söndag 21 november 2010

Recap

Jag har haft blogginglägg skrivandes i huvudet hela helgen, men jag har inte lyckats sätta mig ner och skriva en enda gång...har inte haft ro i kroppen...haft som myror i brallan hela helgen.

Så vad har hänt...hm...jo jag överlevde föräldrarutbildningen i torsdags med nöd och näppe...herregud säger jag bara.
Efter det var vi på middag hos min svärmor...detta eviga tjat och gnäll om garn för juniors "present" börjar bli en riktig pina...men nu är mönstret bestämt, garn inköpt...och jag hoppas att detta kommer innebära lite lugn och ro för min del en tid framöver...*hoppas hoppas*

I fredags var jag helt omotiverad på jobbet, inte helt ovanligt då jag vantrivs där...men den här dagen var värre än vanligt. Som tur var chefen på planeringsdag så jag kunde med "gott samvete" löka hela dagen. Jag började få känningar a la nackspärr mot lunchen...så jag fick en massa skön massage för att motverka det hela, till råga på allt så åkte jag hem tidigare. Så jag borde inte gnälla..
Jag åkte dock inte hem, utan promenerade till björnens arbete där en kollega till honom fyllde år, så jag fick tårta och en massa beröm för magen.
Jag har varit på jakt efter en barnvagnsmobil med barbapapa sen dryga veckan tillbaka...jag visste att den skulle ha sålts på Åhlens i april i år...så chanserna att den skulle vara på marknade nu var liten...men jag ville ändå kolla Åhlensen inne i stan. Så jag övertalade björnen att ta en liten tur efter jobbet. Så vi åkte till den på drottninggatan..och sen promenerade till den på Odenplan...ingen lycka.. däremot hittade björnen små små star wars figurer som jag sa att jag kunde göra till en egen mobil som vi köpte. Han var nöjd och jag var inte helt missnöjd...även om jag inte riktigt kunde släppa mina barbapapor (det bör tilläggas att jag sniffat över hela internet på jakt efter barbapaporna men utan lycka).

På lördagen så började vi städa...vi ska försöka renovera rummet som bebis ska få innan jul och detta kommer innebära lite jobb, så det var lika bra att börja....vi kom en bit..
Efter det åkte vi till Väsby för att hälsa på min gamla farmor..det var inte så länge sen jag träffade henne, men det såg ut som om hon åldrats 50 år sen sist.
Hon var helt förvirrad angående dagar och upprepade sig själv hela tiden...hon sa att hon skulle försöka sticka något fint till junior och sen gav hon mig sin absolut finaste ägodel (i mina ögon)...sitt syskrin...Den är inte värd mycket för världen och i ärlighetens namn är den inte det estetiskt finaste som gjorts...Men för mig är den bara FARMOR..jag minns en miljon tillfällen där jag umgåtts med min farmor över just det syskrinet. Jag lekte med den i början, sorterade trådarna och nålarna och sen när jag blev lite äldre hjälpte jag farmor när hon sydde diverse saker...de senaste åren är det jag som mest sytt och huserat i skrinet för farmor har varit alldeles för trött och sliten för att sy. Men jag har aldrig fått den...och jag har aldrig frågat...men nu är den min och hemma hos oss...Det gör mig ledsen...som en era börjar ta slut..och jag är inte redo, inte alls.

På kvällen var vi bjuda på middag och det var trevligt...men jag var helt i andra tankar efter mötet med min farmor så jag hade svårt att fokusera och vara där i nuet.

Idag fortsatte vi städa, var hos Pärons bror och fikade och fick med oss en hel del prylar till Junior...OCH jag hittade min barbapapa mobil på blocket! Lyckan är total!

Inga kommentarer: