söndag 31 juli 2011

Småbarnsföräldrar

Förra veckan var vi hos min kusin och firade hennes tvillingflickor treårsdag. Sebastian glömde sitt mumintroll där.
Igår när vi möttes på sjukhuset hade hon med sig mumintrollet...



Hon hade tokvakumförpackat trollet, det såg ut som om vi smugglade döda marsvin ur sjukhuset..
Det var för att mumintrollet inte skulle få något på sjukhuset att smitta Sebastian med...skulle kg tänkt på det? Nej...dom har varit med ett tag, det är skillnaden...och det var skitkul:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Försöker

Jag försöker komma till platsen i mitt inre där jag kan acceptera att min älskade farmor inte längre kommer att finnas..men det är omöjligt. Det går inte...
Idag var jag där igen, mitt hjärta brister varje gång jag ser henne där i sängen. Det är inte den sista bilden av henne jag vill ha. Men hon är fortfarande klar i huvudet och då finns jag självklart vid hennes sida!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 29 juli 2011

Livet är skört

Idag slog det mig hur lika vi är när vi sätts på jorden och när vi lämnar det.
Idag hände det som man fasar över...
Kommer ut från dansen, från en utav det lyckligaste timmarna i mitt liv...för att mötas av en telefon full av missade samtal...hela familjen hade i stort sett ringt, det bådar ju inte gått.
Jag börjar ringa upp alla men ingen svarar..jag börjar ana det värsta.
Får till slut tag på mamma som bara spelar dum när jag frågar "vad har hänt", när jag sen säger att alla har ringt, klämmer hon ur sig att det är farmor och att det är allvarligt.
Jag lämnar dansen och beger mig till sjukhuset. På väg dit får jag till slut tag på pappa.
Det är allvarligt, det kan handla om timmar eller så börjar hon svara på behandlingen och allt går vägen, men det går inte att säga åt vilket håll det går än..
När jag kliver in i sjuksalen är alla där...och min späda lilla farmor ligger med slangar överallt, jag hade försäkrat mig om att hon var klar i huvudet, för annars hade jag nog inte åkt dit...
Det första hon frågar är var Sebastian är...
När björnen kommer brister det för mig och jag gråter som ett barn i hans famn.
Sen sitter jag ett bra tag hos henne, hon andas tungt och varje andetag känns som hennes sista..allt är ovist.
Jag klappar på hennes arm och jag får en deja vu känsla..hon är len, lite skrynklig och lite blek...precis som min älskade bebis var när han las på mitt bröst...då brast det igen..
Efter några timmar får vi reda på att hon svarar på medicinen...hon är stabil för nu...bara att vänta och se. Hålla tummarna och be till högre makter.




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 juli 2011

Så kul och märkligt

...det är när personer man sitter med vid ett bord, kommenterar på facebook men inte IRL...:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Smygfoto...

Den här damen går i min grupp...dålig bild...men låt mig förklara...
Zebrafärgade hotpants,knallrosa pannband med matchande linne...vit sport bh...blekt svintohår...som tagen ur en 80tals dansfilm...no comments...love it!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Seg som kola

Jag är stel och öm...känner mig gammal..
Jag har träningsvärk från strax under öronen till strax innan tårna..jag känner att jag lever med andra ord:)
Men snart är det bara att gå på det igen! Idag ska det dansas med Fille och Ambra...Fille brukar vara soft och välja låtar och koreografier med skönt gung.
De svamparna som Ambra vill man allt gärna smaka på...hon är som en duracellkanin på syra. Koreografin tar oftast kol på mig..invecklat är bara förnamnet. Men kul, allt är kul, jag har såååå kul, går inte att beskriva i ord!

Om det är något jag skulle göra om i mitt liv skulle det vara att börjat dansa tidigare..dans och musik är livet!
Igår trodde en i gruppen att jag var DJ...jag skrattade gott...
Fick även höra att jag dansade bra och att jag fuskade på armhävningarna...eh jag...neej då;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 26 juli 2011

Funderingar mellan klasser

Läste på fejjan idag att om man har skrattgropar på låren så borde det tyda på ett lyckligt underliv...
Bristningarna på magen borde då tyda på att min mage asgarvar...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Lugnet före stormen

Sitter själv i danssalen..det är lugnt och stilla, om några minuter kommer det fyllas med människor, musik och skratt. Det är total lycka som råder!



Lillskrutt har det bra med pappa, det är skönt att slippa oroa sig. Och det är otroligt skönt att få vara själv och att få sakna dom lite.
Mannen hävdar att det både är enkelt och roligt att vara hemma...
Att han ätit rester, förstört kläder (genom att inte lägga smutsiga saker i blöt), rubbat rutiner, inte plockat undan en pinal skiter jag i..han har storhandlat och tvättat lite kläder, det är plus på den.
Lilltrollets tand nr 2 har sett dagens ljus också. Till skillnad från tand nr 1 skedde det under väldigt odramatiska former. Inge feber och knappt någe gråt. Han bara dreglar och tuggar på allting...som en Sankt Bernhard valp...hmm hundvalp vs bebis...dregel, tuggning...icke rumsrena...slående likheter...;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Bounce summercamp 2011

måndag 25 juli 2011

Life of a rockstar part 2

Handmjölkar bröna mellan koreografier....hur hamnade jag här??


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lycka i koreografi jag inte minns

Månader av graviditet, sömnlöshet och miljoner tankar i huvudet gör det tamigfan omöjligt att minnas koreografi..hur ska detta sluta?
Jag känner mig som Monika i det vänner-avsnittet när hon ska dansa step:D
Jag är den där tjejen längst bak i klassen som inte hänger med..men kul har jag! Som fan till och med! Varför dansar jag inte varje dag?
För att jag är fattig, småfet småbarnsmamma...men innerst inne finns det en ung, smal flicka i spandex....*LOL*

Sitter och funderar på om jag ska köpa ett par hysteriska örhängen som alla duktiga danstjejerna har...fake it til you make it liksom!
Klä dig som dom, bete dig som dom..dröm om att dansa som dom...shit vilka talanger jag har runt om mig. I'm starstrucked!
Det blir jag varje år...hoppas på många fler.



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 23 juli 2011

Tystnad råder

Jag satt i bilen och körde..lite för fort och med för hög volym på radion för en småbarnsmamma. Det enda som hördes var min ljuvliga stämma.
Kommer hem och tystnaden slog emot mig när jag öppnade dörren..
Satte på vattenkokaren och hörde när vattnet var klart, fixade lite kaffe. Satte mig på balkongen, drack min kaffe och tittade på getingarna som pollinerade mina plantor. Passade på att tjuvröka en malboro..kunde höra mina tankar...jag är ensam.
Lägger mig i badet, låter vattnet fylla badkaret i tystnad...hör mig själv andas lugnare och lugnare. Ligger i sängen och ska vila lite, tittat upp mot taklampan och låter tystnaden omfamna mig.
Jag är ensam...
En som här stund för mig själv har jag drömt om i veckor...att få några sekunder för mig själv, att hitta tillbaka till mig själv, att få tillfälle att sakna min familj. Att känna längtan.
Att få vara mamma och fru är överväldigande..mestadels mamma dock, fru är inte så krävande...men i samband med moderskapet är det stundtals en prövning utan dess like.
Jag kan inte förstå föräldrar som skadar sina barn, aldrig! Men jag kan förstå tröttheten som kan ge paniken att man gör något i stundens hetta.
Jag vet hur det är att älska med varenda fiber i ens kropp...men samtidigt också förstå den tröttheten som kan få en att kasta in handduken för man är helt enkelt så trött..att man väljer sig själv, att välja att vara själv bara för att slippa ta hänsyn till ytterligare en person.
Jag önskar absolut ingenting ogjort, säger bara att jag förstår vad tröttheten kan få en att göra, ge upp bara för några minuters lugn och ro.
Nu har jag varit ensam i lägenheten i drygt en timme och jag bara känner hur uppfylld av energi jag blir. Hur nyttigt och behövligt det är att få en stund att bara känna sina egna andetag. Meditera..bara vara...

Nu känner jag min inte överkörd utav tåget längre som jag gjorde för en timme sen.
Nu känner jag att jag orkar ta in det underbara, fantastiska i min sons leende. Att jag orkar ge ett genuint leende och inte bara det trötta, griniga.
Att jag vill sjunga, att jag vill klappa händerna. Att jag vill uppfyllas att ditt söta lilla skratt som får all trötthet att blåsa bort.
Att jag vill ge mitt allt för att få dig glad och inte bara få dig tyst.

Jag älskar dig mitt barn, det har inte ändrats och kommer aldrig någonsin att ändras. Jag går genom eld och vatten för din lycka och välbefinnande.
Jag vill att du ska skratta, le, leka, sova, äta, må bra utan några som helst bekymmer. Vill att du ska vara trygg och glad.
Aldrig någonsin känna oro över nått eller vara ledsen.
Du ska dansa i regnet som om det inte fanns någon morgondag..
Du ska titta på molnen, träden, månen och solen med enbart nyfikenhet och glädje.
Du ska filosofera, fundera och resonera från en trygg plats, du ska våga fråga vad du vill, du ska utmana dig själv och andra.
Du ska vara säker i dig själv och ha en stabil grund att stå på. Du ska kunna luta dig tillbaka på din familj när du behöver det för mamma och pappa kommer finnas där för att ta emot dig om det blir svårt eller jobbigt.
En kram och ett jag älskar dig om dagen är det minsta du förtjänar. Kärleken är ändlös och din framtid är din att forma.

Nu blev det för blödigt...nu ska jag sätta mig i bilen och åka till dig, pussa din lilla mun som om det var första gången jag såg dig..

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 21 juli 2011

Vi äter!

Det handlar om att inte ge upp, att hitta tålamod och ork någonstans fastän det är slut sedan länge..
Igår hade jag inget mer att ge. Jag var så trött efter några riktigt jobbiga dagar och nätter och jag orkade verkligen inte med mer. Björnen var en riktig bitch och sa en massa elaka saker så jag drog. Jag lämnade barn och man och begav mig ut i natten med golfbollsstora tårar längst mina kinder. Jag var så trött, arg och besviken...pallade inte mer helt enkelt. Jag behövde en mamester...mitt senaste uttryck, en semester från att vara mamma..fast det är egentligen inte sant, inte det minsta. För jag älskar min son över allt och jag älskar att vara hans mamma. Det jga behöver är mer sömn och en man som visar ett uns förståelse och som inte är så snabb med att sparka på en när man redan ligger begraven under en massa bajs....bokstavligen. Shit var ungen skiter nu när han äter riktig mat...
Jag panikringde fina Tanja och tog mig på en terapipromenad med cigg..tydligen kommer män aldrig att haja...det var väl som jag trodde.. och det kommer bli bättre, det kommer att gå över...men det kan komma att ta år av sömnlöshet...kul..skjut mig nu liksom..

Nej..så farligt är det inte...men igår kände jag så. Inatt var han bara uppe och ammade två gånger och jag vaknade som en ny människa...visserligen en människa som inte pratar med sin man, brände bakverken hon skulle bjuda sina vänner på ikväll och har bajs på tröjan...men det är allt som bortblåst när min son skrattar åt mig...det är det bästa. Det och att få hela ansiktet nerslemmat av hans pussar.. <3

onsdag 20 juli 2011

Går väl sisådär

Matvägran är bara förnamnet...det här är mathat...


Trodde du jag skulle äta det där?

YouTube Video

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ok så nu sover vi minsann ...




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 juli 2011

Life of a rockstar

Jepp I´m living the dream...jag är en rockstjärna!

Jag jobbar inte, utan dräller mest hemma och ställer upp på träffar när jag känner för det, jag sjunger mest hela dagarna och min ständiga publik bokstavligen dreglar utav kärlek när jag gör det.
Jag städar inte eller lagar mat...utan bor i en sk hotelltillvaro...hygien är sekundärt...jag fixar till mig när det gäller liksom och ser alltid sådär härligt sliten ut..som en rockstjärna ska.. håret lite rufsigt, gårdagens-smink look rockar jag stenhårt.
Och pengarna..jag talar inte om ekonomi...det är så trashigt, men jag har så jag klarar mig om jag säger så.
Jag är uppe så länge jag vill, mitt i natten blir jag inspirerad och bara måste upp och sjunga lite...och ibland sover jag på dagtid..bara mina fans styr mig med järnhand, vill de ha en encore så ställer jag alltid upp...för det är ju för dom man gör det man gör...man älskar ju dom!

På topplistan för tillfället har jag följande låtar..
"Sebbe har fått en tand" - låten släpptes lite hastigt, jag hade tänkt skriva lite mer på den innan jag släppte den, men fansen ville ha något nytt i sommarnatten. Något som passar till mjölk efterfrågades...jag levererade med bravur!
"Sebbe, han rullar runt"...en sommarplåga, vad mer kan jag säga! Spelar hundra gånger om dagen..ibland i en mix med föregående låt...
Och den sista.."Fisen, prutt, prutt" Min första hit, som fortfarande funkar...Finns inget så härligt som en ny blöja till den gamla dängan ...

Det kommer nog fler hits..jag jobbar på det...nu kallar fansen...att de aldrig får nog..

Jag ber om ursäkt för det här lama inlägget...jag är trött...drog en klassisk all nighter....och jag har inte fått min kopp java än...och VAR ÄR MINA CIGG!!??

måndag 18 juli 2011

Blå och kort

Idag vaccinerades junior...tårar stora som golfbollar rann längst hans kinder...han var så ledsen, så ledsen:(

Så jag förväntar mig feber...än så länge har den inte visat sig, men min bebis få allt som är negativt så bring it!
Inatt bestämde han sig för att vara vaken mellan 2 och 4...det uppskattades inte...så var snäll älskade bebis att inte göra om det...någonsin!

Nu vill jag ha mat och hångel i soffan...i den ordningen helst:)

fredag 15 juli 2011

Ljuset i slutet på tunneln

Börjar sakta men säkert känna mig lite bättre...jag får gå på toaletten utan stöd nuförtiden..
Jag har utvecklat damp utav att vara mammaledig så idag tvingade jag björnen att ta med mig till finfinis och vattna...väl nere på parkeringen flåsade jag som en 90 årig gammal tant som rökt för många cigg om dagen och fått en lunga bortopererad...jag är med andra ord inte helt 100 än...hur mycket jag vill vara det...

Idag har svärmor varit på middag....hon ville inte krama mig pga av smittorisken...men att äta den mat jag lagar, krama min man som jag kramar och pussa min son som..ja jag inte pussar när jag är sjuk, men som jag umgås med 24 tim om dygnet...det gick helt OK....no comment...biologen i mig kokar...men no comment...

onsdag 13 juli 2011

Sjuk TV

är alldeles för neggo...men det är svårt att vara positiv när man bara vill dö..

Hur som helst..play funktionerna som TV kanalerna har är bara fantastiskt! Har kollat på Leila bakar i Frankrike och Sommar med Ernst...ja det kanske har tagit mig hela dagen att se två avsnitt..jag har somnat ifrån ett par gånger.
Hade en galen dröm om att jag tokshoppade på Ullared...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Total jävla misär..

Fy fan..jag hatar att vara sjuk! Och nu är jag det och inte bara sjuk utan enligt mig lätt döende.
Huvudet bara bultar och jag kan knappt gå utan att det snurrar till i knoppen och jag måste sätta mig ner för att inte svimma.
Jag har tokhög feber, ont i halsen och varenda led i kroppen är öm...blä!
Igår kom mamma och räddade mig på eftermiddagen, när jag låg i en feberdimma med Sebastian på golvet...senare avlöste björnen och han var även hemma idag på morgonen, nu är lilleman hos svärmor så jag får vila lite..
Känner mig som den värdelösaste mamman någonsin som inte orkar ta hand om mitt barn och det enda han vill är att mysa med mig.
Hans lilla ansikte lyser upp när han ser sin rödmosiga mammas svettiga nylle...och mitt hjärta smälter..

lördag 9 juli 2011

Förlossning nr 2

Förlossningar, alla känner av dom fast på olika sätt...vissa tror eller hoppas att de ska dö...vissa hoppar av britsen, tvättar av sig och hoppsar hemåt..vissa håller på i någon timme andra i flera.

Min son håller på att få sin första tand...det är som en långdragen förlossning. Jag har samma känslor, jag vill dö, jag har ont och jag är så obeskrivligt trött...

Vissa sover sju timmar när tanden tittar ut;)
Men Sebastian har hittills skrikigt helt otröstligt i sju, han har hög feber som inte går ner av Alvedon...han dreglar mer än en Saint Bernard...inget hjälper.
I början på kvällen var vi till och med inne på akuten igen...vi misstänkte urinvägsinfektion, det var innan gråten kickade in och vi upptäckte riskornet:(

Uppfriskade med en tripp till akuten mitt i natten...jag skämtar inte...hade jag inte fått det adrenalin påslaget och friska luften hade jag inte överlevt natten med vaggande.

Just...han har så ont att han inte riktigt kan äta också...öm i brösten är jag på grund av det och den konstanta gråten i sju timmar...

Och idag vankas det bröllop...jo men visst är jag fit for fight:(

Mina svarta påsar under ögonen kommer matcha min svarta klänning;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 7 juli 2011

Brön...

Vi ska på bröllop på lördag och jag ville (självklart) ha något nytt och fint att ha på mig.
Jag hade för flera månader tittat in en fin liten klänning på HM...men då hade jag sett framför mig att jag skulle vara lite brun och fin...vilket jag inte är...så jag ser bara dassig ut i den ljust ljust gråa klänningen...synd!

Så då var jag och mamma och kollade in Stinsen igår...efter en snabb titt igenom all...kunde jag konstater att det inte fanns så mycket att hänga i julgranen..
Till slut lyckades jag hitta en slinkig vacker kjol som täckte kängurupungen. YES!!
En topp som passar till kan inte vara svårt....men jodå...skitsvårt!
Jag hittade flera fina saker som skulle sett fint ut..men antingen var storleken fel, färgen fel eller HÖR OCH HÄPNA så såg jag ut som ett par vandrande brön!
Bara bröst, bröst , bröst!!! Blä!!

onsdag 6 juli 2011

Spionerar

Han är smart...han tränar när vi inte ser..och sen bam!
Jag vet att ungen förflyttar sig...jag har bara inte vetat hur. Idag spionerade jag på honom och såg det...han har en krypstil som närmast kan liknas Baloo, när han blir kliad utav Mowgli. Händerna åt sidan och sen upp med röven i vädret, ta i med fötterna och så fram....galet.
Jag försöker få det på film, men han vägrar prestera framför kameran...han är väl rädd att se tjock ut ;)

måndag 4 juli 2011

Vilsen

Känner mig lite vilsen....måste hitta en karta som säger åt mig åt vilket håll jag ska gå..

Skrattfest


YouTube Video

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 1 juli 2011

Blä!

Är så sjukt trött att jag mår illa...det känns som om jag ska kräkas...samtidigt som jag är hungrig. Jag kokar ägg och det verkar ta en evighet...

Igår kväll blev händelserik på ett negativt sätt. För stressade jag ihop en fantastisk middag (allt uppskattades och var jättegott så tack för inspirationen Fia!) för Päron skulle komma på besök.
Tyvärr kom han ungefär halv åtta när han skulle varit här runt sex...med andra ord så var jag dödshungrig! Vips så var allt borta.
Sen slappade vi lite i soffan och Päron gick. Svärmor skulle ha hört av sig på kvällen och mannen och jag hinner konstatera att det var lite underligt att hon inte ringt när det ringer på dörren.
Jag säger att det måste vara svärmor och det visade sig vara det....fast inte som hon normalt sett brukar vara...hon satt på trappen och bara grät och lät osammanhängande. Jag hör att något är galet och tar mig till hallen, björnen säger att han måste ta henne till akuten.
Bara någon timme tidigare hade jag sett en "reklam" på tv där de pratade om stroke och vilka signaler man ska kolla efter och vikten av tid i en sådan situation. ( hur creepy är inte det...?) Jag körde några tester och tydligen hade mannen gjort samma sak innan jag kommit till hallen.

De åker iväg och jag blir kvar med bävern för han sov. Det kändes inte bra att låta björnen gå igenom en sån sak själv så jag ringer pappa snabbt. Han kommer och tar bävern och lånar mig bilen så jag kan ta mig till akuten. Tack pappsen du är bäst!
När jag kommer till akuten så sitter de i väntrummet (?!) Det var tydligen fullt som bara den denna kväll...så mycket för vikten av tid. Efter flera timmar tog som några prover på henne och till slut fick hon träffa en läkare.
Efter väldigt kort tid blev hon inlagd över natten hon skulle skiktröntga hjärnan innan hon fick sova för natten (kl var strax innan 2 då...) idag skulle de ultraljuda kärlen och besluta vidare.
Trots att det tog lång tid var alla vi träffade väldigt trevliga och proffsiga. Jag är van med inkompetenta personer inom vården så jag hade fajtinghandskarna på. Jag skulle inte ta hem tanten utan en genomgång. Som tur är slapp jag slåss.
Men den lilla fjortisen som tog hennes blod kunde dock inte svara på vilka prover det skulle tas....han sa att de skulle kolla på några grejer i blodet för att se hur det tjocknar....alltså efter koagulationsfaktorer...då ville jag skicka ut aset och be om något äldre lite bättre som kan uttrycka sig bättre...men jag höll mig.
Jag hoppas innerligt att det går bra...hon verkade må bättre när vi lämnade henne...