måndag 31 augusti 2009

Jag har bestämt mig..

der blir "Galej" ljushållare till bröllopet från IKEA... det kommer bli fint tror jag.
Det är inte exakt visionen...men köper jag IKEA, blir kostnaden 250kr...köper jag visionen kostar det över 1000lappen...och det lägger jag INTE på ljus, det är galet!

Så det var en grej avbockad. Nu måste jag prata med fin fina F om klänningen och tyg:)

lördag 29 augusti 2009

Grabbkväll...

Jag är helt förundrad över mängden mat som 5 grabbar kan äta...om jag skulle äta den mängden på en vecka skulle jag väga över 120 kg på ett halvår...utan problem...helt galet..

Idag gjorde jag spagetti carbonara...
Vi kokade över 1 kg spagetti...det blev lite över.
Vi kokade ihop 4 paket carbonara crush
Stekte 4 paket bacon.
Hade i 3 burkar hela champinjoner (stor burk)
Hade i 600 g sugar snaps.....såsen är slut..

Galna mängder mat...och nu sitter de och äter snacks. 2dippar...ett påse chips, en påse nachos. En bunke med guacamole...en hel hög med quesadillas...Vi har några fler påsar med chips och dip i skafferiet. Och som det ser ut nu så kommer vi nog behöva ta fram dom snart....det äts och äts och äts...jag sitter med öppen mun och bara stirrar.

De pratas så mycket fotboll...att jag ofrivilligt börjar odla skägg och penis...måste nog sätta på mig en rosa klänning och högklackat för att motverka effekterna. Antingen lyckas jag eller så blir jag jordens fulaste transa...om det blir det senare, så lovar jag att ta bilder och lägga upp;)

torsdag 27 augusti 2009

Min kupp!

Jag och käraste M ska ju gifta oss. Vi har bestämt ett datum som närmar sig med stormsteg, men mer har vi inte bestämt.

Jag vill absolut inte bestämma allt själv, så nu när M är på träning började jag smida mina planer...hur ska jag få honom involverad...

Jag gick på det som misstänkte skulle ha störst verkar. Jag gick på hans toalett.

Vi har två toaletter hemma, en stor (min) och en liten (Ms toalett aka bajstoan). Han spenderar flera timmar där inne...och läser ;) Så jag tänkte ge honom lite extra läsning...
Bilden till vänster är före bilden...trist, vitt och bara en bok att läsa. Till höger har vi "the bridezilla make over"....eftersom vi inte har en färgskrivare blev det inte så färgglatt..men lite rött papper hittade jag. En kalender, massa tidningar, checklistor, bilder på ringar och andra diverse matnyttiga förslag, tips och funderingar.
Nu återstår bara Ms reaktion...antingen blir han road och tycker att jag är en gullig och söt liten säl...eller så blir han måttligt road och ber mig ta bort allt för det kommer bli fula tejpmärken på väggen (som jag ändå vill måla om....och bli det fula märken kanske jag får en anledning att måla om..*hint hint*)
Väntar med spänning...meddelar hur det gick sen:)



Asgarv!

Eftersom jag jobbar på ett sjukhus, så är ju svininfluensan väldigt på tapeten.

Vi har en skylt i våran korridor med information. Idag när jag kommer till jobbet upptäcker jag att någon har satt upp en ny lapp på denna skylt.


Jag blev helt full i skratt när jag läste den och blir glad varje gång jag passerar den...tänk att det finns någon med humor här på jobbet...jag är helt förvånad;)
Om du ser ut så här på morgonen när du vaknar, stanna hemma:)

tisdag 25 augusti 2009

Smellovision n´ death..

Glömde o berätta i mitt förra inlägg...
När jag kommer till jobbet idag så vilar det en fräsig doft i trapphuset...jag misstänker att det är kvarglömde sopor någonstans som luktar kardemumma..

Men ju längre in i dagen vi kommer och ju mer solen gassar...så har nu doften växt. Nu är det en blandning utav spya och död. Det sticker i nosen bara man sticker ut huvudet...vilket jag blir tvungen att göra rätt ofta.

Om ni bara kunde känna den stickande doften...urk. Det börjar talas om att det kan ligga en död råtta i en cistern som finns i ett rum som kallas "skräckfilmsrummet" Jag har aldrig hört talas om det här rummet! Varför finns det?? Och varför kallas det så?

Nu hoppas jag bara att jag inte spyr när jag måste gå inom trapphuset för att komma hem...och att doften inte sätter sig i kläderna.

Tisdag

Jag har en enorm lust att göra något, men jag vet inte vad....jag har en massa måsten, men dom är inte lika roliga att ta tag i.

Jag har suttit och dumsurfat ett tag på bröllopssaker...funderar på en kupp. På att tapetsera M´s toalett med all möjlig info, i ett försök att få honom intresserad och involverad. Tror ni det fungerar?? Får se om jag orkar ta tag i det eller inte..jag ska hålla er uppdaterade.

Jag har så ont i min arm..vet inte vad jag har gjort..det har gjort ont ett tag och det går inte bort. Nu har jag även börjat få ont i andra armen..jag avskyr verkligen läkare, så jag vill vänta in i det sista med att gå till en sån..Dom lär väl skicka hem mig med smärtstillande och inget mer...sen när har ett piller varit en bestående lösning till något? Jag vill att någon ska ta mig på allvar annars går jag därifrån. Jag har en lång erfarenhet utav bajsiga läkare, med humbug-teorier och massa piller som inte hjälpte..jag är bitter och skeptisk när det gäller läkare, ja och det står jag för!

Jag måste även klippa mig..jag har en sånt enomt burr på skallen...borde börja tänka på bröllopsfrisyr också...hmm?

måndag 24 augusti 2009

Min hemska hemska måndag...

Oj oj oj vilken jävla dag!

Jag har redan berättat min incident med kråkan from hell i inlägget innan...nu kommer vad som hände innan och efter.
Egentligen börjar historien kvällen dagen innan...jag var sugen på mys..men min bättre hälft var trött..så frustrationen växte under natten och när jag vaknade var jag redan lite pissed off. Bara det faktum att det är måndag brukar vara nog...Jag hatar måndagar.

Så vääärldens längsta bilkö till jobbet..*morr*
Kommer till jobbet...eftersom det var första dagen tillbaka på jobbet sen mormor dog så fick jag dra hela den historien en miljon gånger, samt hur jag mår. Jag fick en massa klappar på ryggen, följt av några "sånt är livet" och till och med några "men hon visste säker hur mycket du älskade henne". Alla bryr sig och de menar väl..men jag pallade bara inte av det idag.

Det var apmycket att göra på jobbet...och eftersom alla ville vara så "förstående" med tanke på min förlust...ville de att jag skulle ha att göra hela dagen, ja så jag inte ska fundera så mycket, så ingen lyfte ett finger för att hjälpa mig:( Tack för det...NOT!

Ja vid det här laget var det dags för lunch. Jag hade med mig en fantastisk god linsgryta som jag hade gjort. Den var fryst, så jag stoppar in den i mikron. När halva tiden har gått så skulle jag ta ut tallriken, som vi det laget var ungefär 300 grader. Men den frusna linsklumpen den var till synes intakt..Jag ska hugga till med skeden för att fördela klumpen lite, så det tinar lite snabbare. Jag är rätt hungrig vid det här laget..vad händer?? Klumpfan säger svish, "botten" är ju tinad så den hamnar på golvet med ett smack! klumpen studsar på min buk och landar på bänkskivan. Linsgrytan ser ut som kräks på golvet o på min rock...najs...tack för det. Jag äter det lilla jag lyckas ha kvar på tallriken. Ska lugna ner mig med en liten promenad till apoteket...och då kommer fågerattacken...vid det laget var jag ganska skärrad.

Tvättar ansiktet med sprit...helt övertygad om att jag har fått rabies, fågelinfluensan, hepatit eller något annat skumt.
Ska återigen försöka lugna ner mig lite...sätter mig framför datan...gör det första inlägget..ska
kolla mailen. Hmm ett mail från min kusin...ska innehålla bilder...hmm...
Öppnar mailen..
KAAPOOOWWW!!! Det var bilder från begravningen, mormors begravning. Och inte bara det...bilder på när min gulliga mormor ligger död i kistan och där är hon inte alls så gullig. Det hela är såå vidrigt...Jag är helt oförberedd på vad jag såg. Tårarna sprutar och rummet snurrar. Det visar sig sen att det inte alls var meningen att jag skulle se dessa hemska bilder..men nu blev det så. Urk! Mår dåligt bara jag tänker tillbaka på det.

Efter det ville jag bara hem...självklart får M jobba över. Vi åker hem tillsammans, så jag väntar. När vi väl möts upp är han på världens prutt humör. Kul! Precis det jag behöver...
Middagsplanerna ändras för att vi är sena och ingen av oss orkar handla det som saknades. Vi tar det vi har hemma. Det ska bli stekt falukorv o makaroner. Det åt vi för bara några dagar sen..så medans M är på toa beslutar jag för att stuva makaronerna...för att variera LITE!
När han kommer in i köket ser han mig ha i muskotnöt i stuvningen. "Jaha...kan inte jag ta lite pasta innan du har i stuvningen, jag gillar inte muskotnöt"...Jag fullkomligt exploderar...det är för mycket på en o samma dag. Han får sin pasta, jag slänger stuvningen och äter bara falukorv!

Nu har han åkt till träningen...det sista han säger är " Tänker du vara sur hela kvällen"...*morr*

Jag har inte en bra dag...vill helst bara gå och lägga mig och hoppas att morgondagen inte suger
lika mycket som idag.

Over and Out!

Var är mitt kamerateam???

Konstiga saker händer mig jämt...men idag var första gången en för lågt flygande kråka krockade med mitt huvud....jag måste anta att den felbedömde avståndet till mig och marken...för att den var ondsint vägrar jag gå med på.
Men jag skrek...kråkan pep(?)..förnedringen total..vilken dag!

Jag fortsätter skriva sen...hinner inte mer nu, behövde bara skriva av mig det här...

lördag 22 augusti 2009

Dagen efter...

Igår dog som sagt min älskade mormor..min fina kusin kom till vår lya och hon och jag gjorde vårt bästa för att hedra hennes minne.
Mormor hade inte velat att vi sörjde henne, så vi festade. Det dracks vin, massor med vin. Det dansades, skrattades och grät, hela baletten.

Men idag...har jag velat möta min mormor, var hon nu finns. Jag har svettats, varit nära kaskadspyor, skakat, sovit..usch..men andra ord har jag mått som jag förtjänat. Man ska inte dricka så mycket, barn!

Smått panikslagen över att jag ska se Coldplay ikväll och jobba hela natten efter det..har jag hällt i mig vätska och föda hela dagen för att må bättre. Jag har återfått lite färg i ansiktet nu, slutat svettats lite. Men jag är fortfarande väldigt känslig för höga läten. Det passar ju bra ihop med en konsert eller hur?
Det känns som om jag har en apa sittandes på axeln som slår en stekpanna i huvudet var 5e minut...skön känsla jag lovar. Men jag förtjänar det...

Vila i frid mormor..jag kommer alltid att minnas dig med värme i mitt hjärta ♥

fredag 21 augusti 2009

Min älskade mormor...

Min älskade mormor har väldigt hastigt gått bort...och för andra gången på väldigt kort tid får jag ännu en ängel som vakar över mig....
Jag är så så ledsen..det känns som om mitt hjärta inte bara gått i tusen bitar utan boktavligen ryckts ur mitt bröst. Jag saknar ord för tillfället...så jag fyller på det här inlägget senare när jag samlat mig lite.

Nu är jag tillbaka. Jag har varit med min mamma hela dagen, suttit framför datorn för att först få information om vad som händer. Instinkten säger att sätta sig på första bästa plan och åka tvärs över jorden bara för att kunna se henne en sista gång. Ge henne en sista puss på pannan, klappa på hennes kind. Men även om jag skulle göra det skulle jag förmodligen inte hinna till begravningen.

Tanken på att tystnaden mellan oss ska bli för evigt fyller mitt hjärta med sorg. Det är det som är det värsta...att jag aldrig kommer att kunna prata med henne igen. Vi brukade sitta och prata länge om allt och ingenting.
Hon överlevde så mycket...säkert mycket mer än jag någonsin kommer veta. Hon pratade aldrig om vad som hände med henne när militärerna kidnappade henne i hemmet 1973....

Jag hade så längtat efter att M skulle träffa henne i februari när vi skulle resa till Chile..men nu blir det inte så...hon skulle älskat honom och han henne.

Men hon led inte....hon var glad in i det sista. Och hon hade redan hunnit sticka babyfilten som hon gav alla barnbarnen till deras barn. Jag fick den sist vi sågs....hon gjorde den vit...eftersom hon ville att det skulle passa både en flicka och en pojke..hon visste nog att vi inte skulle hinna ses igen..


En låt som får mig att gråta...och påminnas om mormor
http://www.youtube.com/watch?v=03p6KbHLP-E

torsdag 20 augusti 2009

Jag har världens bästa M hemma!

Blivande svärmor har ju som sagt cancer...och hon håller på med sina cellgiftsbahandlingar. Hennes hår har börjat ramla av lite..inte så att man la märke till det...men hon märkte det och stördes av det. Så idag när jag låg i badet och hade bestämt mig för att ha lite me-time så ringer telefonen..
Hon hade bestämt sig för att raka av allt..och ville ha lite hjälp. Jag insåg snabbt att jag behövde mitt hjärta för det här och att hon inte skulle göra det själv. Jag drog några nödlögner..och så gick jag och M ner..

Vi satte henne på en pall..och M rakade av henne håret. Självklart fick hon som jag förutspått en smärre chock när hon såg sig i spegeln. Som tur var M där för en kram. Han är världens bästa..jag hade inte klarat av att vara så stark som han var idag...kiss-award to you my love!!

Usch..

har så mycket att göra på jobbet att jag knappt hinner sätta mig en liten stund. Och vad händer då??? Jo Thomas Ledins överkäcka röst tränger sig ut ur etern...urk! Det är bland det sista man vill höra...någonsin.
Jag hade gärna ändrat radiostation..men radionatzi här på jobbet skulle nog dräpa mig...jag tycker väldigt synd om mig för tillfället...

onsdag 19 augusti 2009

Luktar gammal fot...

Jag har slitit och jobbat som ett djur...känner mig utnyttjad...o luktar fot...jag är inte alls nöjd. Vill ha ett annat jobb..men det är inte riktigt läge att säga upp sig och söka nytt:(

Igår så havererade en av datorerna..M tror att det var någon slags korsslutning som slog ut hela skiten och därmed internet...låter skitläskigt...och ledde till att jag inte har kunnat blogga så mycket. Men jag lever...trots att fotlukten gör sitt bästa för att dräpa allt i räckhåll..

Jag hade det lite trevligt igår iallafall, vännen I kom över. Hon ska gifta sig i oktober och jag ska få fixa hennes frisyr. Hon vill ha två utbakade flätor som möts bak i nacken i en stor knut..Jag är rätt duktig och det blev riktigt fint. Men...jag glömde att ta bilder i all iver. Jag suger...men men
hur som helst så passade jag på att bolla lite idéer med henne angående mitt eget kommande bröllop..hon var full med bra saker! Så vill jag bara åka till Kreatima och köpa på mig pyssel!!

Nu är det bara 171 dagar kvar för mig...wiiii!

måndag 17 augusti 2009

Bah...hatar måndagar..

Första dagen tillbaka på jobbet..och det var tungt..det var jättemycket att göra, vilket visserligen var bra för annars hade jag nog somnat.

Annars har det inte hänt så mycket idag..bjöd över M´s mamma och gav henne middag. Det blev en kalasgod dragonkycklingsgryta med ris och sallad till.

Stackarn börjar tappa håret nu...hemskt att veta att hon behöver brytas ned för att bli frisk. Men huvudsaken är att hon blir frisk. Jävla cellgifter...dags för nästa behandling nu på torsdag. Jag håller andan och hoppas allt går bra...det måste gå bra...det kommer att gå bra.
Hon skulle börja läsa en bok, om hur positivt tänkande faktiskt kan förändra ditt liv. Blev glad över att höra att hon skulle läsa den boken. Jag tror stenhårt på det!

söndag 16 augusti 2009

Dagens middag

Till förrätt blev det en klassisk skagentoast. Och till huvudrätt blev det kräftor, vitlöksfrästa räkor och ostgratinerade grönmusslor.
Som vanligt var det mat för väldigt många personer, så vi har en massa mat över. M åt de flesta musslorna medans jag mumsade en massa räkor:D
Nu myser vi i soffan framför en film och äter rocky road ice crem...Hög mysfaktor!

En tyst minut....

Så vi blev sams till slut..vilket var tur för annars hade jag exploderat utav att 7 personer kom hem till oss och skulle supa till.





Det blev en tripp ner till den lokala "utestället" där det dansades lite. Och när stämningen var på topp...så börjar björnen knorra, han ville hem. Väl hemma började han må dåligt...så jag klappade på hans huvud medans han kräktes..Plockade undan, gav honom vatten..ja vad gjorde jag inte??





Han har ju inte mått speciellt mycket bättre idag..så vi ligger i soffan och kollar på stormjägarna..jag är utomordentligt uttråkad. Jag hade planerat en skaldjurskväll...men vi får väl se hur det blir med den nu...min dag är förstörd..och för att göra saker o ting värre, så är det måndag imorgon och jobb, usch!





Som om jag inte var trött nog efter allt..så är detta jag får höra när jag ska sova! Sorry baby...men filmen måste upp...:) Puss, älskar dig.

Ok här skulle det vara en liten filmsnutt på när björnen snarkar...men det var tydligen för stort för att få vara här inne. Trist..framför allt att jag kommer på detta när jag försökt lägga in den hela dagen...men men....skit samma...nu vet jag...

lördag 15 augusti 2009

Fräs!!

De förlorade matchen!

Så mannen sitter i vardagsrummet och ska supa bort eländet. Jag...är förvisad till sovrummet med min laptop! Varför? För att jag inte vill supa skallen av mig, för att jag inte vill gå till det lokala "utestället" och skaka rumpan med foster. Jag är trött och jag är ledsen. Jag har visat nog med tolerans den här dagen. Jag var på matchen, jag klappade händerna..jag har gjort mitt!

Jag hade sett fram emot en trevlig hemmakväll, se på film kanske äta lite chips. Istället sitter han och vräker i sig chipsen...och jag ska säga TACK för att han hjälpte mig föra över en film till usb-minnet! En film jag ska titta på själv i mörkret på min laptop instängd i sovrummet! En film jag mycket väl hade kunnat föra över själv, utan hjälp om jag bara vetat var han gömt filmhelvetet. Men TACK, tack för ingenting, ditt själviska as...POOP- AWARD!!!

fredag 14 augusti 2009

Upp och nedgångar...

Jag har ännu en ängel som vakar över mig....och hon heter Elsa Vasquez.



Elsa har nu 91 år gammal lämnat jorden. Elsa trivdes var hon än var så länge hon hade sin gitarr. Hon spelade för alla som ville, hon spelade de vackraste melodierna och när hon inte hade någon som lyssnade, spelade hon för sina fåglar som hon älskade över allt annat.



Hon har i hela mitt liv varit i min innersta krets, hon har varit med på alla mina födelsedagar och andra viktiga tillfällen i mitt liv. Hon, jag och min farmor hängde ofta ihop under min uppväxt. Jag brukade sätta papiljotter i deras hår. Vi drack te ihop och åt smörgåsar. Elsa skrapade jämt ut brödsmulorna i sina bröd. Och medans man pratade så rullade hon smulorna till små kulor. Så när hon reste sig från bordet fanns det en liten hög med brödsmulekulor kvar...kommer sakna det.
Jämt när vi träffades så gav hon mig en 500g Marabou chokladkaka, russin och mandel smak..

Jag kommer sakna dig och är evigt tacksam för tiden vi fick ihop. Trots att solen skiner utanför mitt fönster så har jag bara regn hos mig idag...







Jag är förevigad!!

Jag finns på youtube!
http://www.youtube.com/watch?v=7MiMAt-J54U

Vi har tränat som as hela veckan och igår kväll var det äntligen dags! Taggade till tusen åkte vi till Gröna Lund...självklart hade det regnat större delen av kvällen...så jag lägger mig i en vattenpöl...tar ett djupt andetag och börjar dansa.
Antar att dansen satt i ryggmärgen för jag har inget minne av någonting, jag var så nervös!! Men jag vet att jag dansade..det har börjat komma tillbaka till mig nu:)
Och ser vi inte coola ut? Idag är det sista dagen med klasser och det är skittrist, men samtidigt har jag så ont i kroppen så jag vet inte om jag skulle överleva mer dans just nu.
Men nu är det bara att ladda om...det är två klasser kvar och eventuellt en uppvisning ikväll!!

torsdag 13 augusti 2009

Jag är vaken!

Och jag är sjukt peppad!! Började dagen med att lägga mig i blöt..i ett sista desperat försök att mjuka upp mina muskler lite. Det gick sådär...
Nu springer jag omkring frenestiskt och letar kläder...Allt måste vara perfekt! Kan inte riktigt avslöja allt än...men det är stort...och jag är sjukt nervös *iiiiii*

onsdag 12 augusti 2009

Finner inga ord..

...för jag är så trött. Snubblade precis in genom dörren, som tur fick jag ha bilen idag, så hemresan gick lite snabbare. Jag har varit igång sen kl 14 idag..vi tog en paus på ca 30 minuter för att slänga i oss lite mat, sen var det bara att träna ännu mer.
Så mycket som vi tränar skulle man tycka att vi borde sätta allt vid det här laget...men nej. När man gör dansen för 500:ade gången..glömmer man bort den helt. Muskelminnet är inte så aktivt längre..och hjärnan, den är bara utmattad.
Under klass, när läraren står där framme, så förstår man verkligen varenda "Boom-boom-ka-poow-wii" men när man ska öva själv...står man där som ett frågetecken. Varför är det så??
Nu ska jag iallafall hoppa i säng! Hörs imorgon, då har jag något stort att berätta...

Jag har aldrig haft foglossning...

man jag lovar att det känns så här...vi körde en massa floorwork igår och idag känns det som om hela mitt höftparti är svullet...av...brutet....the pain.
Tror jag ska låna M´s fotbollsskydd...inte de stora axelskydden..utan de små vadderade höft och svanskoteskydden...de luktar apa, men jag ska stoppa in de i frysen och hålla tummarna att bakterierna dör av kylan!! Nu ska jag iväg till dansen!! Tjohoo!

tisdag 11 augusti 2009

Aj aj aj...

Jag börjar bli öm i kroppen....skulle behöva ett långt varmt bad och lite massage.
Men jädrans vad kul jag har. Jag andas dans och musik och är konstant omringad utav likasinnade, jag älskar det!
Idag dansades det från 14 till 20, med en lite matpaus någonstans där i mitten.
Kom på att folk tittade konstigt på mig när jag satt på tåget idag...sen slog det mig..jag övade ju mina danssteg..markerade lite lätt med händer och fötter:)
Imorgon ska det dansas ännu fler timmar, vi får ju fler och fler danser att lära oss för varje dag. För att allt ska sitta till uppvisningen måste det övas och åter övas!

För att citera en känd dansfilm "You've got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying - in sweat!" Och det är sant...idag svettades jag floder, galet mycket! Men återigen...the time of my life...har så kul!

Ingen träningvärk....?

Vaknar upp idag och visserligen känns det som om jag blivit överkörd av tåget...men jag har ingen träningsvärk? Fattar inte...i vanliga fall, så brukar jag inte kunna gå vid det här laget, för mina "muskler" är så ömma. Det kommer väl...för tränad är jag inte:D

Dagens frukost/lunch blev pasta med pesto framför "Våra bästa år". Pasta med pesto är den perfekta "jag ska dansa hela dagen"-maten. Det är gott, man får energi samtidigt som man inte blir tung i magen.

måndag 10 augusti 2009

Todays poop-award goes to...

Min sambo M!!
Glad i hågen frågade jag ifall jag fick låna våran gemensamma bil onsdag och torsdag kväll för jag har saker att göra som skulle underlättas ifall jag hade bilen...vad får jag för svar...
"Jag kommer behöva vakna jättetidigt på onsdag och tordag...", detta sägs dessutom med en lite sårad bebisröst...Jag börjar rysa och känner ilskan bubbla inombords.
Skitsamma..jag får väl ta nattbussen hem till den här hålan vi bor i!! En håla vi dessutom bor i för att han vill det, för att han ska ha nära till sin fotbollträning!
Träningar som är måndagar, tisdagar och torsdagar och då han måste ha bilen, för det är sååå jobbigt att ta bussen 10 minuter. Dessutom är det matcher varje helg och jag kommer på varenda en! Varför ska jag betala för en bil jag inte får använda??
Dessutom brukar jag vakna skittidigt på min lediga dag och laga frukost och spenderar resten av dagen med att sitta på en hård bänk och titta på när han spelar. Är det regn och kallt hindrar det inte mig...men kunde han tänka sig att komma och se mig dansa en och en halv timme??? Någon som jag gör en gång per år....nja vi får se, fick jag som svar.
Och för det vinner min kärlek dagens poop-awards!

Dagens kiss-award...som är då den mer positiva varianten av poop-award om det inte framgår av namnet...går till...MIG! Jag har varit fantastisk idag:D

Jag är hög på lycka!!!

Jag har precis kommit hem från min första dag fylld med dans.


Och jag har fått en massa komplimanger för mina fina gula dansskor!!


Och det bästa av allt var att en vilt främmande människa kom fram till mig och sa att jag var duktig! Inte bara duktig hon använde ordet jätteduktigt dansare!! Moi?!?


Jag är överlycklig!!

And the Poop-award goes to.....

....jag tror jag är vinnaren...Fast jag är inte helt övertygad...vi kanske kan dela på den?

Gårdagen var mestadels ett lyckorus, jag var helt överlycklig över den stora Madonna upplevelsen. Framför mig hade jag också en underbar vecka fylld med dans!
Med då...börjar självklart den underbara dagen haverera..varför är det så?? Varför kan inte bra dagar bara få vara bra dagar? Är det så att det måste vara lite crap för att man ska uppskatta det göttiga över det hela? Hur som helst var det några dramatiska timmar, det var tårar, skrik..några fula ord..och viljan att smälla i lite dörrar (även om jag stod emot). För att sedan bedarra...och avslutas i en kram och ett jag älskar dig. Gemensamt beslutades det att bråket berodde på sömn- och matbrist.
Vi somnade i varandras armar och allt var perfekt igen.

Nu är det en ny dag och en ny vecka!! Och som jag skrev innan går den i dansens tecken!!
Jag ska på Bounce summer camp! Det är dansens mecka, en hel vecka med fantastiska lärare, underbar musik och roliga men komplicerade koreografier.
Jag minns fortfarande första gången jag klev in i danssalen...jag darrade som ett asplöv. Darrade av rädslan för att göra bort mig och för att jag skulle ta min första danslektion någonsin!
Hela mitt liv har jag älskat musik och dans, men jag hade aldrig vågat göra något mer utav det.
Men i början av 2005 fick jag min diagnos..jag hade en elakartad tumör i foten. I foten av alla ställen!!! Jag var fortfarande livrädd och har nog aldrig känt mig så ensam i hela mitt liv. I flera månader visste jag inte ifall jag någonsin skulle kunna gå igen.
Men foten är fortfarande kvar...den ser inte likadan ut som den en gång gjorde, den kan inte göra samma saker som den en gång gjorde..men jag kan gå..och det är bra.

2007 är året jag föddes på nytt..
Det var året jag gick ner 95kg. Jag hade gått omkring och burit dessa extrakilon i nästan 7 år och jag var inte lycklig, jag försvann bakom dom. När dom försvann kändes det som om en vacker fjäril äntligen tagit sig ur sin puppa. Jag ska inte säga att det var lätt..för det var det inte. Men jag var fri, jag var singel! Och jag skulle leva mitt liv nu. Jag skulle göra sånt som gjorde mig lycklig. Jag skulle göra sånt som jag varit för rädd för att göra.

Så då började jag dansa! Och jag har inte slutat sen dess...och jag kommer nog aldrig att sluta.

söndag 9 augusti 2009

Nu kan jag dö lycklig!!

Madonna knäcker...hon gör det, hon är den största utav de största! Hon är en fullkomligt makalös artist, fulländad..perfektionist ut i fingertopparna och vilken röst!

Jag var och såg Miss Britney för några veckor sen och även om det är totalt orättvist att jämföra de två så ska jag göra det...bara liiite.
Britney...är hälften så gammal som Mads. Dvs att bruden borde ha mer ork utav bara skillnaden i ålder...men nej.
Både Britney och Mads hade under hela konserten (med vissa undantag) brutalt höga klackar på sig. Britney såg man tydligt...hade problem med att dansa i sina skor. Så hon gjorde det halvhjärtat eller ibland inte alls. Mads hoppade omkring i sina klackar i över två timmar som om de vore mokasiner!
Britney tog ton vid 3 enstaka tillfällen, Madonna sjöng ur sitt lilla hjärta hela showen!! Strongt, imponerande. Allt var det, från början till slut, sög den kvinnan in publiken och släppte inte sitt järntag förrän hon var redo!

Jag har sett många artister stå på scen...några riktigt stora dessutom..men jag såg Madonna sopa mattan med allt jag hittills sett igår och det var magiskt!

Nu vill jag bara springa omkring i benvärmare och tuperat hår och sjunga Mads-dängor i resten av mitt liv!!

lördag 8 augusti 2009

Mads deserves shaved legs!!

Väckarklockan har ringt det är dags att packa in sakerna i bilen och dra till MADONNA!!

Hoppade in i duschen som en varulv och kom ut som en flicka....herregud..tänk om jag blir dragen upp på scen och ska dansa med the goddess herself och har håriga ben!!

Så nu är jag sen och M är stressad...men jag måste ju blogga lite...

Ska lägga upp massor med bilder sen..kameran är packad!

Jag har drömt om den här stunden sen jag var 6 år gammal och skakade rumpan till La Isla Bonita och tyckte Madonna var det coolaste jag någonsin sett!

I 2000 fick jag se henne sjunga en låt...om ni tittar noga så ser ni min förtrollade blick:)
http://www.youtube.com/watch?v=bdySlQkSKdc

Matchen och slutet på dagen igår..

Matchen....ja jag var ju där 2 timmar innan den började, så jag började med att slänga i mig lite mat..det blev en helt otrolig macka på subway. Tillbaka till Zinken...grabbarna värmer upp!

Sen så var det dags, alla ställer sig upp och sjunger nationalsången.

Och matchen startar!
Första kvarten såg bra ut, inte fantastiskt men de spelade boll, andra kvarten började bra även om det vid det laget hade börjat svaja lite..men det var långt ifrån över.
Det talades lite taktik...men det var inget som hjälpte. Jag blev en total neggopotta och började yla! Kunde inte hjälpa det!! De förlorade och var tvungna att släpa sig av plan förnedrade (enligt mig).
Min baby var dock jätteduktig och det fick han höra! Han fick testa en ny position och det klarade han galant. Men trots att han i mina ögon är det bästa, kan han inte vinna en match för ett helt lag, han kan inte vara överallt samtidigt, tyvärr. There´s no I in team och det är sant..så enligt det resonemanget kanske jag inte ska klappa honom för mycket på huvudet för förlorar en förlorar alla..en för alla, alla för en...eller? Är jag för hård nu igen??
Hur som helst, kvällen avslutades med en snabbvisit till de finaste av de finaste! Vi åkte hem till våra kära vänner F&M och vi snackade lite skit under den vackraste månen jag sett på länge. Tyvärr gick det inte att få någon vettig bild på den...så fantisera ihop den vackraste bilden av månen ni kan...o under den, satt vi och filosoferade.
Som vanligt försökte jag och F lösa världeproblemen och tänka på andra än oss själva. Medans M och M satte käppar i hjulet för oss...typiskt..men trevligt!















fredag 7 augusti 2009

Riktigt fredagsfnissig...

Vad gör man när man helt plötsligt har lite tid över för annat på jobbet.....

Jo, man gör lösnaglar utav post-its, tejpar fast dom på naglarna (de ramlade av annars) och gör en fransk manikyr med hjälp utav överstrykningspenna och tipp-ex...hur kul som helst:)

Amerikansk fotboll...på gott och ont..

Hej igen..bara några timmar kvar på jobbet, sen bär det av till Zinkensdamm!

Mi media naranja (vilket på spanska betyder, min apelsinhalva...) Kanske inte låter som något speciellt på svenska..men för mig..är det ett fantastiskt uttryck..som vi för enkelhetens skull kan grovt översätta till själsfrände...anywho....vad skulle jag säga...just!
Han spelar amerikansk fotboll. Amerikansk fotboll är stoooort over there..men pyttelitet här i Sverige. Men det finns en superserie och tro det eller ej ett landslag. Som min älskade självklart är med i:D

Jag går på de flesta matcherna. I början av "plikt" men nu för att det faktiskt är roligt. Vilken tur att det visade sig att sporten är rolig...den tar en himla massa tid. Jag kallar den ibland "den andra kvinnan" för den tar så mycket av vår tid ihop.
Vi är en klick flickvänner/sambos/fruar som sitter ihop på varje match..och det är rätt trevligt.

Jag är dock inte som de andra flickorna..jag blir skitförbannad om de förlorar..och det får stackars M höra..om han har varit duktig är jag självklart där och klappar på rygger och prisar. Men om de har spelat dåligt så är inte jag den som står där och ljuger om motsatsen..

Ikväll är det iallafall match...de ska möta stockholm..som de aldrig vunnit över så länge jag har varit med i gamet så att säga.
Jag ska försöka att inte vara en sån neggopotta ikväll, jag tror att de kan vinna om de spelar så som jag vet att de kan!!
Men saker och ting har inte varit så tajta i år..de har rent av varit värdelösa i år...de har förlorat mot lag som de i vanliga fall leker med, sånt får mig att se rött..något stämmer inte!!

Jag kan ta förluster mot lag som faktiskt är bättre...men så är inte fallet här. Nu känner jag att jag börjar hetsa upp mig igen..men de har skickligheten att klå dom, men i år har det förlorat DET. De tappar fokus, överanalyserar...de verkar inte ha det roligt på plan längre..spelar utan hjärta. I helgen som var, mötte de STU...ett lag som de borde krossa utan problem, men de hade tydliga problem, men i andra halvlek..då hände det något..DET kom tillbaka och de vann! Det är en sån match vi måste ha ikväll, DET måste vara med dom från början till slut.
De måste peppas från början och vara taggade!!
De kan klå Stockholm och jag hoppas att de gör det ikväll, skulle vara otroligt roligt, men då måste de spela med hjärta!!

Jag lägger upp bilder ikväll:D

Några bilder...

Så jag snodde jobbets kamera för att snabbt ta lite bilder på min omgivning...
Jobbar då på ett rätt så stort sjukhus i Stockholm..det byggs för fullt här, så har man tråkigt kan man bara titta ut genom fönstret och mötas av den här vackra utsikten:) De har sprängt och haft sig större delen av året och de har inga planer på att sluta...även om man inte ska ställa sig i fönstret när det smäller är det dagens höjdpunkt! Tio tutningar...och sen BOOM!

Så här ser min arbetsplats ut...där står jag dagarna i ända och slaskar med mina prover och ser bara allmänt viktig ut i min labrock. Jag sätter på den proffsiga rösten när jag svarar i telefon osv...men så fort ingen ser mig så sjunger jag högt till radion och dansar omkring. Jag är ingen viktig person på jobbet...jag är en vanlig knegare som leker att jag är med i "top model" när ingen ser mig och har den vitaste labrocken av dom alla, designad av landstinget själva årgång 2009. När den är smutsig slänger jag den i en tygpåse och tar en ny i skåpen...Leken börjar igen..love it!


OK, så jag är på jobbet...jag är sådär härligt överexalterad som man kan vara en fredag. Har en fullspäckad helg framför mig som jag sett fram emot länge.

Hm...måste skaffa bilder...

Let´s blogg!

Tjohoo Sälen här!

Har varit sjukt sugen på att börja blogga ett tag nu...och nu har jag skjutit på det länge nog!