onsdag 29 september 2010

Prisa svt play!

Ligger nerbäddad i soffan och snörvlar, både för att jag är tokigt förkylt och för att jag känner mig otroligt påverkad utav ett program jag sitter och kollar på.

Jag fick tipset via Magdalena Graafs blogg, en brasklapp, vilken fantastisk kvinna, vilket livsöde, man kan inte annat än beundra hennes livgnista när man har läst hennes bok. Nu kom jag bort från ämnet. Maggan deltog i programmet "Sommarpratarna" på SVT, jag missade självklart det när det gick på TV, men prisa nutida teknik, det finns att se på svt play!

Och vilket program...vilka talare, vilka livsöden, vilka berättelser.

Paolo Roberto är programledare..har aldrig riktigt gillat snubben..men i denna programledarroll, som sig själv...vilken pärla!
Maggan själv då...ja, läs ovan.
Annika Öst...vad hon nu heter..tappade namnet..hon som satt i ett amerikanskt fängelse i över 25 år för mord
Stig Larssons änka..vad hon kan tala fint..
Och sen en för mig obekant snubbe, men vilken sympatisk gubbe...en präst som förlorat 2 utav sina 3 barn till en fruktansvärd sjukdom...

Jag har inte sett klart på programmet än...men jag är redan såld!

måndag 27 september 2010

Halsont, småbjörnar och paketinslagning...

Jag har varit dålig på att blogga, jag vet..jag ska bättra mig så fort jag bara orkar. Det händer så mycket att jag inte vet hur jag ska sålla och jag hinner inte blogga om allt som sker.

Vi var på ultraljud förra veckan, det visade sig att björnen ska få sig en mini-me. Han blev såklart överlycklig. Det var ju drömmen..att lillskorpan skulle ha en storebror..men det var chockerande nyheter, då vi bägge var totalt övertygade om att vi väntade en liten flicka. Jag är fortfarande i chock...jag är inte van med att få som jag drömmer...en liten mammas pojke....awsome...små små små moln svävar man på. Igår så kände jag lillen för första gången ordentligt, vilket var skitläskigt! Som en ål i magen..höll nästan på att kräkas...

Idag skulle jag försöka hitta lite kläder på H&M, det slutade med att Björnen hittade en liten björndräkt till lilleman och en filt med Tiger på. Riktigt skum känsla att se denna lilla dräkt i garderoben :D

I fredags fyllde svärmor år, jag fick i uppdrag att slå in presenten, jag gjorde mitt bästa och det blev riktigt fint, tyckte till och med jag. Hon vågade knappt öppna presenten, men tur var det, för där inne låg det en ny kamera till henne, så hon kan fota barnbarnen med stil ;)
Nu ska jag gå och lägga mig, jag blåste hjärnan totalt med att kolla lite på "kungarna av tylösand"...jag finner inga ord, mer än att jag känner mig dummare än innan jag började kolla. Jag skyller iallafall på programet och inte på allt snor och slem som för tillfället intagit mitt inre. Det känns ungefär som om man proppat in ett kilo bomull i alla hålrum på huvudet. Uscha. Åkte hem tidigare från jobbet, men jag har inte råd att vara hemma, så det blir till att jobbe imorgon. Hua...men det blir nog en tidig hemgång, jag känner det redan.

söndag 19 september 2010

Blodpudding och valfläsk

Vilken söndag!

Det hela började med att jag vaknade och kände mig otroligt bakfull...konstigt med tanke på att jag inte drack en droppe igår, måste ha varit bristen på sömn.

Gårdagen gick i fotbollens tecken. Björnen hade sin sista match i karriären (säger han...) och det hela avslutades med en vinst och därmed en fortsatt plats i superserien. I människohögen i slutet på matchen avslöjade han för lagkompisarna att han ska bli "papa bear" och det hela möttes med jubel. Mer jubel följde inom kort då ytterligare två avslöjade samma sak. Roligt för då har man fler att promenera med under mammaledigheten:)

Därefter styrde skutan hem till farmor, bästaste Päron följde med för att delta i ett traditionellt chilenskt nationaldagsfirande med empanadas (piroger) och rödtjut...eller i mitt fall vatten..
Det var en riktigt trevlig kväll med mycket diskussioner och skratt. Björnen och Päron fick i sig lite vin och sen drog vi till förfesten som laget hade för att fira. Det dracks en hel del och ja..boys will be boys...
Eftersom jag var nykter fick jag åka några vändor till KC, men till slut var jag färdig med fyllekörandet. Jag skulle få fri dricka om jag följde med in och björnen garanterade att det bara skulle intas en öl.
Efter björnen sugit i sig ölen som en snigel och direkt köpt en breezer..och jag börjat se i kors..gav jag upp och fick med mig björnen hem.
Bäddade i soffan för grisen och sängen för päron och stupade i säng. Alla killarna snarkade och stank som...ja jag finner inga ord...kanske därför jag kände mig bakis...passiv fylla pga ångorna?

Frukosten tog jag som ett tecken att brilljera som fru. Det blev amerikanska pannkakor, äggröra, bacon mm. mm. Det uppskattades och jag fick pluspoäng, yay!

Sen gick jag och björnen och röstade...nog om det.

Efter röstningen väntade lunch hos Finfina F och mister, det blev fantastisk god pizza, en vegetarisk (min favvo) och en med kött.
Jag och björnen blev lite hetsiga när det diskuterades politik, att vi aldrig lär oss att vi inte ska ge oss in i den ormgropen? Vi vet var vi står i dessa frågor...jag på jorden och han på månen..typ.
Vi promenerade alla tillsammans till järnia, där det inhandlades sodastreamers!
Äntligen!! En graving som jag fått som jag bara inte kommer ifrån är bubbelvatten! Inget är godare än riktigt kall och svalkande bubbelvatten...mmmm

Nu sitter jag och kollar valresultaten...jag kan inte säga att jag är förvånad, men jag är ändå besviken. Nog om det!

Vad mer...jo jag har läst ut min mammabok. Rolig och informativ, men jag kommer nog inte att läsa en till. Det negativa gör mig helt bajsnödigt nervös och orolig medans det positiva gör mig helt blödig och tårarna sprutar. Bara att inse att från och med att mensen uteblev tills att man dör...kommer man vara orolig för detta lilla liv. Lilla lilla skorpan, live long and prosper.

onsdag 15 september 2010

Boktavligt talat en skitutgift!

Jag känner mig så opepp och negativ så det skär i själen och undrar ifall jag någonsin kommer bli sådär härligt bubblig som jag en gång i tiden kunde känna mig.

Är så fruktansvärt trött hela tiden att jag kan inte ens anstränga trevlighet när jag är som tröttast.

Igår skedde någonting som i normala fall hade fått mig att svära så det stod härliga till..men jag var så trött att jag bara gav upp helt och grävde ner mig under täcket...skulle ta fram nattkrämen (bara det orden får det att gå rysningar längst min rygg...när blev jag såå gammal och grå??) ur badrumshyllan tror du inte den lilla lilla glasflaska ramlar!! Mot sin säkra död mot det kaklade golvet störtade flaskan...jag hann tänka fan! jag kommer aldrig köpa en sån dyr kräm igen...men skiten föll mot toalettstolen istället..du vet det där lilla locket som spolen sitter på...tror du inte den löjliga glasflaskan HAR SÖNDER toastolen!!!
Nattkrämen förblev hel...men jag arg som ett bi och uppgiven som få gick och la mig...lite surare..lite rynkigare...och framför allt lite fattigare...måste ju köpa en ny toastol...bah humbug!

lördag 11 september 2010

Ett fantastiskt missförstånd

Liggdelen har kommit...på posten...bara sådär! Vet inte vad som gått fel, men jag är glad för det för då slipper man åka till Karlstad, i ärlighetens namn finns det roligare städer att åka till.

Nu håller vi på att fixa och dona här hemma, vi tvättar tvätt och planerar för framtiden. Inom några timmar så ska vi in till stan för björnens bror ska springa halvmaran och vi ska titta och heja på.

onsdag 8 september 2010

Den sista biten!

Idag köpte vi liggdelen (har den inte hemma än, för den måste hämtas i Karlstad..)återigen gjorde vi ett hejdundrandes kap! Den kostar 2050kr men nu med 51% rabatt är den vår för 995kronor! Fantastiskt, älskar att göra fynd!

På bilden ser det ut som om det är rosa foder på den, missvisande...den är vit på insidan dvs könsneutral:)

Mannen är nöjd, han tycker färgerna påminner om lagfärgerna i Arlanda Jets och jag är nöjd för den är i färg. Tycker den påminner lite om färgen jag valde på bröllis-tårtan, vad tycker ni??


Nu saknas bara en bebis...ja och alla andra grejer den behöver, men det kommer det kommer...jag är inte stressad, men jag kunde inte motstå att spara så mycket pengar nu...men nu ska allt ner i källaren och vänta.

tisdag 7 september 2010

Känner mig som en padda..

Har en såndär dag då det är jobbigt att andas..Gick tidigare hem från jobbet för det gick helt enkelt inte att vara kvar längre, det kändes som om jag skulle svimma.
Jag var helt mosig i huvudet tom chefen kom fram och frågade hur jag mådde. Väl hemma sov jag i en timme och när jag vaknade mådde jag mycket bättre.
Jag tror att jag sover för lite....men sover jag mer kommer jag inte göra något annat än att sova, jobba och laga mat, vilket är jättetrist!
Jag tror jag måste ringa MVC och kolla mitt järnvärde eller nått..detta är inte normal trötthet, å andra sidan har jag aldrig varit gravid så jag har inget att jämföra med..men men.

Mannen är iväg och tränar...under tiden har jag kollat upp min ekonomi...den är katastrofal! Fattar inte vad jag har gjort den här månaden, men nudlar från och med nu...det är illa...

Blev så deprimerad att jag ska sätta mig i soffan, kolla på idol..och äta chips med dip..because im worth it:)

måndag 6 september 2010

Bisarrt inköp...

På vägen hem från jobbet stannade vi vid Babyland och Barnens Hus..jag hade hört att det var nedsatta priser på 2010:orna eftersom 2011:orna är på ingång (t o m jargongen sitter efter besöken...jag är hjärntvättad).
Tanken har hela tiden varit att vi ska köpa en begagnad på blocket, men efter noga undersökningar var det faktiskt inte så billigt..i snitt 500kr under nypris...Men nu när bytet av årsmodeller så blev det billigare att köpa nytt än gammalt.
Hela vagnen (utan liggdel) blev 700kr billigare..men då var vi tvungna att ta den med detsamma och precis som den såg ut. Det blev en i fräsigt svart krokodilskinn (fejk of course)..men jag kan leva med den..
Vi passade även på att köpa en bilbarnstol...men sen åkte vi till nästa butik..och där var det billigare. Så vi köpte den där för en billig penning och sen åkte vi och lämnade tillbaka den första vi hade köpt. Så nu kändes det bra för vi hade gjort jordens kap!

Sen skulle jag köra vagnen med alla tillbehör till lägenheten och få upp den två trappor..
jag var självklart tvungen att få en massa hjälp utav björnen, skulle aldrig någonsin klarat det själv. Blev genast helt svettig utav tanken att behöva göra detta med ett barn...hoppas det går över...för tillfället träningskör vi båda vagnen i vardagsrummet...herregud vad vi är löjliga ;)

lördag 4 september 2010

Bråkar med kameran..


Jag ger upp..jag får helt enkelt inte till en bättre bild än den här. Ljuset ligger fel och allt...men skitsamma. Detta är paketet som min kära vän miss T ska få ikväll. Hennes sambo har planerat en överaskningsmiddag för henne, så alla vi tjejer ska dit, bli servade, få god mat och självklart dela många skratt.
Jag har slagit in en kromfärgad Dualit visp. Jag vet att hon drömt om en sån länge och hon skulle aldrig unna sig en sån själv.
Jag är dock liiite nyfiken på hur hon reagerar på överaskningen. Förra veckan överaskade vi tjejer henne (med ledning utav hennes syster) med en kryssning. Hon blev självklart jätteglad..men i det här fallet har hennes sambo bjudit in folket och planerat middagen hemma hos dom.
Miss T är en väldigt blyg och speciell person, love her to death...men hon är väldigt egen. Hon är gärna social och träffar oss vänner men mest hemma hos vännerna eller ute på något fik eller nått. De senaste 5 åren tror jag inte att någon förutom mig och hennes familj fått se insida av hennes hem...så hennes reaktion när hon inser att det ska bli en stor middag hemma hos henne...när hon inte varit hemma i en vecka och städad varenda vrå....blir minst sagt spännande.
Jag tror att allt kommer gå bra:)

fredag 3 september 2010

Miss T fyller år!

Idag fyller bästaste Tanja år. Hon var ledig från jobbet idag för att ha tid att städa och fixa i ordning inför kvällen då hennes familj skulle komma och fira henne. Men hon var tvungen att äta så jag bjöd henne på lunch och köpte en stor bukett blommor, hon blev jätteglad. Hon blir alltid glad när man ger henne någon typ av uppskattning...som om det är det minsta hon förväntar sig, märkligt..för hon förtjänar allt. Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag plocka ner månen åt henne. Hon är världens bästa vän och jag är så otroligt glad över att hon finns! Ännu en gång, grattis!
Och kolla vilken tårta hon kan göra! Jag valde bara ut en utav många som hon har gjort. Hon kan verkligen göra precis allt. Talangfull som få..saknar bara lite självförtroende för att våga ta steget fullt ut och våga satsa på sig själv. You can do it!

torsdag 2 september 2010

Världens bästa



Klar man måste känna sig lugn när man förökar sig med den här björnen! Här är han i sitt ässe med mitt ursöta kusinbarn.
Du får mig att skratta och le när du sjunger för magen, du lugnar ner mig när jag är hysterisk över att bli en dålig mamma och du köper Ben & Jerrys när jag vill ha det. Du är bäst! Du kommer blir en jättebra pappa, puss.

onsdag 1 september 2010

F´låt

Jag har varit rutten på att blogga..jag har inte orkat eller känt mig inspirerad och då finns det ju egentligen ingen riktig mening med att blogga. Det skulle bara tråka ut er och mig själv.

Jag har känt mig låg, nere och illamående. Jag borde vara glad, jag är ju på smällen, med bebis, preggo..gravid. Många sätt att säga, varenda en av dem sanna sen jag kissade på stickan.
Första veckan var jag helt paralyserad av skräck. Klarar jag av det här?
Ganska så snabbt efter kisseriet kom illamåendet och tröttheten. Och den har hållt i sig tills nu, eller tills i måndags.
I måndags försvann illamåendet men då kom smärtan och blodet...då äntrade den paralyserade skräcken igen.
Jag har varit så upptagen med att vara trött och illamående att jag inte riktigt kunnat vara glad..skulle allt ta slut nu innan det ens hann börja.
Efter många turer med sjukvårdsupplysningen som jag för övrigt inte har ett enda snällt ord att säga om..så sket vi i vad det sa och åkte in till gynakuten. Väl där tog det ungefär 15 minuter innan det konstaterades att "skorpan" (arbetsnamnet) mådde bra där inne. Det lilla hjärtat slog och en liten liten tass rörde sig..först så sög den på tummen, men sen när barnmorskan ville se den röra sig lite till och dunsade till magen (!) så vinkade den lite till en nervös blivande mamma och pappa.
Så det är min hemlighet....
Från och med nu ska jag blogga bättre för jag mår bättre, nu är det skrivet, nu ska det bli sant!