fredag 22 januari 2010

but why??

Jag och björnen har ovanor..en av dom är att vi alltid (nästan alltid iallafall) äter framför TV:n..men hallå...hur sugen är man på att äta mat till analklådereklamen...ac3 comfort...huuaa!!
Den nya reklamen är tusen gånger värre än den förra...

onsdag 20 januari 2010

Mötet

Idag har mina päron träffat mamma björn, allt gick mycket smidigare än jag fasat för och jag skulle nästan kunna sträcka mig till att säga att det var trevligt. Det verkar som om man faktiskt kan lära gamla hundar att sitta, då både min mor och far verkat lyssna på alla mina order och höll sig i skinnet trots att de på sitt typiska chilenska manér inte kunde komma i tid till kvällens möte...men hade de kommit i tid hade jag nog dött på fläcken...men puh...nu är det första mötet över iallafall.

Sen då...sen päronen åkte så har jag spenderat större delen av kvällen med att skriva mitt CV, fylla i min kompetensprofil som det så fint heter och mailat. Jag söker så desperat efter jobb att det nästan är lite sorgligt...men men...inkomst måste man ha. Björnen är stor och måste ha mat...han gillar även tv-spel och sånt är dyrt.

tisdag 19 januari 2010

Mmmm shrimps...

Är så sjukt sugen på räkor...just nu känns det som om jag skulle offra min högra hand för att få vara på en räkbåt...men jag vet att det är ett resultat utav dagens pulver frukost och lunch.
Kanske ska lyxa till med räkor på fredag..jag äter ju trots allt "riktig" mat till middag...hm...

Annars då...jag är så sjukt stressad och trött att det enda jag vill är att gråta.
Min kommande arbetslöshet suger verkligen all must ur mig och jag känner panikångesten klappa mig på axeln titt som tätt...de senaste dagarna har jag gått omkring med ett konstant tryck över bröstet...skitläskigt.
Bara för att öka på all skit jag känner för tillfället så:
- har jag fått jordens munsår...*typiskt!*
-upptäckte jag imorse att jag kommer ha mens på min bröllopsdag...*men seriöst!*
-så ska mina föräldrar möta björnens mamma för första gången imorgon...*iiiiii!!!*
-massvis med finnar har invaderat min haka * why!?!*

Det enda som fattas är att jag ska prova klänningen och den är för liten.....

söndag 17 januari 2010

Kl 01:53

Jag har precis kommit hem, jag har varit i Uppsala och haft en riktigt mysig tjejkväll. Det pratades om precis allt möjligt. I sann tjejmanér löste samtalsämnena av varann i rasande takt och det skrattades en hel del. Me like!
Eftersom jag är den ende med bil utav oss så körde jag, skulle på vägen hem köra hem en av tjejerna. Ringde björnen och frågade om inte han kunde följa med den sista biten för att jag kände mig trött och ville ha sällskap och någon som höll mig vaken. Vad gör björnen...sätter sig bredvid mig och är tyst..
En liten stund senare vaknar han till liv och vill att jag stannar på Donken i Väsby för att köpa mat...han vet att jag käkar pulver och tänker som fan på vad jag äter eftersom jag snart ska in i klänningen...bryr han sig? Nej/Sip/Nada...han sätter sig i bilen och smaskar burgare...den ljuva doften sprider sig över hela bilen. Jag suger frenetiskt på mitt vatten i hopp om att det ska döva hungerkänslorna lite...men det fungerar inte..min tarmar rör sig som ett gäng ålar. Det är bokstavligen plågsamt. Igår satt han och mumsade jordnötter bredvid mig. Idag vid mötet med vigselförrättaren baguetter med mozarella och tomater..
Noll förståelse för att jag blir putt på den bristande empatin...det är faktiskt bara 2 veckor kvar...idag utbras även tredje världskriget när björnen fingrade på halvkilos chipspåsarna på ÖB. Han borde ha lärt sig...men nej..nej å åter nej..
Och sen när jag äntligen kommer in i lägenheten...har han hängt upp tvätten eller ligger den kvar blöt i tvättmaskinen...need i say more...poop award!

lördag 16 januari 2010

Ny dröm, ny tolkning...

OK ny dröm, det var en skum dröm där jag "tappade" mina naglar...fråga inte..för jag kan inte riktigt förklara det...och det är typ det enda jag minns..men mina naglar ramlade bara av mig...skitläskigt.
Så återigen googlade jag betydelsen..
"Nails show that you will do much work with very little pay."
eh..hur i helvete ska man tolka den då??

Anywho..mer bröllopsnytt..idag ska vi träffa vigselförrättaren, våran "lilla" beställning vin har kommit och måste hämtas upp. Vi har bestämt efternamn...jag blir fru Björn.
Det är skitfå dagar kvar nu..vem behöver lavemang?..se till att komma riktigt nära ditt stora feta chilenska bröllop du är konstant bajsnödig...med andra ord..jag är riktigt nervös

torsdag 14 januari 2010

Mostermys

Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet för att ha en heldags mys med min moster! Yay! Så nu sitter jag och funderar ut var vi kan hitta på för något...jag funderar på att inleda dagen med Ikea. I Chile har de inte Ikea...de har en Ikea-boutique..där de säljer apdyra speciellt utvalda Ikea möbler..det tycker jag är riktigt märkligt...men men..
Igår hällde björnen ut ett helt vattenglas och nästan allt hamnade på min dator...jag vart livrädd att den skulle dö. Men jag stod och kramade den ett tag och sen fick den vila över natten.. Idag var det med hjärtat i halsen som jag stoppade in strömmen och tryckte på power knappen. Men den lever!! Tjoho!
Vad mer...jag har fått löparna jag beställt.
Och igår började vi med bordsplaceringen...fy vad svårt det var...att få till den den perfekta blandningen av folk...att para ihop intressen...vilka passar inte alls...vilka ska sitta närmast, vilka ska förvisas till bordets ände...kluriga kluriga frågor...men dom besluten måste tas.

Rumpaaaaa


Läser till min förtjusning på aftonbladet att stor rumpa (obligatorisk bild på J.Lo flikas in...) ska ge dig bättre hälsa. Det extra fettet ska tydligen skydda dig mot diabetes och hjärtsjukdomar! Där ser man! Nu ska jag försöka ignorera det faktum att jag knappt kom in i min klänning igår, slänga pulvret och ta fram chipsen! Bring forth the hips!
Shakira sa det...these hips don´t lie...*fniss*

onsdag 13 januari 2010

Freakin´out!

Ok så jag hade den sjukaste drömmen ever inatt!
Jag drömde att det växte ut en tredje bröstvårta vid insidan utav mitt vänstra knä...weird delux!
Självklart var jag tvungen att googla det hela för att se vad hur detta tyds utav världen...
OK så jag sökte på svenska..INTE ett enda inlägg...svenskar drömmer tydligen inte om någon bröstrelaterad..så jag söker på engelska..whoa..freaky english speaking people..här står det grejer!
Inte direkt så om extra bröstvårtor..men om bröstvårtor..typ ser du dom i din dröm så tyder det på följande...
"Nipples
To see nipples in your dream, relate to infantile needs and a regression into dependency.
To dream that you are squeezing pus out of your nipples, refers to your negative feelings about relationships. You are feeling sexually inadequate."


OK....bör jag bli orolig...sidan var skriven i rosa text...det är ju helt oseriöst...eller???

tisdag 12 januari 2010

Moment 22...

det är vad jag är...färgade håret igår...trodde i min enfald att jag skulle bli fin..men icke! Jag ser ut som döden själv...så blek så blek...måste verkligen sola...

måndag 11 januari 2010

Ny hårfärg

Idag har varit en typisk måndag..vakade sent utav att vi snoozade och kramades för länge..måndagsmöte på jobbet. Den nya tjejen min efterträdare var där. Det var hennes första dag och vi skulle alla berättta lite om oss själva...Jag var verkligen tvungen att anstränga mig för att inte säga att hon har mina gigantiska skor att fylla och att hon kommer gråta varje dag för att hon misslyckas katastrofalt....
Jag är normalt sett väldigt blyg, men när det gäller mitt jobb, så klår ingen mig..jag är bäst, and I know it..
Hur som helst..mitt riktiga svar blev..jag heter C...jag har jobbar här till och från sen 2002...och jag kommer inte att jobba här länge till...
Morr!
Sen fick vi asmycket jobb..och denna snärta skulle följa mig som en svans...allt detta sitter i ryggmärgen på mig och jag förklarade allt som en bajskorv..medvetet eller omedvetet...jag vet inte..jag är inte en ond människa utav naturen...men jag kan med flit fått allt att verka liiite svårare än vad det är..låt henne fasa att ta över mitt jobb...även om det bara bättrar på mitt ego lite...jag behöver det...jag kommer vara arbetslös snart...

Sen kom vi hem sent..vi hade en massa tråkiga måsten att ta hand om. Vi som båda svor att vi skulle komma i säng tidigt...kl är snart 23..vi har misslyckats.
Vi kommer båda fräsa åt varandra hela morgonen...och jag har köpt bantningspulver för att gå ner i vikt...det lär ju göra mig trevligare...det tror inte ens jag på...jag hatar att gå hungrig, men jag hatar att vara fet ännu mer..jag testar i några veckor..går jag ner är jag bäst...gör jag det inte...så är inte det hela världen....hoppas jag...

söndag 10 januari 2010

Party Chilean Style

jag är trasig som människa...i skrivande stund kan jag inte riktigt bestämma mig för ifall jag fortfarande är full...det skulle jag nog kunna vara..
Igår var festen, både jag och björnen var über nervösa och tyckte att det kändes värre än det kommande bröllopet, för i det här fallet hade vi verkligen ingen kontroll...
Men det var inte så farligt, de hade tagit dit en massa människor som kantat min uppväxt. Det blev många trevliga tal och härliga skratt. Farsan spelade sked och kastrull...need i say more? Jag drack utav alla viner som passerade mitt bord...det var rätt många och jag kommer nog må som jag förtjänar om några timmar..
Jag kved att jag behövde en kram när jag vaknade och då råkade jag tydligen väcka björnen...han fräsde åt mig, då jag blev stött, så nu sitter jag i soffan och surar...moget? Maybe not..men så är det...sugen på fanta är jag också...satans björnskrälle..vakna så jag kan skicka ut dig i kylan och handla!!

lördag 9 januari 2010

Fest..

jepp idag vankas det fest..fest till min och björnens ära. Det är mina föräldrar som bjuder och man kan förvänta sig precis vad som helst..jag har ingen aning...och just nu känner jag mig alldeles för trött för att oroa mig för vad som komma skall.

Jag vaknade idag utav att klockan ringde vid nio. Jag hade en heldag planerad med min gravida vän och hennes man. Vi skulle kolla på barnvagnar...herrejävlar vilken djungel! Vi var på big baby, barnens hus, babyland och toys r us, ah just det...ikea också..
Vad köpte de? Ett fårskinn och några tvättlappar...
De hade typ ingen aning om vad saker och ting kostar och vad som egentligen behövs för ett barn..jag kände mig som en safariledare när jag navigerade dem bland alla boogaboos, emmaljunga och brio. Bad dem tänka på hjul, lastutrymme, mjukliftar och sittdelar...
Jag tyckte att allt man behöver köpa för att ta emot ett barn borde stå tillsammans med vad det kostar på kondompaketen...då tror jag att fler skulle använda dom och fundera en extra gång innan de förökade sig;)

PS.Jag vägde mig igår och insåg att jag väger mer än en nyfödd val och behöver gå ner i vikt.....

torsdag 7 januari 2010

Jag är olycklig..

min älsklings morbror kommer inte på bröllopet...jag får ingen förklaring om varför, men våra familjerelationer är minst sagt udda...men jag är riktigt ledsen..jag trodde jag var speciell..trodde vi tillsammans var speciella..trodde jag betydde mer....jag kommer aldrig mer att prata med honom..det gör ont

söndag 3 januari 2010

Svettas...

Jag svettas..jag svettas hela tiden, jag har svettats hela året...
Jag brukar jämt frysa...jag gillar inte att ha fönstret öppet ens på sommaren för att jag fryser.
Inatt sov jag med fönstret öppet..och jag svettades iallafall..björnen tror att jag är sjuk....det tror inte jag..för jag känner mig inte sjuk.
Min teori är att jag är nervös..nervös inför det kommande bröllopet...ska jag vara så här nervös i en hel månad? Det pallar jag nog inte av.. Jag svettas och äter...blir aldrig mätt..bara äter...hela fejset är fullt med finnar..men jag har naglar..jag har slutat bita på naglarna..
Jag bara svamlar...jag borde göra något konstruktivt..jag borde..jag borde...

Idag har jag lekt med mina kusinbarn..de är verkligen de sötaste barnen jag någonsin träffat på....jag smälter när jag är med dom..vill ge dom precis allt i hela världen...och liite till;) Men jag skulle nog aldrig klara av tvillingar...fy vad jobbigt..men de är gulliga och leka med..och sen återlämna till sina föräldrar..

fredag 1 januari 2010

Nyår, raketbränsle & Tripods

Nytt år och början på helt nya äventyr.
Det här året gifter jag mig..det är helt galet...för bara 2 år sen vid exakt den här dagen, sa jag högt och tydligt att jag var färdig med män. Sen 3 dagar senare kliver jag in på "Garage" och träffar mitt livs kärlek...galet..galet..men kul kul.

Gårdagens nyårsafton spenderades hemma hos fin fina F. Fantastiskt trevlig kväll blev det! Tjejerna satt i köket hela kvällen och diskuterade livet, män & tripods över flera glas vin och farmors raketbränsle.
Killarna å andra sidan satt i soffan under sin "runkfilt" och tittade på youtube-klipp i 6 timmar...mestadels cheerleaders, men även liiite musik och drack whisky..

Vad kan jag säga..det var en magisk afton:D