett hela tiden varit snuvig och täppt.
Jag har försökt hålla nässpray användandet till ett minimum, men det har varit svårt då jag måste kunna andas för att överleva, när det täpps igen, får jag inte in luft alls!
Men nu har den börjat överge mig, den fungerar inte längre, jag har försökt byta märke, men inget hjälper, hjälp!! Det är minst två veckor kvar av eländet...men jag kommer inte överleva en dag utan luft!

Ode to a burger!

Jag är så sugen på en burgare och en smuttie....det bokstavligen vattnas i munnen när jag tittar på bilden....aaarrrggggghhh. Känner mig som Homer Simposon...vi har även liknande magar. Både jag och björnen konstaterade att magen har sjunkit som en sten...men fortfarande inga värkar...suck, hur länge ska jag behöva vänta??
Jag återkommer med ett roligare inlägg efter jag har ätit något....Jag blir lätt lite grinig när jag är hungrig....sorgligt nog är jag det hela tiden...

onsdag 16 februari 2011

Honesty of kids..

Var hemma hos ett par vänner till oss, inte familjen Annorlunda, men inte långt ifrån.
Vi skulle få träffa de senaste tillskottet till familjen, som tills vidare går under arbetsnamnet nr 8
Hon var en väldigt trevlig och foglig liten tjej, söt som socker! Men är nästan inte alla det, när man är så liten?
Hur som helst..till min historia. Vi fick lunch och efteråt skulle vi fika. Husmodern hade gjort urgoda muffins som vi alla smaskade av med kaffe till.
Lite senare tittar en av mittengrabbarna in och vill ha muffins, han får en och sen vill han ha en till...det tillåter inte föräldrarna.
Han tittar på min och björnens tallrikar (vi hade ätit två var) och säger men de har ätit två..Nej, svarar föräldrarna det är bara dubbla formar..
Han funderar lite på svaret....men tillägger sen, men varför är det choklad på bägge lager? (smart unge...;))
Ok, föräldrarna ger sig..ja men kolla hur stor han är, han behöver äta två, menar då, björnen.
Och då svarar björnen...och hon äter för två..och menar mig...

Ungen funderar ett tag och sen säger...jaha...det är en bebis..jag var inte säker på om det var det eller om du bara var...och sen bröt föräldrarna in med ett typiskt barn är barn och är inte deras ärlighet bara för härlig. Björnen skrattade...
Jag grät inombords...kan bli lite tårig bara av tanken...jag skyller på hormoner!

tisdag 15 februari 2011

You asked for it!

Jag är fortfarande helt omotiverad till att blogga...jag har inget roligt att berätta för tillfället, jag går mest bara omkring och väntar och väntar...Detta väntande blandas upp med telefonsamtal från diverse människor som vill veta om något har hänt.

Men OK...jag skriver väl nått, jag kan berätta min historia om slemproppen. Den gick igår kl 17, jag var helt övertygad om att nu jävlar händer det saker. Jag la mig i ett skönt bad och började googla vad jag hade att vänta mig...
Väldigt snabbt insåg jag att detta faktiskt inte betyder ett endaste dugg, väldigt trist.
Oftast betyder det att något håller på att hända...men det kan ta allt ifrån 1-7 dagar efter det att slemproppen gått...men det kan också gå flera veckor...suck.
Idag fortsatte den härliga proppen att gå, ja tydligen kan den komma ut hel eller i mindre bitar..yes, mysigt!
Mamma var här med mig idag och då berättade jag för henne om slemproppen (igår valde jag att hålla käften, då jag inte var helt hundra på vad det var...hon blir så hysterisk, så det var lika bra)..men idag var jag säker och då valde jag att berätta.
Hon blev genast helt till sig och började tjata om promenader för att sätta igång det hela...Så vi tog en liten promenad, som nästan dödade mig, då jag nästan slog ihjäl mig, då jag halkade på isen, smala arma mamma var ju till ingen hjälp.
Men inget hände och inget händer nu heller, lite småvärkar, men inget som kommer kontinuerligt eller förstärks i smärta...suck...men det var historien om min slempropp...den är vidrig btw..

fredag 11 februari 2011

Suck!

Jag har inte uppdaterat på några dagar, har känt mig helt oinspirerad...det är jag visserligen nu med..men kl är 04:30 och jag kan inte sova...det finns inget på TV...

Jag har varit vaken sen strax efter 3 någonting...för typ en halvtimme gav jag upp och gick och satt mig i soffan. Har ruskig halsbränna och får ingen ro i huvudet.
Var hos barnmorskan igår och allt ser fortfarande jättebra ut..ja förutom att han vägrar komma ut...alla mina värden såg bra ut och hans hjärtslag var starka och bra:)

Sen på kvällen hade svärmor bjudit över sig själv..för att snoka..Björnen tyckte jag var elak som sa så, men det var ju sant och jag var så trött att jag knappt kunde fejka vänlighet. Det enda jag ville var att få ramla i säng...och är det inte typiskt att jag nu inte kan sova...hatligt?

Plogbilen åker runt, runt utanför fönstret, trodde det var dags för våren att sakta men säkert knacka på dörren, men tji fick jag och en stor jävla snöstorm kom istället..vad är upp med vädret? Jag är riktigt trött på snö och vill ha lite vår nu!!!

Vad mer...händer inte så mycket för tillfället, jag har kollat på allt som jag kan komma på i TV väg, väskan är packad, rummet är iordningställd...jag sitter och går mest och väntar...det är så drygt!
Björnen har börjat ta bilen till jobbet för att kunna komma hem snabbare om det skulle krävas...men det innebär att jag är mer låst till hemmet. Jag har så ont nuförtiden och framför allt är så gigantisk att jag inte orkar gå många meter....så att ta sig någonstans kommunalt känns inte som ett alternativ.
Annars så drömmer jag om att åka typ till IKEA...inte för att jag behöver köpa något...utan för jag bara älskar att få gå i gångarna och pilla på saker och få inspiration.
Kanske kan övertala björnen att åka i helgen...men då måste jag komma på något jag måste ha som vi inte kan leva utan...servetter och ljus...funkar det tro??

måndag 7 februari 2011

Min underbara dag!

Jag får berätta om den imorgon för nu gjorde någon mål och jag kan inte höra mina tankar....varför måste killar låta så mycket när det är sport på tv:n?


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 februari 2011

I feel free

Rensa rensa rensa känns så bra!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Normalt beteende?

Mamma "passar på" att rengöra vår ugn innan hon åker till jobbet...hmm....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sammanträffande?

Ända sen jag var liten har mamma berättat för mig hur jag varje natt vaknade klockan tre för att amma eller vara sådär allmänt gnällig som barn kan vara..
Jag hade glömt bort detta tills hon påminde mig om det igår...
Nu till läbbiga...ända sen jag blev gravid ( i stort sätt) har jag vaknat klockan tre?! Undra vilken dygnsrytm lilleman kommer ha? Genetik...facinerande...:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 februari 2011

Barnvagn

Mamma dvs jag har sytt påslakan och gjort en mobil med star wars...den med barbapapa är köpt


- Posted using BlogPress from my iPhone