fredag 31 december 2010

Snarkningar!

Jag håller på att bli tokig! Varje natt vaknar jag...jag är kissnödig, har fått kramp någonstans eller så väcker björnen mig!
Han har börjat snarka helt ohyggligt högt och jag blir tokig! Jag har flera nätter fått ligga på soffan, jag sover med öronproppar för annars hör jag honom ända till vardagsrummet.
Imorse vid sextiden vaknade jag av att jag var tvungen att gå på toaletten. Tydligen behövde det han också...han ropade mitt namn för att jag skulle veta att han strövade omkring utanför toaletten, med det hörde självklart inte genom den stängde dörren, toaspolningen och öronproppar...så när jag öppnar dörren och en stor jävla karl står där ute, klart jag skriker till som en stucken gris! Trodde jag skulle dö! Tårarna sprutade överallt av rädsla!
Jag försökte lugna ner mig..och sova vid hans sida igen...återigen...soffan..han snarkar!
Sen vaknade jag till för ett litet tag sen igen...la mig bredvid honom igen...och han börjar snarka...denna gång sparkar jag ut honom till soffan. Någon jävla måtta får det vara...jävla as!
(Jag blir arg av sömnbrist) Men då snarkar han ännu högre...så nu vill får inte han sova längre! Han får vara vaken...lider jag, ska han lida...ett öga för ett öga!

torsdag 30 december 2010

Pung!

Så jäkla kul, vi var på ett extra ultraljud idag för att se ifall killen var för stor. Det konstaterades rätt snabbt att han är helt normalstor och allt var bra med honom och flödet i navelsträngen såg bra ut. Efter ca 10 minuter är barnmorskan klar med undersökningen, då räcker hon björnen en bild... På bara pungen !! Haha, kan möjligtvis vara det roligaste jag varit med om. Vad ska vi göra med den bilden? Sätta in i familjealbumet? Här sonen min är din pung:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 29 december 2010

Mat!!

Haft besök o inte haft tid att äta, så nu är jag vrålhungrig! På menyn, hemmagjord fiskgratäng med dillsås. Hoppas det smakar lika gott som det ser ut och luktar, aldrig gjort fiskgratäng förrut...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hemma

Glömde ju!!

Glömde att berätta!
För några dagar sen investerade jag i ett nattlinne från Salming! Igår var premiär för nattlinnet! Jag skyller all min goda sömn till mitt nya favvoplagg. Den spänner åt där den ska, luftig där den ska vara och har en inbyggd topp så behagen hålls där de ska! Den snurrar inte när du rör dig i sängen, den är helt enkelt fantastisk!
I´m in love!!

Utvilad!

Har en toppendag!
Igår var det farmors födelsedag och vi träffades hela familjen, god god god kalkon fick vi och en fantastisk god tårta!
Jag var helt uppslukad av allt det goda att jag glömde att ta bilder, attans. Men som tur är, är jag riktigt tjenis med kockarna (mamma och pappa) så jag känner att jag är i tokbehov av en repris så kan jag alltid be riktigt snällt:)

I måndags blev jag sjukskriven av doktorn för foglossningen fram till förlossningen, vilket är toppen, mycket mer fördelaktigt än havandeskapspenningen som de redan nekat mig för.
Egentligen så spelar det ingen roll vad jag fick, så länge jag slapp jobba mer, för det började verkligen bli ohållbart med smärtan.
Men så i tisdags eftermiddag så dimper det ner ett papper i brevlådan att jag fick havandeskapspenningen godkänd (jag överklagade det första beslutet, ville ju inte jobba mer)...
Idag var jag tvungen att ta tjuren vid hornen och sätta mig och ringa till försäkringskassan för att reda ut vilket av intygen som skulle gälla.
Du har köplats 309, var mitt svar...309?!? Alltså de borde verkligen göra något åt sina telefonköer...alltid galet mycket kö...
Efter mycket om och men, fick jag prata med en liten kille (han lät som en tonåring) som sa att sjukskrivning alltid trumfar havandeskapspenning...score for me! Alla frågetecken är lösta och jag kan i lugn och ro invänta min lilla knodd.
I natt blev jag väckt av björnen som hoppade omkring i sängen, så jag gick och la mig i soffan.
När björnen skulle säga hejdå imorse, blev jag sååå rädd att jag bara skrek rakt ut...(jag sov med öronproppar, hörde ingenting)...trodde jag skulle få en hjärtattack eller ännu värre att vattnet skulle gå.
Sen gick jag och la mig i sängen och sov till 9:30, det har jag inte gjort sen jag blev gravid! Helt otroligt!!!! Jag känner mig så utvilad och full av energi!! Jag tror jag ska baka en kaka!

tisdag 28 december 2010

Som strumpor!

Såg ju trevligt ut...tanken var god... fondue till lunch... men det smakade överjävligt! Hungrig o sur sammanfattar vad jag känner nu:(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hemma

måndag 27 december 2010

Arrrrggghhhhh!!

Vill bara äta ölkorv!!! Ge mig ölkorv, nuuuuu!

lördag 25 december 2010

Jul jul!!

Jul..
På en dag hann vi klä granen, städa, fixa julmat och handla julklappar. Allt gick väldigt smidigt med ett undantag, skinkan, vi var tvungen att plöja igenom 2 butiker för att hitta en. De var helt slut överallt, kanske inte så konstigt med tanke på att det var dagen före julafton:) Men men!

Självaste julafton då, den gick i matens tecken. Gör den inte alltid det? Först mös jag och björnen runt vår egna lilla gran hemma, öppnade lite klappar och åt julfrukost.
Sen bar det iväg till Sigtuna för traditionellt julfirande med björnsläkten. Väldigt trevligt och myyycket mat!
Vid 19 tiden så avvek jag och björnen för att åka till min lilla familj i Väsby för att fira lite med dom. Det var väldigt trevligt det med och även där fanns det en massa mat.

Presenter då? Jodå, det blev några sådana också, jag har antingen varit väldigt snäll eller så är tomten det:)
Björnen fick en väldigt trevlig present av min pappa, pappsan min kallade det fyndigt nog för "pappakitet", den innehöll en dyr och fin rom och en prima cigarr från deras resa till Cuba för några veckor sen. Mattias var riktigt nöjd:) Min pappa kan han!

Farmor var förvirrad och tokig som vanligt..hon fick en digital fotoram av mig och björnen där vi laddat in lite bilder från vårt bröllop och resor. Ja..hon kommer kunna roa sig i flera månader med den iallafall om vi säger så:)

Idag är det full rulle igen. Om en timme ska vi vara hos svärmor för att äta jullunch och dela lite julklappar som vi inte gjorde igår. Och sen lite senare bär det av till Väsby igen för att fira lite jul med björnfamiljens nära vänner...mer mat mer mat..beach 2011 känns vääldigt avlägset för tillfället.

God Jul på er och god fortsättning!

måndag 20 december 2010

Åh!!

Jamie Olivers jul och Jul med Ernst....love it!!!!

Jag vill också ha en julgodispresentationsgrej ;)

söndag 19 december 2010

Duktig björn!

Maken slipar golv...det blir damm överallt och han suckar och gnäller om vartannat...han skulle egentligen gjort det för länge sen, men nu tog han tag i det efter att jag pikade honom lite...



Jag ska inte klaga...det blir gjort och det verkar bli rätt bra dessutom...men OM jag hade fått bestämma hade han gjort det när jag inte var gravid och det var sommar så vi kunde öppna varenda fönster utan att frysa ihjäl...men men...det blir gjort och jag ska inte klaga!

Korvfingrar

Mina fingrar har svullnat upp över natten och gör förbannat ont...det är inte skönt att skriva, men jag gör det med förhoppningen att det ska mjuka upp fingrarna eller nått....

Igår var björnen och jag ute och försökte köpa lite julklappar..det gick väl sådär...men nu har vi iallafall börjat. När det närmade sig kväll kände vi båda att vi ville göra något, vi ringde till alla som vi kunde komma på, men alla var redan upptagna eller så svarade de inte.
Det slutade med att vi spontant gick ut är i hålan och käkade middag. Det var riktigt mumsigt och efter det köpte vi lite snask på Coop och åkte hem och kollade på film.
Det enda vi hade hemma var romantiska komedier (oh no ;)) så det blev dubbel dos av den varan. Vi såg Easy A och Going the distance. De var precis det jag var sugen på att se, så jag var nöjd!
Idag ska min underbara pappa komma och hjälpa mig att tapetsera klart bebisrummet, han är verkligen det bästa!
Något som är riktigt underbart är att björnen också ser det fantastiska i min pappa. Så han vill verkligen go all in och försöka uppmärksamma honom till jul med världens bästa julklapp...så vi letar och letar...det är inte lätt att hitta världens bästa julklapp till världens bästa pappa...
Nu känner jag mig akuthungrig och ska gå in och väcka björnen för att äta frulle!

torsdag 16 december 2010

Så arg!

I flera dagar har jag haft en relativt skön känsla i kroppen på grund utav en händelse som hände på tåget för några dagar sen...Händelsen återgav mig tron på mänskligheten, dagens ungdomar och änglar, jag hade tänkt göra ett långt inlägg om det och även kanske skriva in till någon tidning om det, men nu är jag så sur att jag vägrar... (jag kanske lugnar ner mig om några dagar...)

Jag har ansökt om havandeskapspenning för jag har så förbannat ont i ryggen, foglossning. Idag får jag ett glatt brev där de skriver att de överväger att neka mig...om jag har några synpunkter om det ska jag ringa till försäkringskassans kundtjänst.
Jag skrek och var arg ett tag och sen tog jag tag i luren...det är 294 samtal före dig....jag skrek och blev ännu argare....och jag sitter i skrivande stund och väntar på att asen på andra sidan luren ska svara..
Vet fortfarande inte vad jag ska säga till dom...för jag har inga fler argument...men jag måste ju försöka.
Ironiskt nog ska vi på kurs hos försäkringskassan om några timmar....jag har en svag känsla av att min ilska kommer att tas ut på någon oskyldig stackare som ska hålla en kurs för en massa fetton dvs gravida...*morr, spott, fräs*

måndag 13 december 2010

Robyn!

Robyn uppträdde nyss på Hjältegalan..
Alltså jag blir helt stum...hennes scennärvaro och storhet är helt slående!
Jag började genast kolla efter biljetter, jag kan ju inte bara missa detta...men 2000kr!!

Helt galet! Alltså missförstå mig rätt, hon förtjänar all välgång...men 2000 kronor...det betalade jag för att se Rolling Stones..men hon är väl så stor och populär nu...och hade jag haft pengar över hade jag alla gånger betalat det som behövts för att kunna gå...men nu är inte så fallet...men jisses vad jag vill se henne live!

söndag 12 december 2010

Dieu, êtes-vous?

Igår åkte jag och björnen till Hudiksvall för att vi skulle gå på min gode väns sons dop...i kyrkan..

Jag deltar i alla mina vänners kyrkliga aktiviteter..jag dömer dem inte för att de väljer att ha sådana ceremonier...jag kan ibland fråga vad motivet är..oftast får jag inga vettiga svar, så jag har mer eller mindre slutat fråga. Men jag personligen, skulle aldrig..jag gifte mig inte i kyrkan och jag kommer inte att döpa min son i kyrkan.

Anywho...idag var det dag..vi åkte iväg till kyrkan, tredje gången jag är i den kyrkan. Den är liten, vit, ligger på landet och så trevlig som en kyrka kan vara. Första gången var det min väns bröllop, andra gången hennes dotters dop och nu var det dags för sonen.

Jag hamnade längst in i en bänkrad, rätt så liten kyrka så man satt långt fram iallafall. Ceremonin ska snart sätta igång, så jag bläddrar fram psalmerna jag ändå inte har någon som helst intention att sjunga för att kunna eventiuellt mima med.
Prällen vill att vi ska slå upp ceremoni"planen" långt bak i psalmboken..Det jag läser gör mig helt förskräckt och lite full i skratt..Jag tar fram mobilen för att göra en snabb uppdatering på facebook om att jag hoppas att jag inte brinner upp för jag befinner mig i en kyrka...och för att ta lite bilder på hemskheterna i psalmboken...tror ni inte att jag får jordens rethosta, bara så där hux flux!? Jag var tvungen att snabbt be min rad ställa sig upp och rusa iväg på toaletten för att hosta upp en lunga ifred och dricka vatten.. alla trodde jag kräktes...Jag fick en liten känsla av "quoi?" som väldigt snabbt gick över..

Nu minns jag knappt något av hemskheterna..men det lilla jag kommer ihåg var..
"Gud, du som ensam räddar allt från ont, befria (namnet på barnet) från mörkrets makt, skriv hans namn i Livets bok och låt ditt eviga ljus lysa för honom, nu och för alltid. Amen"

Alltså..nu kanske det inte låter så hemskt taget ur sammanhanget..men det fick mig att vilja ställa mig upp springa fram, ta barnet och rusa ut ur kyrkan samtidigt som jag skriker NEJ! Sälj inte barnets oskyldiga själ till detta institut..låt honom i sådana fall göra det valet när han vet vad han ger sig in i!!

Ah!!

Väl hemma nu..så ligger jag i badet och läser min mammabok (värdelös btw) och läser en historiska tillbakablick av smärta, som de så fint kallar det...
Enligt vad boken säger bibeln att smärta är ett straff. Att Gud straffade kvinnan för sina synder "Jag ska låta dig utstå mycken vedmoda, när du blir havande; med smärta skall du föda dina barn. Men till din man skall din åtrå vara, och han skall råda över dig."

Snäll Gud...känns inte riktigt som det...jag är för trött för att fortsätta skriva...
Vill man tro på Gud..gört..jag försöker inte omvända dig..jag försöker inte tracka ner på er tro...jag bara undrar vad som får ER att tro...var övertygelsen ligger någonstans? Hur man kommer till den hängivelsen till en religion att man inte ifrågasätter det som står i skrift? Eller gör man det och i sådanafall hur rättfärdigar man det?
Jag är nyfiken, jag ifrågarsätter...jag tror inte men är nyfiken på dom som tror...what makes you tick??

lördag 11 december 2010

Seriöst?

Seriöst ful klänning...är det inte meningen att man ska klä upp sig när man går på Nobelmiddagen, inte bara trä på ett gammalt kuddfodral?


måndag 6 december 2010

Blaha blaha

I och med att jag har lekt sjuksyster hela dagen och inte på det där sexiga rollspelssättet (hahah!) så har jag haft tid att kolla igenom det mesta på nätet både en och två gånger.
Alltså...det måste vara jordens nyhetstorka är det enda jag kan konstatera...
Det skrivs ju bara blaj i tidningarna...
Svensk kändis i kraftig bilkrasch...alltså killen som vann svenska biggest loser krockade och fick ont i nacken...
Den här hajen i Egypten...skräckhajen...svenska blaha blaha känner skräck på drömsemestern...ok människor..här kommer en nyhet...hajar lever i vattnet, närmare bestämt havet...gå INTE och bada i havet så är problemet löst...bada i pool, se lite sevärdheter och jag lovar ni klarar er från horribla hajattacker...
Och att "the Hoffs" liv ska bli dokusåpa..är detta nyheter? Seriöst...?

Jag blir så trött...

Till det positiva!
Jag är fortfarande frisk! Jag fattar inte hur...men glad är jag för det:D
Jag äter som en häst, ser ut som en ko...tar hand om en björn...det tar på krafterna...

sjukdom..

Jepp, björnen är nere för räkning, det verkar vara vinterkräksjukan, flera i bekantskapskretsen är drabbade...inte kul.
Jag mår än så länge bra, men jag har inga större förhoppningar på att klara mig undan.
Minsta lilla antydan till illamående eller kramp och jag blir helt paranoid, jag hatar att kräkas...och magknip är ännu värre..usch!
Kompisen som hade vinterkräksjukan sa att hon när som helst tar ännu en förlossning före en till vinterkräksjuka...det är talande nog för mig!

Var dock tvungen att ta mina chanser idag för att besöka farbror doktor, jag ber om ursäkt ifall jag smittade ner dig snälla farbror...
Nu är jag sjukskriven, iallafall fram till julafton, han var helt övertygad om att försäkringskassan skulle komma igenom och ge mig havandeskapspenningen efter det...jag hoppas men har även där inga större förhoppningar. Annars får jag väl se till att träffa snälla farbror doktor igen och förlänga det hela...eller hur man nu gör...jag har ingen aning.

Nu sitter jag och äter en lättsockrad risifrutti....vilket skämt..smakar ingenting...blä...

söndag 5 december 2010

Mjau..

Igår på julfesten, satte sig björnen nästan på värdparets katt...hur jävla kul som helst...skrattade mig nästan till en tidig förlossning:D

lördag 4 december 2010

Poop award!

Kunde inte sova i natt...låg och vände och vred på mig större delen utav natten...gav upp vid 7:30 och gick upp...björnen lufsade upp efter ett litet tag..
Jag kunde inte sova natten innan heller...då vaknade jag varannan timme...

Kan det ha något med mitt lilla utbrott idag? Ja, kanske...

Hur som helst..morgonen började bra, björnen och jag var som vanligt. Vi låg ett tag i sängen och pratade om skorpan...Jag berättade att jag börjat bli sjukt nervös inför livet efter BB...han sa att jag inte skulle oroa mig...Jag kanske egentligen började bli sur då..för att jag kände att han inte tog mig på allvar...vad vet jag...
Men ett litet tag senare när han pratar med sin mor och börjar prata om att vi måste ordna våra bröllopsbilder till imorgon för att ha bildvisning för hans moster exploderade jag.

Inte nog med att vi har en miljard bilder, så misslyckades min kusin (som fått fotografuppdraget den dagen) med alla bilder...Jag kan på fullaste allvar börja gråta (redan innan graviditeten) utav att bara tänka på att det inte finns en endaste vettig bild på mig och björnen från vår fina dag.
Min kära svärmor har tjatat sen den dagen på att få se bilder och att vi ska trolla fram tackkort. Jag tröttnade på det för bra jävla länge sen...så att björnen säger att detta initiativ kommer från han och inte sin mor, I´m not bying it!
Jag hatar bildvisningar...
OCH och det är här är nog det största. Igår var vi på avslutningsmiddag med fotbollslaget, idag på dagen hjälper björnen sin bror att flytta så fort han kommer hem ska vi på julmiddag. Imorgon ska vi vara hos hans mor kl 11:30...När hade han tänkt sig sätta sig ner och sortera dessa 5000 bilder som vi inte lyckats traggla oss igenom på 10 månader?? Han planerar som en åsna!

Vi bråkade...han drog till sin bror. Jag försökte lugna ner mig med en serie och äggsmörgåsar. På är det skrikande bebisar...vad händer?! Jag känner att det rinner från mitt ena bröst!!!

Prelaktering...ett ord och ett fenomen jag fasat sen jag hörde talas om det. Ja, ammning är bra, ammning är mysig, ammning är ett måste...men när ungen är här..alltså laktering...inte pre...inte pre!! Pre är äckligt...Jag känner mig äcklig...blä..

Jag har en dålig dag, jag har exploderat på björnen som bara vill väl och jag äcklas utav mig själv...Jag ger mig själv poop awardet idag...för om jag inte redan förtjänat det så har jag en känsla utav att jag kommer göra det under dagen..

Kombon sömnbrist och hormoner är inte att leka med...

Hur i helvete klarar man av en tonårsgraviditet? Man är redan ett hormonmonster och så får man en billjon hormoner till att brottas med...?? Jag kommer såååå förespråka avhållsamhet till min lilla skorpa, sex leder bara elände!

fredag 3 december 2010

Cravings

Himmelskt gott...Mmmmm bubblor!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jobbet

onsdag 1 december 2010

Hoppböna!

Jag har inte skrivit på ett par dar...vet inte varför..ibland har man sådana dagar..
Björnen har åkt iväg på konferans med sitt nya jobb, så jag är ensam hemma ett par dar. Det är andra gången sedan vi gifte oss som vi är ifrån varandra...
Bebisen har hoppat omkring som en tok sen han åkte...som om han vet om att pappa är långt borta...eller så är det för att jag inte ska känna mig ensam. I vilket fall, tack min lilla sötnos!