söndag 27 september 2009

Söndag...och jag mår illa...

Älsklingen håller på att tillaga vildsvin...det luktar sååå otroligt illa att jag nästan kräks. Jag skämtar inte jag sitter i soffan och hulkar..usch...vilt är verkligen ingenting för mig. Blä...
Jag kommer INTE att äta.
Som vanligt på söndagkvällar är det amerikansk fotboll som gäller på TV, Päron ligger redan och jäser i soffan och snart kommer det några till som ska dumstirra på dumburken..killar alltså..

Jag har varit hemma hos Ida hela dagen, vi började med att återigen träna på bröllopsfrisyren jag ska göra. Jag minns när vi började träna inför bröllopet...då var det en evighet kvar till dagen D. Nu är det bara 6 dagar! Hon är grymt nervös och jag förstår henne..jag har 132 dagar kvar och jag är konstant lite bajsnödig över allt som kan gå fel...

Nu måste jag sätta mig på balkongen och andas lite...rensa näsborrarna från vildsvinet...usch...tycker så synd om mig...

tisdag 22 september 2009

Min tisdagsmåndag.

Var ledig från jobbet igår måndag, vi skulle på Ms farbrors begravning. Det var en riktigt fin tillställning. Det var ett fint kapell och det sas trevliga saker om honom. Genomgående ordet var fint. Sen så skulle Ms bror från Karlstad sova över hos oss med sin fästmö och deras 2 åriga dotter. En riktig liten glädjespridare. Hon skrattade och lekte hela kvällen. En riktigt mönsterbebis. Vi undrade hur man skulle gå tillväga för att få en sån. Verkar vara mycket trevligare än en damp-unge som verkar vara vanligare än ogräs....usch...barn skrämmer mig...

Tisdag då...ja vi var uppe sent igår...så idag var jag självklart trött...jobbet var som vanligt...rätt trist...vi bjöd Ms mammas på middag..snackade lite skit..och nu sitter M och kollar på House...och jag bloggar...och dumsurfar....vi borde planera inför bröllopet...men det gör vi inte...men vi köpte inbjudningskort idag...det är framsteg..ett litet steg för bröllopsplanerandet...ett stort steg för Sälen & Björnen:D

söndag 20 september 2009

Söndag.

Jag och hjärtat är lediga från jobbet imorgon, vi ska på Ms farbrors begravning. Jag hatar begravningar...det gör bara ont i hjärtat av bara stämningen. Och om du var nära personen i fråga gör det bara ännu mer ont..så jag ser inte fram emot det.

Vi har städat hela dagen, burit ner skit till källaren, slängt en massa skit från hemmets alla vrår och städat. Fullt upp hela dagen, men det känns så otroligt bra att äntligen börja ta tag i saker!

Nu på kvällen hade grabbarna samlats hemma hos oss för att se på fotboll och återigen fungerade inte sändningarna. Så det blev precis som förra söndagen ett antiklimax.
Jag har mest suttit med huvudvärk och läst lite bok. Köpte Camilla Läckbergs nya i fredags.

Möhippan igår gick under omständigheterna bra måste jag säga....den blivande bruden var iallafall jättenöjd och det är huvudsaken!

Nu är jag bara trött och vill gå och lägga mig...så jag tror jag går och gör det. Skriver till er snart:)

fredag 18 september 2009

Så less..

Jag har inte skrivit på några dagar..det har varit mycket.

Det är mycket på jobbet...mer än så behöver jag inte säga. Jag skulle ju tala inför hela arbetsplatsen om en relativt känslig sak. Det var meningen att min sektions skulle backa mig i mina uttalanden (för det hade vi diskuterat på vårat möte innan) men när jag blir attackerad utav de andra sektionerna och deras chefer, var det inte en käft som öppnades...jag blir så less...

Jag har haft verkligen fullt upp med att planera enligt mig världens bästa möhippa för en av mina närmaste vänner som ska gifta sig. Det var egentligen inte jag som skulle planera någonting, men av någon anledning blir det alltid så att allt skit faller på mig. Hur som helst..jag har planerat som en tok, jag har haft hundra saker att ta hand om och förbereda. Så igår träffade jag och en annan vännina den blivande bruden..DÅ kläcker hon ur sig att hon är gravid...och inte bara gravid utan hon har hittills haft en riktigt hemsk graviditet men en massa blödningar. Hon vågar knappt röra sig på grund av rädsla för missfall..hon har haft mycket och jag förstår att vi kanske inte var nummer ett på listan att kontakta i detta fall..även om jag redan där blev lite stött att hon inte vänt sig till mig. När det sedan visar sig att hon delat med sig till andra hälften av kompisgänget...börjar jag dock bli mer sur. Vi är 4 tjejer som planerar möhippan. 2 av oss visste och jag och vänninan på plats hade ingen aning. VARFÖR läts vi planera någonting som kunde riskerat våran väns hälsa?!? Nu måste vi planera om hela möhippan på en dag (idag) och ALLT jag har gjort hittills har varit helt bortkastat. De hade INTE behövt bryta några förtroende, det är inte det. Men om de var 2 som visste om situationen VARFÖR inte styra möhippan åt ett annat håll!!?? Jag är sååå ledsen och trött...Jag orkar verkligen inte med det här, jag är för trött för att i sista sekund planera en ny möhippa. Jag vägrar..jag stängde av mobilen för jag var så ledsen igår.

De senaste året har jag märkt av såå många sådana här tendenser bland de jag kallade mina vänner...det ljugs och det berättas inte grejer...jag är så less. Jag blir så besviken för gång på gång slängs det i ansiktet på mig att jag inte räknas som deras vän. I allafall inte samma typ av vän som jag trodde jag var och som dom var för mig.
Jag ställer ALLTID upp för mina vänner, ALLTID. Jag säger väldigt sällan nej när det gäller någonting överhuvudtaget och jag säger definitivt aldrig nej när det verkligen gäller. Jag svarar i telefonon när som helst på dygnet och sätter mig i bilen och åker långt när jag behövs någonstans.

När jag låg inne på sjukhus med en uppfläkt fot....var INGEN där...det var snart 5 år sen...när ska det sjunka in för mig att de inte längre är mina vänner.

måndag 14 september 2009

Hade en riktigt produktiv söndag och är riktigt nöjd!

Lördag gick helt i fotbollens och regnets anda.
Det var semifinaler för de mindre pojkarna som vi var nere och tittade på och sen senare var det dags för de stora killarna.
Eftersom det har gått så horribelt dåligt för dem denna säsong, så var det kvalmatch nu i lördags mot Uppsala för att stanna kvar i superserien. Matchen började kl 19 och jag hade glömt min jacka på jobbet. Som tur är hade jag bunkrat med tjocka tröjor, regnkappa och snott björnens jacka. Det var tur det..men efter 3 timmar på en kall läktare och ytterligare 30-40 minuter i spöregn var jag beyond kall...ett tag där trodde jag aldrig att jag skulle uppnå normal kroppstemperatur igen.
Hur som helst vann killarna matchen och de får återigen spela i superserien nästa år. Mindre bra var att en riktigt duktig kille hade av sitt vadben..det såg INTE trervligt ut när benet stod åt ett helt onaturligt håll. Hans syster på läktaren fick ett mindre sammanbrott av att se sin bror i det tillståndet (helt förståligt) så jag fick rycka in med kramar och lugnande ord...
Hade det varit min M...ja...då hade inte ens ett helt amerikanskt fotbollslag kunnat hålla mig borta från honom. (man får inte gå in på plan om man inte är behörig...)

Kvällen skulle då självklart firas. Jag var inte alls på...jag var så kall så kall att det enda jag ville göra var att ligga under täcket med en kopp hett te. Men björnen skulle ut och då var det bara att klä på sig. Men OJ vad vi ångrade oss..Det eminenta stället på förorten visade sin riktigt fula sida...det var ett gäng idioter i alldeles för låg ålder som hade tagit över hela stället. Det ylades hej vilt över allt. Paul Simons "gamla" dänga "You can call me Al" från -86 spelades, garanterar jag att det typ fanns högst 15 personer på stället som var födda när de släpptes. Jag kände mig som en dinosaurie modell äldre när jag lite blygt stampade i takt...ALDRIG MER!
Som tur var slapp jag ta livet av mig för björnen började må lite dåligt och ville hem. Väl hemma konstaterade vi att han hade olika stora pupiller...eftersom han hade fått en rejäl smäll mot huvudet under matchen blev jag självklart orolig och tvingade honom att åtminstone ringa vårdupplysningen om råd...de sa att det inte var någon fara dock..men jag var orolig iallafall..

Söndagen hade vi planerat att vi skulle på bakluckeloppis och fynda. Vi åt frukost och eftersom det inte skulle öppna förräns 12 började vi påta lite på projekt "garderob"....det blev jättefin och rent. Vi slängde 7 fulla ICA kassar med skräp och ska skänka 2 säckar med kläder till MYRORNAS. Tyvärr tog det jättelång tid så loppisen hann stänga, men det får bli en annan helg:D
Sen provdansade vi till lite låtar inför bröllopet och filade på en budget för alkoholen. Älsklingen var überseriös och gjorde ett exel-ark med prydliga staplar och uträkningar! Jag var imponerad.

Sen kom en drös fotbollskillar hem till oss och skulle kolla på fotboll på TV...det var tekniska problem med sändningen så värst mycket fotboll blev det inte..däremot en massa skratt och det var trevligt ändå.

fredag 11 september 2009

Drömmar blir verklighet!

Fredag...som man längtar efter fredagar när det är måndag. Men sen när fredagen väl kommer är man så slut att man knappt hinner njuta av veckans sista dag.

Jobbet idag har varit lika jobbigt som vanligt..om inte jobbigare. Fick en massa ansvar idag och grejer att ta upp inför ALLA på nästa arbetsplatsträff, jag som hatar att prata inför en massa folk. Visserligen vet jag vad jag pratar om och kan känna lite trygghet i det, men nu ska jag även rikta några pekpinnar mot mina kolleger...lite pirrigt, jag får återkomma om hur det går nästa vecka.


Efter jobbet åkte jag och björnen till IKEA, hur jag lyckades vet jag inte...ännu mindre vet jag hur jag fick honom att åtminstone verka intresserad av allt jag kollade på. Med mig hem fick jag två enorma kassa fyllda med ljus! Det första gemensamma köpet av prylar till bröllopet! Det känns som en milstolpe. M kommer nog aldrig att erkänna det inför sina kompisar, men han yttrade faktiskt ord som "fina" och "det här är väl rätt typ av rosa, älskling" när vi valde ljus...hihi.

Som lite kompensation åkte vi även förbi MediaMarkt på vägen hem. Det nya guitar hero 5 hade kommit ut idag. Eftersom vi båda är väldiga guitar hero-fans fick vi självklart med oss spelet hem:) Nu väntar fredagsmys med var sin gitarr i soffan:)

Ha det gött, gott folk!

torsdag 10 september 2009

Krokofanter och drömmar om IKEA

Igår var retrokvällen nummer ett. Vi tågade in i videobutiken nere vi centrum, det tog oss ungefär 2 minuter att hitta filmen vi skulle ha...sen tog det cirka 10 minuter att hyra den. De skulle ju ha alla möjliga uppgifter...vi stammade fram våra svar..eh eh jag heter...eh eh mitt telefonnummer...eh eh...
Sen när det var dags att betala...så hör jag mig själv säga...och så tre krokofanter också!
Stoppade in dessa tre chokladöverdragna och strösslade skumpinnar i en klassisk godispapperspåse. Sken som en sol när jag kom ut. En kladdig krokofan i ena tassen och en film i den andra...hur kom jag hit, varför skulle jag ha en krokofant?? Vem vet...men gott var det:) Retro-känslan var total!
Filmen var rolig, precis som jag mindes den, vi mös i soffan och sen somnade i varandras armar. En toppen säldag, vilket numera onsdagar ska heta..för det har jag bestämt:D

I flera dagar har jag drömt om IKEA...jag går bland billiga servetter och ljus och känner lyckan bubbla inom mig när jag packar på mig grej efter grej. Ms psykoanalys av mig tyder på att jag är helt sjuk i huvudet...han mår fysiskt dåligt av blotta tanken på att besöka IKEA....jag tycker han är konstig...men men..förhoppningsvis kommer jag till mitt älskade IKEA snart.

onsdag 9 september 2009

Onsdagsmys!

Sitter på jobbet med inte alltför mycket saker att göra...funderar på att ta en långlunch.
Tänkte passa på att försöka bocka av lite grejer inför bröllopet, men det är så sjukt många saker som måste tas tag i, att jag inte gör något. Jag börjar bli rejält stressad och vet inte i vilken ände jag ska börja nysta i.

Jag måste sätta lite eld i baken på pappa så han ger mig ett klartecken på vigselplatsen. När det väl är klart är det dags att börja massproducera inbjudningskort...måste bestämma hur de ska se ut och köpa in allt till det också. Undrar hur lång tid det kommer ta?

Måste sätta eld i baken på min kära M, så vi får klartecken om maten..ska vi ha den cateringfirman som strular...eller måste vi leta fram en annan? Ska vi laga maten själva? Vad ska vi äta??

Vad ska vi hyra egentligen? När måste vi lägga in den bokningen senast?

Just det tårtan måste det tas beslut om...vi hade en intressant diskussion om det igår..
Jag sitter framför datorn och klickar fram 150 000 sidor med tårtbilder...Jag vill ha tema färg och M vet inte vad han vill..bra start.
-Sälen: Vad tycker du om den här
-M: Fin
-Sälen: Den här då (helt annorlunda från den första bilden)
M: Fin
-Sälen: Meh...ok..ny infallsvinkel..vill du ha en rund eller fyrkantig tårta?
-M: Båda du visa var fina.
-Sälen: Ok...det är inget svar...ska vi ha en toppfigur
-M: Nä, det tycker jag inte...vill ha blommor typ hela vägen..det ska vara clean.
-Sälen: Ok, bra..det är nått...vad tycker du om den här.
-M: Nä..för skrikig.
-Sälen: Den här då?
-M: Men jag hinner inte tänka när du kommer med nya förslag hela tiden. Plus att jag redan sagt vad jag vill ha.
-Sälen: Eh va?

Förstår ni hur extremt långsamt vi vandrar framåt i vår planering...killen vars mantra verkar vara.."ja som den fast ändå inte"

Hur som helst.
Ikväll ska vi gå på loppis och jag hoppas då kunna fynda massor med lyktor och lampor. Jag hade helst velat åka till Ikea, men det blir nog för tajt med tid för det efter jobbet...så jag tar det själv en annan gång. M får hjärtklappning av att bara höra namnet...fattar inte...måste ligga en anti-ikea gen på den där dumma y-kromosomen.
Sen ska vi vara lite retro och hyra en film! Jag har bestämt att vi ska se " Mitt stora feta grekiska bröllop" M har inte sett den innan och jag tycker den är skitrolig!

tisdag 8 september 2009

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag..

Jag har ungefär 100 saker i huvudet hela tiden och konstant trött. Jag börjar få lite ont i magen av all stress och det är verkligen inte bra, det vet jag. Men jag kan inte göra så mycket och saken för tillfället. Men det är bara en vecka kvar med fotboll och jag hoppas på lite lugn efter det.
Jag drömmer mig bort till en liten stuga i skogen och jag har nog aldrig saknat ett landställe mer än just nu. Känna lugnet från träden och mossan...strosa omkring och plocka svamp...dricka te bland tända ljus....ah vilken härlig dröm.

Vad har hänt då..lördags..en dag fullspäckad med amerikansk fotboll. När jag väl kom hem strax efter 20, var rumpan helt hård av läktaren och resten av mig stelfrusen, de kalla höstkvällarna har verkligen anlänt.
Söndagen började bra, fick en rejäl dipp på mitten och repade sig bra på kvällen. Jag och björnen hade ett jättegräl över nått jag inte ens minns. Jag rev ut alla mina kläder ur garderoben för jag skulle flytta..men sen blev vi sams och allt var frid och fröjd. Fast i och med att kläderna var urplockade, ska vi passa på att göra om garderoben..gött mos, för det har jag längtat efter länge. Nu ska det bli ordning och reda!

Måndag..usch vilken dag...normalt sätt gillar jag nystarter men just måndagar...tvi och fy, jag är bara trött och irriterad. Men så fort jag kom ifrån jobbet blev det bättre.
Vi åkte till Eurostop och där hittade jag en klänning till kompisens bröllop. Jag har varit så stressad över att inte hitta rätt klänning, så det kändes verkligen som en sten lyftes från mitt hjärta när jag hittade den och matchande örhängen till. Och till ett vrakpris dessutom! Och som om det inte kunde bli bättre så uppfyller den alla kriterier. Den är färgglad! *Lycka*

Igår så träffade den allra bästa Tanja och vi var ute och promenerade i en timme. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var så avslappnande att jag somnade som ett barn senare.

Poop award går till mitt ex! Han hörde av sig till mig igår, visserligen med goda intentioner...but still..bara vetskapen att han finns kan vara nog för att få mig att resa ragg. Han vill eventuellt träffa mig imorgon...Jag drömde mardrömmar hela natten att jag sprang omkring i korridorer och letade efter M, men runt varje hörn stod ex-slemmet där och var vidrig..Tror jag ska tolka det som att jag INTE ska träffa honom..vad tror ni?

Kiss-award går till alla mina vänner! Jag har ett gäng vänner, vi gick i samma klass under hela grundskolan och vissa av oss lite till. Vi hängde dag som natt under den tiden, men sen efter gymnasiet har alla tagit sina egna vägar. Många av oss träffas fortfarande, som jag och Tanja. Och vissa ser vi lite mer sällan. Vi försöker alltid ha en tjejmiddag per år då vi träffas hela gänget och då är det som om det var igår man träffades sist. En i gänget har vi inte hört av på väldigt länge. Hon försvann från radarn ett tag, senare fick vi reda på att hon hade gift sig och flyttat till Kosovo, tror jag det var iallafall...Hur som helst, hon kom till Sverige igår och hörde av sig! Och vi börjar redan planera ett möte, alla i gänget är på och vill träffas. Och det är så roligt! Alla välkomnar med samma öppna varma famn..Precis som vi gjorde när vi träffade varandra varje dag för att gå till skolan för en herrans massa år sen. Det gillar jag skarpt...och därför får de kiss-award!

fredag 4 september 2009

Äntligen fredag!!

Det är äntligen fredag!
Idag ska finfina F och "Eric Gadd on the move" hem till oss och äta lite fisksoppa:)

Om jag någonsin kommer hem det vill säga...jävla EU delegation som ska envisas med att avsluta sina möten när just jag ska hem *morr* och de får minsann avstängda vägar och allt för att komma hem så fort som möjligt..är det rättvist? Det tycker iallafall inte jag, för jag kommer sitta fast i den evighetslånga bilkön:(

Nu har jag vart pessig nog. Nu är det fredag och fredagsmys! Måste planera en efterrätt eftersom M promt ville ha det, hans förslag var: något gott som pannacotta fast ändå inte. Det hjälpte mycket:)

torsdag 3 september 2009

Grattis Tanja!

Jobbdagen kändes som om den aldrig ville ta slut...den malde på sakta sakta..jag drömde mig bort till en solig dag på landet, en filt och en skål med nyplockade smultron.

Väl hemma bjöd vi svärmor på gulaschsoppa med gott bröd till. Älskar soppa!
Sen ringde den bästaste Tanja och vi gick ut och promenerade en timme! Eftersom det är hennes födelsedag idag gav jag henne sin present och passade även på att fråga henne om hon ville vara min brudtärna. Det ville hon! Yay!

Hon frågade mig vad min mardröms-möhippa skulle vara, inte för att jag får bestämma något, utan mer för att hon ville bekräfta det hon redan visste...jag funderade i ungefär 30 sekunder innan jag svarade: Att få hoppa bungy-jump orakad och i en rosa trekants bikini...huuaaa...ryser av blotta tanken..urk...

onsdag 2 september 2009

Projekt: lyktor, är på gång!

Åkte till Uppsala direkt efter jobbet idag, det skulle planeras möhippa med vännerna K och G. min älskade följde med och fick sig en rejäl inblick i fnittriga tjejers vardag:)
När jag kliver in i Ks kök ser jag en massa flyttkartonger, de var fyllda med allt möjligt skrot. Hon och sin syster skulle sälja lite prylar på loppis. Och bland hennes skräp hittade jag guld. Fick alla dessa lyktor för strax över hundringen. Tillsammans med en massa andra framtida fynd kommer detta bli skitfint på den stora dagen!!!Joy!!
Ah just det, förutom lyktorna fyndande björnen en potatisskalare anpassad för hans tassar, modell större och en plättlagg:)

Nytändning!!

Hade verkligen en superkväll igår hos finaste fin fina F, god mat och massor av bra idéer. Nu vill jag gifta mig nu nu nu!

Har massor av saker jag måste kolla upp, måste till IKEA, Jysk och en massa loppis på det:) Så kul!

Om ni vill ha en hint av vad som planeras...tänk Spiti:)




En färg och lyktfest utan dess like! Ser ni helt galna lyktor någonstans, säg till mig, jag är intresserad. Olika färger, former och storlekar..jag vill ha allt i en salig blandning. Go bananas!

Och för att göra saken bättre så tände M på idén också, kan det bli bättre?



tisdag 1 september 2009

Jag har ångrat mig....

Jag lekte lite med en "galej" ljushållare igår..och kom fram till att det ger ett helt oacceptabelt resultat. Så det blir ett NEJ i stora bokstäver och med hela handen åt galej. Så nu är jag tillbaka på ruta ett....måste till IKEA och införskaffa lite "glimma" och hoppas de ser snyggare ut...
Måste till Kreatima och köpa papper...måste kolla upp ifall det går att få tag på gerbera i februari...visst borde det gå??

Ikväll ska jag träffa fin fina F, få middag och bolla idéer. Hon är absolut bäst på fina bordsdukningar och på att tänka utanför boxen...Hon kommer nog ha toppenbra tips på fina saker jag kan göra. I got a good feeling.