torsdag 31 december 2009

Jag dör...

Gick in på aftonbladets hemsida..nog för att det är skittidning utan likhet..men idag måste det varit en rejäl "brain-fart day"..vad tänkte de när de la in den här nyheten på första sidan??

"Träffades av en kokosnöt." "Färjan-Håkan Hallin vårdas i Thailand: Det sa bara bang." "Färjan-Håkan Hallin lurade döden"

"Nyligen satt han och gick igenom lite papper, helt ovetandes om de livsfarliga nötterna som dinglade 20 meter ovanför. Helt plötsligt smällde det till. Nöten träffade Håkan mitt i pannan. -Pang! sa det. "Det är inte sant, en kokosnöt i huvudet" tänkte jag säger han till Nöjesbladet"

Jag dör...nyhetstorka i all ära..men vad fan..det är mer intressant med ett inslag om en hund som tar hand om en övergiven kullting..

Gott Nytt År!!

Helt galet att ännu ett år har kommit och gått...kan vi pausa tiden lite??

Igår kväll fick jag nog mitt livs största chock..jag verkligen hatar överaskningar och igår fick jag en rejäl. Visserligen en riktigt bra överaskningen, but still..Innan verkligheten sjönk över mig, så hann jag både ramla baklänges, börja skaka och svettas...
Min mamma och pappa ville att jag skulle komma förbi dem igår ikväll. Jag hade ännu inte lämnat över min julklapp och hade planerat att göra det, så det passade mig helt utmärkt. Eftersom det inte var någon särskild tillställelse, dök både jag och björnen upp i mjukisar...Väl där säger mamma att de har en julklapp till mig i sovrummet....jag leds in i rummet och där står min moster!!! Min moster som egentligen bor i Chile!
De flesta i min närhet verkar ha vetat om att hon ska komma och precis alla har hållt tyst. Det är helt galet, jag anade verkligen INGENTING! Men nu är hon här, min underbara solstråle till moster! Hon är här för att vara mitt stöd och hedersgäst till bröllopet..galet galet galet...jag tror fortfarande att jag drömmer. Älskade moster..att hon är här hos mig, känns lika osannolikt som att vinna en miljon på lotto.

Med sig hade hon en liten ask från mina kusiner. Det var mormors pärlor, som alla tjejer i familjen haft på sig när de gift sig, så nu fick jag dom...Och jag kan inte säga hur perfekta de är...nu har jag något lånat..och de kunde inte varit finare..
2010 kommer bli ett underbart år..det känner jag på mig..det kunde omöjligt börja bättre..

onsdag 30 december 2009

Be still my heart..

Igår var jag och björnen på Berns och svängde våra lurviga/skakade våra rumpor, kalla det vad du vill..men vilket ös det var!
Det var en "show" som hette "mellandagsrea" med bl a Tingsek och Jason (mer känd under sitt artistnamn Timbuktu). Och det var en musikalisk dansresa från första tonen. Jag var såld!
Jag hade flertalet "Kirshti från Idol hallelulja-moments" Grymt var det! Har man aldrig sett Timbuktu live (i någon form) gör det! Han är verkligen hands down en av Sveriges bästa live artister, vilken energi! Så nu fick jag en riktig energiboost för att klara av resten av året! Bring it on!

måndag 28 december 2009

Så igår gick det inte längre...efter mycket om och men tvingade björnen mig till akuten. Jag stretade emot allt jag kunde...hatar läkare...men helt plötsligt satt jag på britsen med en tops nedkörd i halsen...*blä*
Kan sjuksyrror inte kan vara liiite förstående och mjuka på handen. Först blev jag idiotförklarad i kassan, för att jag inte ringt innan och bokat tid..sen våldtagen i halsen av en tops och träpalett..sen höll hon fast mitt huvud för att brutalt köra in termometern i örat...eh..jag är vuxen och kan sitta still...men men..våld fungerade bättre för denna syrra.

Sen fick jag till slut träffa läkaren...oh lord have mercy..."ja eh..proverna visade ingenting..så jag ska inte göra någonting...vi avvaktar några dagar...du låter lite ansträngd...är du hes? eller låter du såhär normalt??"
Ja..hur ska jag förklara hur jag lät...som Bonnie Tyler..efter en två timmars konsert...och en 70s whisky...jag upplevde det som om jag skrek och i verkligheten väste jag fram mina ord...Björnen sympatikallade mig för sir Väs...
Jag var på väg att svara att han nästan såg ut som en läkare..men valde att säga, eh ja jag är hes..
Då gav han mig en massa kortison för att lindra smärtan...

Idag fyller farmor år..så vi ska snart dit och äta middag..hoppas tanten hör vad jag väser fram...F E L I Z C U M P L E A Ñ O S !! :D

söndag 27 december 2009

Julkoma...

Jag har hamnat i koma..ledigheten gör med helt handlingsförlamad och samtidigt inte..jag gör saker hela tiden, problemet är att jag hinner inte göra det jag egentligen vill göra, så då känns det som om jag inte gör något vettigt.
Jag har haft sjukt ont i halsen de senaste dagarna, vilket gör mig riktigt grinig..och jag hatar att vara så. Men som tur är har det inte blivit värre...så peppar peppar.
Snart fyller farmor år...jag har ingen aning om vad jag ska ge henne. Men det lär komma till mig när jag minst anar det..det brukar vara så.

fredag 25 december 2009

Julstök

Julen är över för denna gång. Min och björnens andra jul ihop, nästa år vid denna tid kommer vi nästan ha varit gifta i 1 år..det är sjukt skrämmande att tänka på att vi inom en snar framtid kommer vara gifta. Nu har nerverna verkligen kickat in..men det är bra nerver.

Hur som helst..denna juls mantra var "no stress" jag skulle verkligen inte stressa. De julklappar som inte hann köpas..no worries..vi tar dem efter jul. Viktigaste var klapparna som skulle ges på själva julafton.
Den 23 var jag ledig från jobbet och såg framför mig en lång härlig dag utan stress, lägga mig i ett bad och läsa en bok med tända ljus..eh nej..
Jag fixade och donade i köket..hade bara prompt bestämt mig för att göra ett pepparkakshus i år..varför..jag vet inte..fix idé. Första gången jag gjorde ett pepparkakshus var för ca 15 år sen, då brände jag mig så brutalt på det smälta sockret att jag fortfarande har en gigantiskt ärr på handen..jag blev minst sagt traumatiserad och har inte försökt mig på detta igen..tills nu.
Jag hade köpt deg...jag hade tagit ut mallar från nätet...så jag börjar..kavla, skära..in i ugnen..allt fungerade bra. Sen var det dags att montera..det är smält socker precis ÖVERALLT...huset går sönder...panik infinner sig..det ser ut som ett crackhus...jag försöker se det från den positiva sidan..säger att jag gjort ett hus från Märsta..
Sen bestämmer jag mig för att tänka utanför lådan..och gör ett eiffeltorn. Jag blev skitnöjd, den blev så fin! Den tappar jag senare i golvet och den går i 15000 bitar..
Julaftonsmorgon...jag vaknar och väser..jag är förkyld..eller nått..hur som helst, kan jag inte prata...
Julafton var trevlig, många skratt..trevligt..nu är det över och det är 1 år kvar till nästa..
Nu gäller det att ladda batterierna för att orka med nyår..

tisdag 22 december 2009

Fundersam..

Igår gravade jag lax, jag gjorde först en traditionell och sen en whisky/rökgravad variant..hoppas det blir gott. Dagen innan la jag och björnen in våra sillar. Han kör på sin pappas gamla recept och jag på min vän "Sillens" recept.
Vi har köpt de mesta av våra julklappar så jag är inte alls stressad över julen..än så länge, det kanske kommer.
Vi fick ett vigselmanus av vår vigselförrättare igår..och fy..vet redan att jag kommer gråta ihjäl mig under vigseln. Hon har på något märkligt sätt lyckats få fram exakt det vi menar med ett äktenskap. Både jag och björnen och supernöjda! Respekt, skratt, kärlek och lycka betonas på precis rätt sätt. Me like!

Nu till mina funderingar...
Jag har inte kollat på Paradise Hotel..för ärligt talat..det får mig att kräkas..hatar sån typ av TV. Hur som helst...för ett par veckor sen fick jag höra att det fanns en tjej med på programmet som påminde om mig..Eller låt mig utveckla.."det finns en tjej i Paradise Hotel som påminner som fan om dig, hon har sån där attityd" hm..ja hur ska man tolka det?? Det låter ju lite illa liksom i mitt huvud..men sen glömde jag bort det helt..
Men så i söndags hade vi ett litet glöggparty med några vänner...då fick jag höra det igen! Den här gången var det från en relativt ny pojkvän till en av mina vänner. Vi har kanske träffats 3 gånger..och då inte pratat ordentligt med varann. Han tyckte nämnligen att hon lät som mig...Tydligen var det några i min vänskapskrets som kollade på programmet...och alla hatar den här tjejen..
OK..hmm..hur går detta ihop?? Är jag otrevlig? Hatar de mig?
Jag kollade lite snabbt på några klipp från programmet...(kväljningar hela tiden)...kunde för allt i världen inte se kopplingen...Ser de mig sådär?? Måste ta en lång titt i spegeln ikväll känner jag...för så vill inte jag uppfattas..

Trodde jag var snäll...glad...

söndag 20 december 2009

Försonat mig med snön..

idag har jag pölsat i så galet mycket snö. Vi tar hand om Ms brors husdjur under tiden de är på semester. Vi var där en sväng igår kväll, huset ligger på en höjd men vi kom upp utan problem. Idag...fanns det inte en chans att vi skulle komma upp till huset, bilen sa nej.
Så det var bara att traska upp dit, snön nådde nästan till knäna. Galet!
Medans M gav djuren mat och vatten tog jag tag i en skyffel och försökte gräva fram marken..det var helt omöjligt! Jag slet så hårt och blev galet svettig, men det kändes så skönt!
Nu vill jag ut och roa mig i snön istället, vill bara dra på termobyxorna och åka pulka! Men det är jobb imorgon, så det får bli kudden istället..men men...jag tror att snön håller i sig ett tag till, så jag hoppas jag får chansen att göra det senare.

Natti natti på er!

Kommer inte på en rubrik...

Gårdagen...
Vi vaknar sent, som tur är har vi satt klockan så björnen inte missar sin tid hos optikern. Björnen är så där sjukt bakis som jag var förra helgen. Men sånt händer..
Efter optikern vilade vi lite hemma, på kvällen hade vi biljetter till Eddie Izzard.
Innan dess skulle vi dock få i oss lite middag. Vi hade bokat bord och skulle äta med några vänner som också skulle se showen efteråt. Vi lyckades komma in till stan en halvtimme tidigare, så då passade vi på att boka våra vigselringar!
Sen såg vi Eddie, fantastisk kväll! Väldigt många skratt:D

Fredagen..
Vi hade lite vinprovning här hemma med björnen och hans kusin. När vi är klara får jag ett sms..det är fin fina F.
Eftersom jag tänkt på henne hela dagen, blev jag självklart jätteglad och ringer upp henne på en gång. Hon berättar då att hennes mormor har gått bort...

Min egen mormor gick bort för inte så länge sen och jag kunde identifiera mig i hennes smärta. Så vi tog vårt pick och pack och traskade över till henne i snön. Björnen och jag såg det som något självklart. Vår vän är ledsen och behöver oss. F är en sån person som bara ger en så mycket och förväntar sig inte mycket i gengäld, även om hon förtjänar allt och det absolut bästa. Osjälvisk och snäll in i benmärgen.
Hur som helst, det blev kramar, tårar och faktiskt några skratt. Det finns inget man kan säga eller göra i en sådan situation..man kan bara finnas där. Visa att man bryr sig, lyssna, krama.

Min farmor finns fortfarande hos mig, hennes väsen finns alltid hos mig även om vi inte kan ses.Min farmor är min bästa vän och har så alltid varit. Farmor är den man alltid kan gå till och få en kram och en kaka. Farmor är den man kan prata om allt med, om man bråkat med pojkvännen, om man bråkat med pappa eller mamma. Farmor är en pelare och jag vet att hon inte har lång tid kvar här på jorden hos mig. När den dagen kommer och det vet jag att den kommer göra, så vet jag att F kommer komma till mig och krama om mig..för det är så hon är. Hon är bäst.

fredag 18 december 2009

Till min fin fina vän Fia:D

Igår såg jag finalen på So You Think You Can Dance...en bit in i programmet får jag reda på att Jennifer Lopez skulle uppträda med sin nya singel..och självklart dansa...

Jag nästan grät...det här är till dig:D

http://www.youtube.com/watch?v=SeeVjmAkEqA

torsdag 17 december 2009

Åh!

Har precis kommit hem...har varit och provat kläninngen för första gången. Jag kan inte med ord förklara hur fin jag kände mig! Tack tack tack TACK!

onsdag 16 december 2009

Usch för julmat...

Har varit på två julbord..och jag är så trött på julbord blä..ett av julborden var bra, det var hemmalagat för hela slanten och det gillar vi. Idag var jag på julbord nr 2, på jobbet...det var halvfabrikat och bara skitäckligt..slutar man äta? Vägrar man äta det som ser övervidrigt ut?...eh nej..man fyller sig själv med prinskorvar och köttbullar...jag äcklas av mig själv..

Jag vill inte se mer julmat det här året! Jag vill ha något annat gott istället!

måndag 14 december 2009

Måndags blues

Gårdagen var ett totalt jävla mörker..jag spenderade hela dagen med att antingen ligga i soffan och antingen sova eller dumstirra på idiotdokusåpor..eller med att sitta på toa och spy. Jag har aldrig varit så bakis i hela mitt liv. Aldrig mer säger jag, aldrig mer.


Idag såg jag en reklam på TV..tydligen så firar TV1000 20 år i år...wtf..jag minns när TV1000 kom...det var inte så länge sen..jag känner mig gammal, asgammal! Snart kommer jag vakna med pattarna nere vid knäna, svart runt ögonen och allmänt solkiga kläder..eh nej det var igår det med...herre min skapare...jag provkörde min nya bh på lördagskvällen. När jag var på bh-skola förra veckan fick jag reda på att jag hade helt fel size på bh:n. Så jag köpte två nya, en till bröllopet och en annan..jag har vid flera tillfällen sen inköpen tittat ner i påsen och bara mått dåligt över de gigantiska kuporna som tittat tillbaka på mig. Jag har aldrig sett mig som en bystig kvinna som expediten kallade mig.

Hur som helst..jag satte på mig bh och kände mig helt abnorm, likt en fembot tågade jag fram med brösten...vi skulle ju äta ute..vad är det första jag gör??? Använder mina gigantiska bröst som en haklapp för att fånga upp en tomat...det blir en stor fläck...det känns som om jag har en stor neonskylt som det står "titta på mina nya bröst" typ...bah.

Idag har vi inte gjort mycket mer än att vara på jobbet....jag har varit helt död...som jag varit idag..det är så jag normalt är bakfull...

Jag har egentligen en massa saker att göra...usch..jag hatar måsten..men men..nu vill jag bara sova. Natti natti

söndag 13 december 2009

...

Jag har sagt det förr men det tål att upprepas..jag ska aldrig mer dricka...fy fan vad dåligt jag mår...vill helst lägga mig ner och bara dö...jag är för gammal för det här..

lördag 12 december 2009

Nord & Syd

Nord & Syd visas på TV3...så sjukt bra serie, jag total nostalgitrippar. Minns tillbaka till barndomen då mamma och jag bänkade oss framför den lilla gråa TV:n, det fanns bara en fåtal kanaler och tv:n var man tvungen och gå fram till och knappa på för att ändra kanalen. Vi bänkade oss i soffan med stora knäckemackor med makrill och majonäs och en stor kopp te....det var tider det. Och grät gjorde vi..och fy vad det gräts..skulle Madelaine och Orly någonsin få varandra?? Vad kollade vi mer på..."Krigets vindar", "Mot alla vindar"..ah det var bra tv det...innan allt skit började hjärntvätta folket..

fredag 11 december 2009

Hjärtkramp..

har jag fortfarande...på lunchen skulle jag och en vän åka och handla lite...så vi sätter oss glada och spralliga i bilen..Jag kör inte för fort men jag kör åtminstone lite fortare än jag kanske borde i en kurva. En rätt så dold kurva som är helt och hållet utan tvekan enkelriktad. Döm min förvåning när det helt plötsligt dyker upp en annan bil på min körbana! Som tur var är vi precis vid den lilla lilla snutten där det finns lite refug så den bilen kan köra in i. För annars hade det varit en full on chicken race, bara gigant betongblock runt omkring oss.. Jag har fortfarande kramp i hjärtat...det släpper inte...usch..

torsdag 10 december 2009

VAB...vård av björn

Björnen blev lite vissen av vaccinet så det blev hemgång lite tidigare från jobbet idag.
Han ville ha min kycklingsoppa och godis...och så ville han spela massa datorspel...jag vet inte..han verkar inte speciellt sjuk enligt mig.
Men jag har hunnit tvätta lite mer kläder och göra en massa julgodis som jag ska ha med mig till jobbet imorgon. Inte för att jag är så trevlig att jag bjuder på godis..utan för att sektionerna turas om att bjuda på adventsfika varje fredag och nu blev det vår tur och därav har jag gjort godis.

Jag sitter och kollar på Nobelmiddagen...väldigt fult dukat och vilka gräsliga glas....huaa...de skulle nog behöva ta in fina F som konsult, hon kan duka finare med händerna bakbundna och med förbundna ögon.

onsdag 9 december 2009

Mystery meat..

Har varit på middag hemma hos plastbarnet...han bjöd på mat...han bjöd på kött..och jag har ingen aning om vad jag ätit...jag vet att det var vilt..men mer än så vet jag inte..

Jag vågade inte fråga av rädsla för att inte kunna fortsätta äta..så jag åt lite av det..hmm..nu mår jag inte så bra..vet att det mest är psykologiskt och säkert inget fel på maten..men men...otrevligt värre...men det var en trevlig middag, trots den hemliga maten:)

wtf...


glömde ju bort i mitt förra inlägg....att björnen vill ha dessa i granen...inte OK...

Produktiv!

Klockan är inte ens tolv och jag har hunnit med såå mycket...galet. Jag är hög på produktivitet!

Vaknade tidigt som attan, la mig likt en tepåse i ett bad och läste några sidor i min bok. Att ligga och läsa i badet är det bästa som finns. Hur som helst, dagen började med ett "me-moment" och det var lovely!

Sen bar det iväg till läkaren, björnen skulle vaccinera sig. Han är extremt rädd för sprutor och brukar svimma vid sådana tillfällen. Vi förberedde oss, han fick ordentligt med frukost, vi köpte med oss energidrycker. Han hade fått stränga direktiv att lägga sig ner (för jag kan inte ta emot 130kg björn om han föll som en fura)..Så vi kommer in..ha lägger sig ner. Den lille lille dokorn (han var teskedgummans manliga läkarmotsvarighet) kvittrar på så mycket att björnen varken hinner se eller känna av det hela innan det var över. Han blev lurad..SOM ETT BARN!

Eftersom allt gick så bra, lyckades jag övertala björnen att det var en bra idé att ta sprutan mot hepatit på en gång, så det gjorde vi! Så stolt över björnen...två sprutor på en dag och inte den minsta antydan till att svimma! Pusselipuss!

Sen hann jag till tandläkaren, tydligen får man 300kr bidrag/år när man är under 30 år?!? Alla gå till tandläkaren! Jag hade förväntad mig att bli totalt barskrapad, men kom undan relativt billigt (för ett tandläkarbesök iallafall) och UTAN hål! Yay for me.

Sen skulle jag och björnen kolla på festlokalen...tjejen var inte där först..så vi hann boka in en optikertid för björnen...och sen tillbaka till lokalen. Allt var frid och fröjd tills jag skulle kontrollera att den planerade tårtan får plats i kylskåpet...det fick den INTE...kylskåpen är alldeles för små...jag har inte fått tag på T än som ska göra tårtan...men hon kommer flippa...hon var så uppspelt...och nu kommer hon få planera om lite...jag tror på henne till 200% så jag är inte orolig. Problemet är att hon inte tror på sig själv...och hon kommer må dåligt över detta..och det vill jag inte....men jag hoppas allt löser sig.

Nu har jag tvätt i tvättmaskinen, disk i diskmaskinen, mat i magen och jag ska börja städa! Produktiviteten flödar i mitt hus:D

tisdag 8 december 2009

Ledig imorgon!

Tog ledigt från jobbet imorgon för att göra alla trista måsten som jag annars inte hinner med...

Imorgon ska jag till tandläkaren, ta med björnen till doktorn, ta reda på vilka sprutor vi behöver ta till smekmånaden, besöka festlokalen, diska, tvätta, göra en "att göra"-lista, skicka hindersprövningslapparna, maila vigselförrättaren samt göra julgodis (inte till mig själv utan till jobbet...vi ska ha adventsfika) sen på kvällen är vi bjudna på middag.

Jag har även projekt "pepparkakshus" att planera...jag har gjort ett hus innan...då var jag typ 15 och brände av mig halva handen på det smälta sockret...men jag har gett mig f*n på att göra en i år...varför...för jag har lust;)

lördag 5 december 2009

Årliga julmiddagen...

med mina vänner från universitetet...ska jag vara helt ärlig så fasar jag över det...2 stycken är gravida...suck..ÄR redan så trött på det...och jag har inte ens kommit till festen än.

Ibland vill man ha förändring..man vill bara skaka om i grytan lite...men ibland så vill man bara att saker och ting ska vara så som de alltid har varit.

Inget ont om mina gravida vänner...men MÅSTE MÅSTE allt handla om barn för det? Jag är inte gravid...jag måste väl få käka lax, mögelostar och dricka vin... Måste jag höra om foglossningar och förlossningshistorer. Jag är inte nämnvärt intresserad utav ultraljudsbilder eller mammakläder..
Det är ju inte så att att dessa vänner varit små änglar innan de bestämde sig för att ta in en inneboende i deras livmoder...men helt plötsligt är man löjlig för man pratar om sin senaste praktfylla.

Jag minns fortfarande besöket till akuten då du fick magpumpas för du var "full like a kastrull"...eller när jag traumatiserad i tältet bredvid på festival hörde dig komma...*urk*

Jag har en miljard minnen av er som roliga, levnadsglada individer, PB (pre-baby)...jag har fan inte hört er säga något positivt om ER, som inte har orden bebis,svälld,trött,ultraljud,barnvagn m.m sen ni pissa på en sticka. Klart jag förstår att det är en grej som påverkar erat liv något så in i bombens...men ska ni försvinna för det?? Kommer ni bara vara mamma fr o m nu? Är mina vänner borta för alltid vill jag veta det...

Eller är det så att samtidigt som man befruktas får man en lobotomi?? Raderas ens hårddisk...omprogrameras man...sätts man i mommy-mode??
JAG VILL INTE...lova mig att om jag ens borderlinar beteendet...slå mig i huvudet med en hammare!!

fredag 4 december 2009

Det luktar bränt!

Det verkar ha brunnit i huvudet på björnen...helt klart dagens poop award:(

torsdag 3 december 2009

Imorse satte jag mig i en iskall bil, själv..björnen skulle iväg med jobbet och tog tåget in till stan. Jag gillar verkligen att sitta i bilen själv, köra fort och ha stereon på högsta volym..det är en sånt sjukt galen frihetskänsla. Och för en gångs skull hade jag vaknat relativt pigg...för de som känner mig händer det ungefär 1 gång på år att jag vaknar pigg och glad.
Hur som helst...sätter mig i bilen...börjar köra sätter på steron..och tystnad...wtf?!
Det visar sig vara någon gemensam protest från alla kommersiella radiokanaler..total tystnad i 1 timme. De uppmanar alla som lyssnar att skriva mail till överste Reinfelt osv..
Min instinktiva tanke är wow...organiserad revolt i Svergie...GO FOR IT!!

Men när jag kommer ungefär till stora Väsby börjar jag bli förbannad...det finns ju absolut ingenting att lyssna på..p3 och allt annat sånt där pretto skit klarar jag inte av..speciellt inte på morgonen...Så kl 8 när allt återgår till det normala flippar jag igenom kanalerna som en pundare på jakt efter sin nästa fix...på ungefär 10 minuter är jag åter a jour med skvallret..
-Tigern har erkänt sin otrohet. Nähä...är någon förvånad?? Hade jag varit Elin hade jag krossat mer än bilen med golvklubban, vilket svin...take half Elin, HALF!!
-Anna Ankas julkalender. Hur det där levande pulvret får så mycket luft förstår jag inte alls.
-Sanna Bråding pratar i radio...när blev hon kosher igen??? Men det är kul...hon är rolig som attans.
-Får höra skvaller om att Birk Borkason tydligen jobbar på Roslagsbanan..hur kul som helst:D

Vid det här laget är jag framme på jobbet...jag känner mig inte riktigt färdig...läser snabbt igenom alla kändisbloggar jag följer...känner att mitt mediasug börjar lätta nu...puh...det var lite läskigt där ett tag;)

måndag 30 november 2009

Min själ dör...

Jag väntar fortfarande på björnen...dumtittar på tv...inser efter ca 5 minuter att jag kollar på Ullared...min själ dör...

Men skämtar du??

Fick åka hem lite tidigare från jobbet idag..björnen behövde jobba över idag, så jag håller på att förbereda lite mys för att fira januarijobbet:D Jag har köpt en massa goda räkor och ostar, mumma....
Jag har även köpt en liten present till honom och pysslat lite här hemma. Men först och främst tar jag mig lite mys för mig själv. Jag äter lite chips och kollar på Glamour, luv it! Men så till min förfäran, min avsky..jag kräks lite i munnen av blotta tanken. Pernillas Jul...*urk* Den lilla lilla häxan har fått ett matlagningsprogram....jag dör...och peppig är hon också hela reklamen...blä!
Tacka vet jag Ernst...han har också fått ett julprogram! Mys Ernst...det orättvisa är att han fått 2 avsnitt..äckelpottan Pillan har fått 4...bah humbug!



Får vänta ett litet tag...

......med arbetslösheten, för idag skrev jag på mitt nya kontrakt och jag är kvar på jobbet t o m sista januari! WOOHOO!!!

Får vänta med mina hashbrownies och lavemangskakor jag hade tänkt bjuda mina arbetskamrater på som bitter blivande navelskådare;)

Ikväll ska jag sååå lyxa till med något gott!!

söndag 29 november 2009

Usch jag skäms..

jag har inte uppdaterat på ett tag..och jag skäms...men det har hänt en massa skoj under tiden jag varit borta...så det är inte det att jag inte haft något att skriva..jag har haft för mycket att göra så jag har inte hunnit skriva.

Var börjar jag..idag..why not..jag bestämmer:D
Söndag...vi vaknade upp lite sådär lagom trötta...eller trodde jag..Björnen hade tydligen blymössa på sig idag och han maskerade det INTE. Förstår inte varför han gick med på att åka på julmarknad med mig, när han bara skulle kissa på allt det roliga...hm..hur som helst. Vi åkte till Uppsala och gick på julmarknaden där med min fina kusin. Jag passade på att överlämna några inbjudningskort och vi fikade. Det var jättetrevligt, jag gillar verkligen Uppsala det gör dock inte björnen och klagade rätt hårt...jag försökte hålla mitt lugn...och sa lugnt och sansat att om han inte bättrar på sin attityd så ställer jag in bröllopet...det fungerade.
Sen på kvällen så har vi ätit en riktig festmåltid. Ugnsgrillad kyckling med god fyllning och hemmagjord potatismos. MUMMA!! Medans han och de andra killarna kollar på fotboll så har jag passat på att utforska björnens iphone..JAG VILL OCKSÅ HA...det är orättvist..:(

Igår lördag så vaknade jag riktigt tidigt, jag hade en massa spring i benen och började städa lägenheten..jag var ändå tvungen att göra det för vi skulle få gäster, men för en gångs skull var det riktigt roligt:D Sen kom min kusin över med hennes små tvillingflickor...jag smälte direkt i dörren..de är såå otroligt söta så jag bara dör! Vi gosade och lekte en stund och sen bar det iväg till fin fina F på middag. De övriga åt älg och jag åt nasse! Nassen var otroligt god! Det var en väldigt trevlig kväll, vilket det alltid är när vi är tillsammans tycker jag! Det är bra skit helt enkelt!

Fredag..vad gjorde jag då..hmm...jag kollade på Idol och drack vin..just det Tanja var över också..det var en lugn och sansad kväll..

Torsdag...det var en fantastisk dag..jag köpte mina tyger till klänningen! Och åh vilka tyger! Och vilken service! Ska ni någonsin köpa tyg åk till Täby och Fashion Fabrics! Sjukt bra! Jag har försökt fota tygerna, men det blir inte ens i närheten av hur fint det är i verkligheten, så för att inte förolämpa tygerna lägger jag inte upp den bilden..tyget kan bli ledsen...och det vill jag inte..;)

torsdag 26 november 2009

Ett snabbt inlägg bara...känner mig übereffektiv och bra idag...får en massa bra saker gjorda...känns det som...jag får se när jag senare ikväll sätter mig i soffan och utvärderar....

onsdag 25 november 2009

I natt jag drömde...

Inatt hade jag en skum dröm, kommer inte ihåg varför men hur som helst..i drömmen hade jag svårt att andas.
Så jag vaknar mitt i natten med lite panik..vad hade hänt...björnen hade vält över mig i sömnen..
De framtida små bebisarna kommer inte kunna ligga i stora sängen med oss...för om pappa björn rullar i sömnen kanske de krossas..det är inte OK..

måndag 23 november 2009

6,5 tecken på att jag är really really old..

Köpte Aftonbladet igår..hallå...söndag..mama needs nya korsord att lösa innan man somnar! (tecken nummer 1 på att jag ÄR gammal).
Man kunde för ynka 79kr få köpa Henrik Schyffers "The 90s-ett försvarstal"..självklart kunde jag inte motstå ett sånt kap! (tecken nummer 2 på att jag ÄR gammal).

Så idag måndag...jag är allmänt bitter för att det är en HEL vecka kvar tills det är helg igen och man kan dricka lite vin (kanske inte helt jättesant, men inte heller en jättelögn...den räknas som ett halvt tecken)..och allmänt jättetrött efter en HEL dags jobb (tecken 3 och 4 på att jag ÄR asgammal) och klockan närmar sig 21..så istället för att somna på soffan sätter jag i DVD:n.
Så här sitter jag...och bara skrattar...känner igen mig i precis ALLT han säger..allt var så mycket bättre förr (tecken 5)...så nu ska jag ta min kopp te och fortsätta titta...jag kan ju inte dricka kaffe för då kommer jag inte kunna sova ( tecken 6).
Så totalt 6, 5 tecken på att jag är apgammal. Men jag bryr mig inte det minsta...för jag är rolig och jag har roligt, nästan jämt..och jag kan ha det helt själv. Utav de kanske 15 gånger jag skrattar under en hel dag..så skrattar jag säkert 10 gånger åt något jag själv sagt eller gjort.
Förstå vad galet kul jag kommer ha när jag blir äldre och lätt dement. Förstå jag kommer kunna skratta åt mina egna skämt hundra gånger om dagen?? Jag säger bara bring it on old age..jag kommer ha det så kul!

söndag 22 november 2009

Lördag och Söndag

Lördagen var en helt fantastisk dag som spenderades med fina Fia, hennes mamma och moster. Vi var på jakt efter tyg till min klänning, jag hittade ett helt fantastiskt tyg, men tyvärr var den slut, så jag måste vänta lite och hoppas att den kommer tillbaka inom en snar framtid. Det var många skratt under dagen, speciellt den stunden jag och Fia var på second hand butiker...jag provade både det ena och det andra...det mesta med axelvaddar..

På kvällen var jag och björnen bjudna på fest, med discotema..vi klädde oss så bra vi kunde. Vi fick en massa beröm för våran klädsel och det var en trevlig tillställning. Björnen blev full like a kastrull och jag kanske full like a decilitermått...(i jämförelse med björnen iallafall). Björnen pratade en massa skit och vägrade inse att det var dags att gå hem..men till slut så gick det..med afroperuken lite på sniskan tog vi en taxi hem.

Idag söndag har varit väääldigt lugnt. Vi har sovit större delen av dagen med några vakna stunder för intagande av föda. Skumt det där med bakfylla...man blir sugen på så konstiga saker..
Till frukost blev det potatisgratäng från igår tillsammans med sås...mumma...till efterrätt blev det resterna från jordens godaste muffins från igår. Brownie och cheesecake smak...mumma!!

lördag 21 november 2009

i think this it is..

Vi ska ha en solist som sjunger vid vigseln..är det tänkt..och jag tror Somebody med Depeche Mode..är vår låt..det är iallafall den enda vi har enats om.

Låt mig förklara problematiken lite..

Mina förslag på låtar som ratats helt av M...Love song med The Cure, Thank You med Tori Amos mfl

Ms förslag som ratats utav mig..Aldrig skall jag sluta älska dig Jonas Gardell

torsdag 19 november 2009

it´s a seal...on a stick..

Jag är helt trasig...fick för mig att jag skulle träna med björnen. Han kör någon träningsvariant med en pinne..så jag skaffade mig en pinne..det var cerise och grön...och döpte den till Svennis och var redo att börja.
Jag bestämde mig för att om jag log hela tiden, så skulle det vara roligare att träna..det funderade ett tag..björnen skratta gott åt mig och sa att jag såg helt galen ut.
Men hey..det fungerade, jag log och fortsatte med övningarna.
Allt var frid och fröjd till björnen skulle tvinga mig till att göra armhävningar...då började jag gå sönder..min kropp är inte byggd för denna helvetes övning...jag föddes utan alla väsentliga muskler som behövs för armhävningar!
Så nu är jag trasig..jag har ont i hela kroppen...
Ms mamma har kommit förbi..hon vill göra ett fotoalbum till barnbarnen...så vi skulle hjälpa henne med att ta fram bilderna och framkalla dem via nätet...jag tror jag har sett 20 bilder på M och hans ex...så nu sitter jag här i soffan bitter, trasig i hela kroppen, äter kakor och lyssnar på John Lennon..

Mardröm..

...drömde att jag skulle gifta mig nästa vecka och det enda som fanns kvar att göra var att hämta klänningen...så jag kommer dit och får den...och den sydd för en 5åring(!!!)...vaknar helt svettig! Ahh tur att det bara var en mardröm:)

onsdag 18 november 2009

Vilken pärs..

Har varit på begravning idag..vilken jävla pärs..hua...aldrig mer kommer jag kunna höra "Tears in heaven" utan att börja storböla...det är bara fel att gå på en yngre persons begravning..så fel..nog om det.

Igår började jag och T med arbetet att göra inbjudningskorten till bröllopet...idag är vi helt klara..vi har jobbat som tokar och de blev helt OK.. Björnen kom lite senare och slängde ett öga på korten..han kissade på våran parad duktigt och sa att korten var fula..ja inte riktigt..men med andra ord så...
Hur som helst..nu är de klara..jag har så ont i nacken av att ha suttit flera timmar och bara pysslat. Nu ska jag sova..imorgon blir det till att börja skriva kuvert och börja dela ut/posta dom...
Det är på allvar nu..men det känns fortfarande lite som om vi lekar hus, som man gjorde när man var liten..galet...

måndag 16 november 2009

God middag och tankar om hus...

Har precis kommit hem...björnen och jag var bjudna hem till mor och far. Vi fick en jättegod middag och en fantastisk god ananas till efterrätt. Mumma jag älskar ananas:D
Vi pratade en del om bröllopet och mina päron är helt galet generösa..de ska ge oss resan till Påskön i bröllopspresent!!...det ÄR helt uppåt väggarna galet...jag satte colan i halsen och kunde knappt hosta fram ett tack..


Jag tänker på hus...funderar på att göra ett samhälle i pepparkakor..det verkar skoj...sista gången jag gjorde ett pepparkakshus..vilket för övrigt också var min första gång jag gjorde ett...brände jag mig så grovt..jag har fortfarande ett stort ärr på handen..så kan man ju inte ha det...pepparkakorna får inte vinna...jag ska fundera lite till...i värsta fall gör jag en enda stor rund pepparkaka och kallar den globen...det får räcka:D

söndag 15 november 2009

Fotboll ÄR roligt!

Skrattar så jag gråter...gigantiska bamse amerikanska fotbollsspelaren...och vad heter han...??

Rätt svar: Willie Colon...det är hysteriskt roligt...vad tänkte hans kära mor och far egentligen???
Snopp Tjocktarm...cracks me up!

Det är söndag och jag ångest.

Jag vill verkligen inte gå till jobbet imorgon, jag är till bredden fylld med ångest. Även om jag har varit hemma och känt mig allmänt ynklig så har det varit så skönt!
Att bara lulla omkring här hemma i mjukisbyxor och raggsockor..somna i soffan när man känner för det...fantastiskt. Jag har kollat på både "Glamour" och "Våra bästa år"...å ingenting hade hänt sen jag såg det sist, otroligt men inte överaskande:D

Jag har fortfarande en massa måsten att göra..men jag orkar inte och skjuter upp det en vecka till..minst..because im worth it:D

lördag 14 november 2009

Vaknade imorse och jag har fortfarande sjukt ont i armen efter sprutan...undrar hur länge detta ska hålla i sig?
Jag fixade och donade lite under dagen och sen bjöd vi över Ms mamma och moster på lunch. Det var trevligt...tydligen hade ingen informerat moster att vi skulle gifta oss..men å andra sidan hade hon inte varit hemma hos oss...sedan vi blev ett oss.
Tydligen umgicks M och exet rätt flitigt med moster...men inte nu längre...inte sen jag kom in i bilden...Om jag hade haft ork hade jag lagt ner lite mer hjärnverksamhet i den nyfunna informationen..men det har jag inte, så det gör jag inte. Det är inte ens en bubblare bland top 20 grejerna som är viktiga för mig, så jag väljer att inte koncentrera mig på det.

Idag ska jag och M åka hem till min kompis i Sigtuna. Det vankas en parträff...vi ska tydligen spela sällskapsspel och dricka ihop...och "bonda" som jag förstått...Alltså jag är inte den tjejen..och M är definitivt inte den killen...men vi ska ge det ett försök.
Jag har ingenting emot att träffa andra par...men att aktivt göra hela den här paraktiviteten...kalla det en parkväll...vilja ha parmiddagar...jag får nässelutslag...
Kan man inte bara umgås normalt så att säga...jag menar jag känner min kompis..jag känner hennes kille rätt så bra...Eller är de ett sånt par som så gulligt har blivit ETT??...är det meningen att jag ska träffa den nya konstellationen..har de släppt deras individualitet helt...är de bara ett gemensamt "VI" jag ska träffa och måste lära känna på nytt...

Jag vet inte..jag är skeptisk...jag och M ska ha med oss massor med sprit...för så löjliga är vi var och en för sig...och då är vi också så tillsammans...sprit gör saker roliga...ibland..och jag hoppas att så är fallet denna gång. Jag hoppas vi slipper pinsamma tystnader och att ifall M förlorar ett spel att han gör det med grace..och inte skapar en scen...det vore pinsamt...det vore i och för sig oväntat...men tänk om han får jordens snedfylla...bara lackar ut helt och välter bordet, springer ut utan jacka och vrålar ut sin förlust för hela Sigtuna??
Haha det vore skitkul...för det skulle verkligen sabba allt och vi skulle aldrig mer bli bjudna på sånt här parskit...muaahaaahaa

fredag 13 november 2009

Blev hemma från jobbet idag..

Har knappt kunnat sova något inatt..armen har gjort jävligt ont och jag har inte kunnat ligga bekvämt. Ända sen jag tog sprutan har jag känt ett tryck över bröstet och känt att jag haft en lite ansträngd andning. M är det gulligaste och oroat sig för mig massor...Igår fick jag äta glass och chokladsås även om jag inte orkade äta upp all min middag. Det är en snäll björn det:D

torsdag 12 november 2009

....

make your schlong shlonger...haha fortfarande så jävla roligt..

Jag har identifierat känslan!!!

Ok..helt plötsligt ser jag snygga killar i korridoren...var kommer de ifrån...är de verkliga?..jag jobbar på ett ställe med 99,9% kvinnor..och den där 0,1% män..det är min chef och han är ett konstaterat kukhuvud...så jag tror jag inbillar mig detta..

Jag står framme och studerar kylskåpet...och känner i mitt inre att det kanske är det vackraste kylskåpet jag någonsin sätt...vill krama det....detta är helt klart en inbillning..hallå...kylskåp?!?

Det spelas Bob Marley på radion..jag blir glad...dansar en truddelutt med mitt provrör..kommer på mig själv...vad i helvete håller jag på med...vill bara yla med i texten..."no woman no cry"

Låter som spelas efter Bobban (ja nu är vi så close han och jag ;)) är Gyllene tiders "Vill ha dig.." detta skrämmer mig in i märgen..nästan så jag börjar gråta över introt...har ni tänkt på hur jävla överläbbig den där första melodi-slingan är???

Jag får mina klara stunder...mina aha upplevelser...jag är helt klart hög! Vad fanns i det i vaccinet...och var kan jag skaffa mer? Varje dag på jobbet ska vara så här roliga!! Mer vaccin och folket! Vaccin och sex...helt klart vad befolkningen behöver mer av..för att bli gladare individer...folk ler för sällan nu för tiden.
Mötte en mörk man nere i källaren, han satt på en bamsemaskin...han log, jag log...han sa HEY jag sa HEJ! Det är en glad liten källar"mörk man" hehe...

mår som en vissen liten sparris...

jag har tagit vaccinet och jag kan inte riktigt påstå att jag mår prima. Det är ju helt klart värt att ta, tycker jag...men jag mår lite underligt...hjärnan känns inbäddad i bomull och av någon anledning kan jag inte riktigt pricka något längre..ögonen och händerna passar inte riktigt ihop..jag får verkligen anstränga mig som en tok för att kunna skriva..tog mig 5 försök att pricka spetsarna med pipetten..jag kanske borde gå hem...hmm...jag ska fundera på det.
Ska man försöka se lite positivt på det hela har jag iallafall inte fått nässelutslag över hela kroppen...så det är ju bra..:)

onsdag 11 november 2009

Dagens asgarv:D

Tidig morgon på jobbet...in kommer Kerstin...dam i sina äldre dar´...
-"C, vad betyder sshchhchh?"
-Eh..va? (jag fattar ingenting...)
- S C H L O N G...(bokstaverar hon)
-Ehmm...det är typ mannens könsorgan (det var ungefär det enda jag kunde klämma ur mig vid det laget...)
-Jaha...för jag har fått ett mail där det står. Make your schlong schlonger.


Dagens asgarv...jag dör...ögonen tåras..Detta är samma lilla dam som kommit till mig upprörd för hon inte hittar det därra sökgrejen gåggel...hon kommer bara till porrsidor hela tiden...det är för det stavas google Kerstin..GOOGLE...asgarv...kommer sakna där jobbet när det är över...eller jag kommer sakna Kerstin iallafall:D

måndag 9 november 2009

Dagens bli glad låt..

Foten stampar i takt..och huvudet rör sig fram och tillbaka...det är catchy helt enkelt...funky..
Ian Brown från The Stone Roses gör en cover på Michael Jacksons Billy Jean..det är najs

söndag 8 november 2009

Söndag...och bakis fungerar!

Underbara M tvingade mig att dricka några "bakis" tabletter igår när vi kom hem från jordens godaste middag med mycket gott vin. Vet inte riktigt vad dessa mirakeltabletter innehåller, men de ska motverka bakfylla och det fungerar!! Jag har mått som en kung idag. Vi vaknade tidigt, fick i oss lite frukost och mumsigt myntate. Sen började vi och städa, tillsammans gick vi igenom hela lägenheten...och allt utan ett endaste litet gruff eller stön. Otroligt!
Sen tog jag en lång och härligt promenad med T. Och nu ligger jag i soffan och myser...filar lite på historien om oss...ska snart äta lite mat. Imorgon är det jobb igen..usch och fy..men men..

torsdag 5 november 2009

Jag är rövknullad...

Jag har inget att hämta hos facket...jag har kollat på arbetsförmedlingens hemsida hela eftermiddagen...det finns inte ens jobb på ica eller donken...bara telefonförsäljare...och krokimodeller...man får 100kr i timmen för att visa upp sig i födelsedagsdräkten! Är inte det lite snålt??

Jag förbereder mig för krig!

Nu ska jag hoppas att de pengar jag betalt in till facket kommer komma till nytta...hoppas hoppas...

onsdag 4 november 2009

Oskulden tas..

Jepp fick precis reda på att jag har mitt första varselbrev att vänta mig inom en snar framtid. Kul..it´s a first iallafall...jag kanske får börja hora mig som telefonförsäljare igen...kanske dags att damma av mitt försälja alterego, Åsa. Hon är en peppig jävel...

Är så deppig...

Är så deppig över att bli arbetslös att jag mest av allt önskar att något stort och tungt ramlar på mitt huvud. I normala fall hade jag välkomnat en semester...nu ger det mig bara ångest...hur ska vi kunna betala räkningar? Hur ska vi kunna gifta oss? Hur ska vi kunna åka på smekmånad? Hur ska jag kunna ge björnen mat?? Är jag kvalificerad för att stå i kassan på ICA?? Känner mig som ett värdelöst packe skit...känner hur axlarna bara nitas fast med öronen och andningen blir aningens mer ansträngd.
Varför sa chefen att allt skulle ordna sig...bara för att göra den dramatiska effekten av arbetslösheten större...good work, det fungerade. Jag slappnade av..trodde att allt skulle ordna sig...och sen nu..BAAM! "Nej, det går inte att ordna med jobb..jag är ett stort vandrande ollon..." Kukhuvud på dig chefen...hoppas det växer fram en pung i nacken på dig..

tisdag 3 november 2009

Historien om oss...

Vi måste ju skriva historien om oss...för att våran vigselförrättare ska kunna göra vigseln lite mer personlig...det går inte så jättebra med skrivningen...det har jag skrivit ner än så länge är...

Tycke vid första ögonkastet/kärlek vid fjärde ölen/sambos innan veckan var över...

vi kommer inte så långt med det...ahhh vad svårt

Dagens låt och dröm

Dagens låt...helt fantastisk! Försökte förklara för M storheter...men han fattade ingenting!
Eddie Vedder, Julian Casablancas och Josh Homme...Mercy mercy me cover...awsome!

www.youtube.com/watch?v=otiFWSJOBZc&feature=fvw

Sen dagens dröm...att gå och se denna föreställning. Bara av att läsa beskrivningen blev jag helt varm i hjärtat...

www.dansenshus.se/templates/Project__2651.aspx


HELVETE märkte precis att inga av mina länkar fungerade...fattar inte varför..men men
Det första hittar du genom att söka efter Mercy Mercy Me The Strokes på youtube.com
Eddie Vedders röst knäcker i denna gamla souldänga...fab

Det andra är en föreställning som heter "Diary" av Cas Public som visas på Dansens Hus under hösten. Beskrivningen är denna: Scenen är fylld av hundratals levande ljus. Lågorna fladdrar till dansarnas rörelser. Till tonerna av Bach, som spelas av pianisten vid flygeln, framför dansarna små historier om kärlek och relationer, den blossande nyförälskelsen och de smärtsamma uppbrotten. Det dansas på tå i solostyckern, duetter och gruppstycken. Engelskt tal blandas med franska och teckenspråk. Diary är en dansföreställning som går rakt in i hjärtat.

Jag är såld...

Mysdag.

Jag och älsklingen åkte hem tidigare från jobbet, ingen kände sig riktigt fokuserad på jobbet så vi åkte hem.
Vi har legat och kramats i soffan och kollat på "The proposal". Kändes som om vi behövde lite vi-tid. Precis innan jag åkte från jobbet fick jag precis reda på att jag förmodligen inte får mitt vikariat förlängt utan därmed blir arbetslös nyårsafton..kul..det känns betryggande att lägga alla besparingar på bröllopet nu..pissmo dag...men kramar hjälpte lite iallafall. Jag fick gråta mot Ms axel och äta chokladglass med chokladsås. Imorgon ska vi gå på bio och se Michael Jackson rullen..

Tårarna rinner...



Tank somnade in strax efter 4 med sin familj vid sin sida. Det är så tragiskt och sorgligt och det kändes som om hela världen stannade upp ett litet tag när jag fick beskedet. Jag delade aldrig speciellt många stunder med Tank, men hans livsglädje hann smitta av sig och han lämnade nog ett speciellt avtryck hos alla som korsade hans väg. Vila i frid!

lördag 31 oktober 2009

Wonderful wonderful shoes!!

Jag hittade dom!! Jag hittade skorna med stort S!! Fantastiskt fina skor som kommer titta fram under den vackra klänningen på den stora dagen! Jag är übernöjd! Plus att jag som bonus hittade finfina hattaskar!! Tack fina F för allt tålamod under shoppingen idag, du är helt enkelt bäst!!


fredag 30 oktober 2009

Nej jag dör!!

Det friades nyss på Idol..på ett riktigt amerikanskt manér, stobildsskärm och allt..jag vill dö av skam..jag hade svarat nej...bara för att det är så pinsamt. Inte nog med att det avslöjades att man är och kollar på Idol...men hon grät "the ugly cry" dessutom..ska man synas på TV måste man åtminstone se fierce ut...som Tyra Banks säger:D

Drömmar om skor..

Björnen har lämnat mig..han ska vara på fotbollsläger hela helgen. Det kommer kännas ensamt när man ska sova, men än så länge känns det helt OK.

Efter jobbet åkte jag och hämta upp fina T och sen åkte vi till IKEA. Åh fantastiska IKEA, jag blir så glad. Vi valde ut servetter till bröllopet, så det är inköpte, ännu en grej som är avbockad..YES!

Vi köpte även lite gardiner och grejer som vi ska dekorera lokalen med...det kommer bli så fint.

Vi åt middag på Max och nu sitter jag och jäser framför Idol. Jag känner mig nöjd med dagen!

Jag har börjat tänka på skor inför bröllopet. Har hittat ett par riktigt coola skor...problemet är att de är för höga..men som en liten inspirationskällar är dom toppen:D

tisdag 27 oktober 2009

Varför?!?!

Varför..varför...var Anna Book tvungen att visa brösten i TV??? Ofattbart..

OCH!!!

Varför...varför...var Göteborg tvungna att vinna...Why!!!???

måndag 26 oktober 2009

Jag fattar ingenting...

Jag gör verkligen inte det..jag försöker verkligen förstå, men jag hajar nada.

Vi har ett gäng danskar på besök på jobbet...det pladdrar på...de ler..jag förstår att de är glada, men förstår inte ett ord av vad de säger.

Jag har vid ett par tillfällen varit i Danmark...och behövt prata engelska för att få svar som jag kan förstå... Detta är pinsamt..jag önskar jag kunde skylla på att jag är invandrare..men eftersom jag både är född o uppvuxen i Sverige fungerar inte riktigt det argumentet...

lördag 24 oktober 2009

Det lagas kycklingsoppa till middag!

Ibland är det bara roligt att laga mat! Moroten verkade glad att se mig;)

fredag 23 oktober 2009

Det är fredag!

Jag vill verkligen göra något roligt men jag är så trött i huvudet att jag vet inte ens om jag kan hålla mig vaken speciellt länge till...


Nåja, det är iallafall fredag! Tjohoo

onsdag 21 oktober 2009

Snilleblixtar!

Detta eviga bröllopsplanerande...hur som helt..jag är ett geni...eller??
Igår slog det mig...ris! De absolut finaste bilderna som jag sett på nygifta par...år sådana ögonblick fångade när riset kastas efter vigseln! Cheezy..ja..men ändå...fint!

Ris då..det får man inte kasta..fy fy..det sväller i magen på de stackars fåglarna som äter riset...och sen dör dom..dvs inte bra...
Kastar du något annat så måste du städa upp efter dig...det är INTE roligt att städa i normala fall...det måste vara ÄNNU tråkigare att städa på sin bröllopsdag. Så vad är alternativen?

Självklart har ju någon pengagirig tomte tänkt på detta...formpressat socker är lösningen. De har formpressat socker till olika former...bröllopsklocker, stjärnor, hjärtan..det ser fint ut..och när det landar på marken så löser de upp sig i kontakt med vatten. Problem solved...eller???

Det finns enbart ETT företag i Sverige som säljer detta...en pytteliten påse till det hutlösa priset 249kr plus frakt!! Plus att de bara säljer varianten hjärtformad *kräks lite i munnen...* Från utlandet är det i stort sätt omöjligt att få dem att frakta till Sverige...månen är typ lättare...undrar ifall folk vet var Sverige ligger??? Dumma amerikaner...*kräks igen*

Hur som helst...spånade under lunchen med mina kollegor...ska jag bara bita i det sura äpplet..köpa skiten? Eller vad kan slängas...fick en massa "hjälpsamma" tips...kokos, tio kronor, fågelfrö, tomater, ärtor..mm...Sen slog det mig! Pang!! Formpressat socker som smälter i kontakt med vatten...hm...gör inte vanligt socker det också?? Hallå!! Pärlsocker ser ju typ ut som ris!!!Och det kostar inte heller så jättemycket...(alternativt salt, men jag tror på socker)
Är det inte brillant!? Jag ringde helt upprymd till M, jag har kommit på det...jag spar pengar!! Tjoho!! Hans svar var...hmm....

Killar?!?!

måndag 19 oktober 2009

Grymt!

Jag känner mig på topp! Jag känner mig glad! Jag känner mig lycklig idag! Varför vet jag inte riktigt...jag har precis ätit en karamell...när sockereffekten släpper kanske mitt humör ändras..men jag hoppas det håller i sig! Jag tror det...det känns som det:D

Tjoflöjt...ha en bra måndag!

söndag 18 oktober 2009

Söndagkväll

Grabbarna kollar på fotboll och äter chips..d v s allt är precis som vanligt:)

Jag är klar med alla servettringar jag hade pärlor till....dvs 108 stycker..efter en snabb titt på gästlistan konstaterade jag att det för tillfället står 109 personer på den listan...jag är mindre nöjd över det. Men servettringarna blev otroligt fina:D

Imorgon blir det jobbet igen...hoppas det kommer en snickar och sjunger för mig denna vecka med...det vore toppen!

lördag 17 oktober 2009

Servettringar on my mind!

Jag pysslar inför bröllopet. Jag gör servettringar utav ståltråd och pärlor. Jag har gjort 9 och det är väl ca 100 kvar att göra.
Jag har köpt på tok för få pärlor och måste köpa nya..det är pärlor på mig...pärlor på golvet...jag har ömma tummar av allt pillande med ståltråden...det är kul att pyssla.....björnen spelar tv-spel.
Men eftersom vi båda sitter i soffan och pysslar med sitt fast ändå är tillsammans är vi båda glada!
Ikväll blir det lasagne till middag, tjoho!

torsdag 15 oktober 2009

Bästa dagen på länge!

Idag ska det planeras bröllopsklänning och jag är mer än taggad:D

Men som för att toppa det hela lite till...här ska ni få höra på Vinylens kraft...

In kommer en snickare, han ska äntligen täta mina fönster här på jobbet...pratglad snubbe men jag har fullt upp så jag hinner inte prata så mycket...men jag misstänker att han efter ett tag glömmer bort att han är i lab och framför allt glömmer att jag står och jobbar här...för ur ingenstans börjar han sjunga med radion!!
Så här står en rund liten snickare på mitt fönsterbräde och ylar "Dancing Queen" !!!!

Jag dör och min dag är gjord! Inget kan toppa detta:D

tisdag 13 oktober 2009

Svennebanan...

Lövbiff, pompa och bea till middag...så svennebanan att jag skäms...
Jag har chokladpudding i skafferiet...nästan så att man är sugen på att vispa ihop den...såå svennebanan så jag dör!

Ja, eftersom det ändå snöar...

Vaknade och såg till min förfäran att det snöar ute..känner att jag dör lite inombords när jag inser att jag måste bege mig ut i det hemska vädret..
Likt den gamla scouten jag aldrig var tänker jag lager på lager, men eftersom det var älsklings tur att tvätta har jag inget som är rent...märkligt.. Jag skakar till i märgen av kyla och inser att dagen kommer suga. Jag kan lyckas ta fram en relativt trevlig person i sväl och trötthet, men i kyla...inte en chans. Jag blir frys-bitch upphöjt till 10.
Kommer till jobbet och skiten ser fanimig exakt ut som jag lämnade den igår...varför å varför har inte en inredningstomte varit här och pysslat under natten för att muntra upp min dag? Världen är orättvis...och jag fryser. Som om jag beställt mer helvete på posten har de nyss bytt fönster på jobbet...och de har inte varit och tätat de än(!!)...trots att 4 värmefläktar som konstant blåser tropiska vindar åt mitt håll och jag ser ut den bästa Charlotte Perelli (in a fat-suit) fryser jag ihjäl...det läcker in kyla i snabbare takt än jag kan värma mig själv...nu ska jag försöka stuffa till lite snärtiga låtar på Vinyl...tanterna här på jobbet säger att de får nostalgi-trippar av att komma in till mig...hur ska jag tolka det?? Dissar de min "bli glad musik" eller hyllar de ??

måndag 12 oktober 2009

Vinyl på jobbet!

Det är måndag och jag är inget större fan utav denna veckodag...men den här ska bli annorlunda!
Jag ska leka med bästaste Fia och unna mig lunch ute. Jag poppar Vinyl på jobbet och skakar rumpan i takt med vortexen (en skak för provrör...eller dylikt)...just nu rockar Hotel California..jag sjunger tyst för mig själv samtidigt som jag printar ut vigselförrättare i Stockholm..bröllopet måste planeras..ta tjuren vid hornen och bara gört!

lördag 10 oktober 2009

Lördag och jag jobbar..

fick med mig världens bästa björn till jobbet...så helt plötsligt är det helt OK att jobba helg. Efter jobbet ska vi in till stan och kolla lite affärer. Det är den finaste höstdagen utanför fönstret och jag har kommit ihåg att packa vantarna för att inte frysa ihjäl:)
Sen har vi planerat fin lunch det ska ätas ostgratinerade musslor..mumma! På kvällen ska jag iväg på tjejmiddag med de andra flickvännerna i laget..vi får se hur det blir, jag får återkomma med en rapport.

Igår var jag på after work med björnens jobb..trots att jag höll mig nykter för att kunna köra hem till Norrland igen, så var det faktiskt väldigt trevligt. Det var länge sen man hade så trevligt ute på krogen konstaterade både jag och björnen..jag tror vi måste flytta närmare stan..jag tror det helt bestämt...hmm..

onsdag 7 oktober 2009

Är en bitterfitta...

Jag är hungrig...klockan är snart 14 och jag har fortfarande inte fått lunch..
Tänkte vara effektiv och köpa lite grejer på Panduro till bröllopet, men allting tog överjävla lång tid (kollektivtrafiken suger purjo) plus att jag inte hittade det jag ville ha:(

När jag väl kom till jobbet var det en "kollega", gillar inte det ordet...eller den personen för den delen...hur som haver..hon hade kollapsat...alla går omkring och ojjar sig över henne...och visst det är inte så att jag önskar henne något illa...men hon har enbart sig själv att skylla...blir så jävla less...och nu vill idioten varken gå till akuten eller gå hem för dagen...alla pratar om hennes arbetsmoral och stolthelt...BULLSHIT! Nog om den pajasen..till en annan..
Jag fick reda på att mitt ex nu har blivt pappa...stort grattis till honom..eller nej..stackars lilla tjej...att ha honom som pappa är ungefär som att ha Hitler som farsgubbe...skänker en tyst minut åt ditt håll stackars lilla flickebarn...du bad inte om det och det är synd om dig...hoppas din mor är klok. Nog kakkat om det...jag är bitter idag...vill mumsa oliver...tror det skulle hjälpa...

tisdag 6 oktober 2009

Om 123 dagar gifter vi oss...

Jag har ingen klänning än och blivande mannen strular om vilka kläder han ska ha..men han har skor iallafall..

Jag hade allt klart för att sätta igång och pyssla ihop inbjudningskort..det enda som fattades var sidenband från panduro...de beställde jag via hemsidan..de kom igår..och är övergräsliga...what to do?

Idag ska vi få klartecken angående vigsellokalen vi vill ha...klockan är 16 och jag har fortfarande inte hört något....bör jag börja stressa??

Är det försent att dra till Aruba och gifta sigi smyg??

söndag 4 oktober 2009

Bakfull like a kastrull

Det var ett helt fantastiskt bröllop igår, jag grät...åh så jag grät...det var så fint.
Som Micke, brudtärnan sa om bruden Ida.."du är vackrare än någon ängel du någonsin ritat" blir bölig här i soffan bara jag tänker på det. En helt fenomenal kväll..som jag får betala för idag...jag ligger i soffan och kvider...har precis smällt i mig en pizza...det kanske var jordens godaste pizza...hail the pizza!
Nu ska jag fortsätta mitt navel-pillande...det är det enda jag klarar av att göra just nu utan att kräkas...men det var det värt! Återigen, fantastisk kväll:D

fredag 2 oktober 2009

Pösmunk

Ligger i soffan och tycker synd om mig...jag är väldigt bra på det. Dumstirrar på Idol samtidigt som jag mumsar jordnötter och oliver.
Jag har förberett lite inför morgondagens bröllop..provade min oranga klänning..jag ser ut som en apelsin som pressats in i en kondom..det är INTE snyggt...men det på tok för sent för att hitta något alternativ så det får bli så.
Jag har under veckan inhandlat diverse gördlar och underklänningar. I normala fall hade det gjort det lilla extra..men nu är ju inte världen så snäll mot mig. Min klänning bestämmer sig för att explodera i statisk elektrisitet i kontakt med andra tyger...skithelvetet slickar sig mot min kropp med andra ord! Jag gillar INTE tajta kläder..jag är missnöjd...att mitt knä pulserar av smärta gör inte saken bättre. M skulle hjälpa mig genom att köpa någon antiinflammatorisk/smärtstillande spray..han lovade att det inte skulle göra ont...men det gjorde det...inte när han sprayade..men när han var tvungen att massera in spraygeggan...det gjorde ont:(

P.S Älskade F...jag har inte rakat benen än...kortet får komma imorgon ;)

80årig tant halkar i duschen...

Det är fredag och jag borde jubla..men jag har så jävla ont att det enda jag kan göra är att inte gråta.
Skulle hoppa in i duschen imorse...björnen var redan där inne så jag skulle smidigt smita in och överaska...och did I ever..jag halkar till och inte bara en gång utan två..jag skulle ju självklart försöka rädda min värdighet genom att snabbt ställa mig upp efter första fallet..problemet är ju bara att min högra fot inte riktigt reagerar som andra fötter..utan överger mig...och fall nr 2 är ett faktum..så där står man...naken...ska jag grabba tag i duschdraperiet och med huvudet först dyka in i badkaret..eller ska jag slänga mig mot diskmaskinen..som tur är grabbar björnen tag i mig och jag återfår balans. Jag gråter som ett barn inombords..det gör så jävla ont..all vikt har kommit på knät..nu är den stor som en grapefrukt...den pulserar elakt...Mattias säger att jag ska ta smärtstillande men absolut inget som innehåller blodförtunnande...alla min kemikunskaper flyger ut genom fönstret när han säger så..jag kan ingenting...inte ett ämne från kemin eller farmakologin dyker upp i hjärnan..så jag tar ingenting...min rädlsa tar överhanden...bättre smärta som man känner än något ämne i kroppen som skadar som man märker när det är för sent...pissmo fredag.

Imorgon ska jag på bröllop...jag hade köpt skitfina skor...högklackade skor...undra hur det kommer att gå?

torsdag 1 oktober 2009

Livet är en karusell..som för tillfället snurrar liiite för fort.

Det går för fort, livet alltså. Jag vill hoppa av det här skenande tåget och stå stilla på parongen ett tag och titta på höstlöven..det är lite så jag känner. Både jag och björnen är tokstressade och då är det lätt att bjäfsa lite på varandra när man egentligen inte menar det.
Varje gång vi tror att vi ska få det lite lugnt och ha lite alone time så dyker något upp vi inte kan säga nej till. Som nu..en polare ringer..hans bil har pajat och han står på vägkanten övergiven, vad ska man säga...nej, jag är lite trött just nu, ring en bärgare för flera tusen...det känns fel.

söndag 27 september 2009

Söndag...och jag mår illa...

Älsklingen håller på att tillaga vildsvin...det luktar sååå otroligt illa att jag nästan kräks. Jag skämtar inte jag sitter i soffan och hulkar..usch...vilt är verkligen ingenting för mig. Blä...
Jag kommer INTE att äta.
Som vanligt på söndagkvällar är det amerikansk fotboll som gäller på TV, Päron ligger redan och jäser i soffan och snart kommer det några till som ska dumstirra på dumburken..killar alltså..

Jag har varit hemma hos Ida hela dagen, vi började med att återigen träna på bröllopsfrisyren jag ska göra. Jag minns när vi började träna inför bröllopet...då var det en evighet kvar till dagen D. Nu är det bara 6 dagar! Hon är grymt nervös och jag förstår henne..jag har 132 dagar kvar och jag är konstant lite bajsnödig över allt som kan gå fel...

Nu måste jag sätta mig på balkongen och andas lite...rensa näsborrarna från vildsvinet...usch...tycker så synd om mig...

tisdag 22 september 2009

Min tisdagsmåndag.

Var ledig från jobbet igår måndag, vi skulle på Ms farbrors begravning. Det var en riktigt fin tillställning. Det var ett fint kapell och det sas trevliga saker om honom. Genomgående ordet var fint. Sen så skulle Ms bror från Karlstad sova över hos oss med sin fästmö och deras 2 åriga dotter. En riktig liten glädjespridare. Hon skrattade och lekte hela kvällen. En riktigt mönsterbebis. Vi undrade hur man skulle gå tillväga för att få en sån. Verkar vara mycket trevligare än en damp-unge som verkar vara vanligare än ogräs....usch...barn skrämmer mig...

Tisdag då...ja vi var uppe sent igår...så idag var jag självklart trött...jobbet var som vanligt...rätt trist...vi bjöd Ms mammas på middag..snackade lite skit..och nu sitter M och kollar på House...och jag bloggar...och dumsurfar....vi borde planera inför bröllopet...men det gör vi inte...men vi köpte inbjudningskort idag...det är framsteg..ett litet steg för bröllopsplanerandet...ett stort steg för Sälen & Björnen:D

söndag 20 september 2009

Söndag.

Jag och hjärtat är lediga från jobbet imorgon, vi ska på Ms farbrors begravning. Jag hatar begravningar...det gör bara ont i hjärtat av bara stämningen. Och om du var nära personen i fråga gör det bara ännu mer ont..så jag ser inte fram emot det.

Vi har städat hela dagen, burit ner skit till källaren, slängt en massa skit från hemmets alla vrår och städat. Fullt upp hela dagen, men det känns så otroligt bra att äntligen börja ta tag i saker!

Nu på kvällen hade grabbarna samlats hemma hos oss för att se på fotboll och återigen fungerade inte sändningarna. Så det blev precis som förra söndagen ett antiklimax.
Jag har mest suttit med huvudvärk och läst lite bok. Köpte Camilla Läckbergs nya i fredags.

Möhippan igår gick under omständigheterna bra måste jag säga....den blivande bruden var iallafall jättenöjd och det är huvudsaken!

Nu är jag bara trött och vill gå och lägga mig...så jag tror jag går och gör det. Skriver till er snart:)

fredag 18 september 2009

Så less..

Jag har inte skrivit på några dagar..det har varit mycket.

Det är mycket på jobbet...mer än så behöver jag inte säga. Jag skulle ju tala inför hela arbetsplatsen om en relativt känslig sak. Det var meningen att min sektions skulle backa mig i mina uttalanden (för det hade vi diskuterat på vårat möte innan) men när jag blir attackerad utav de andra sektionerna och deras chefer, var det inte en käft som öppnades...jag blir så less...

Jag har haft verkligen fullt upp med att planera enligt mig världens bästa möhippa för en av mina närmaste vänner som ska gifta sig. Det var egentligen inte jag som skulle planera någonting, men av någon anledning blir det alltid så att allt skit faller på mig. Hur som helst..jag har planerat som en tok, jag har haft hundra saker att ta hand om och förbereda. Så igår träffade jag och en annan vännina den blivande bruden..DÅ kläcker hon ur sig att hon är gravid...och inte bara gravid utan hon har hittills haft en riktigt hemsk graviditet men en massa blödningar. Hon vågar knappt röra sig på grund av rädsla för missfall..hon har haft mycket och jag förstår att vi kanske inte var nummer ett på listan att kontakta i detta fall..även om jag redan där blev lite stött att hon inte vänt sig till mig. När det sedan visar sig att hon delat med sig till andra hälften av kompisgänget...börjar jag dock bli mer sur. Vi är 4 tjejer som planerar möhippan. 2 av oss visste och jag och vänninan på plats hade ingen aning. VARFÖR läts vi planera någonting som kunde riskerat våran väns hälsa?!? Nu måste vi planera om hela möhippan på en dag (idag) och ALLT jag har gjort hittills har varit helt bortkastat. De hade INTE behövt bryta några förtroende, det är inte det. Men om de var 2 som visste om situationen VARFÖR inte styra möhippan åt ett annat håll!!?? Jag är sååå ledsen och trött...Jag orkar verkligen inte med det här, jag är för trött för att i sista sekund planera en ny möhippa. Jag vägrar..jag stängde av mobilen för jag var så ledsen igår.

De senaste året har jag märkt av såå många sådana här tendenser bland de jag kallade mina vänner...det ljugs och det berättas inte grejer...jag är så less. Jag blir så besviken för gång på gång slängs det i ansiktet på mig att jag inte räknas som deras vän. I allafall inte samma typ av vän som jag trodde jag var och som dom var för mig.
Jag ställer ALLTID upp för mina vänner, ALLTID. Jag säger väldigt sällan nej när det gäller någonting överhuvudtaget och jag säger definitivt aldrig nej när det verkligen gäller. Jag svarar i telefonon när som helst på dygnet och sätter mig i bilen och åker långt när jag behövs någonstans.

När jag låg inne på sjukhus med en uppfläkt fot....var INGEN där...det var snart 5 år sen...när ska det sjunka in för mig att de inte längre är mina vänner.

måndag 14 september 2009

Hade en riktigt produktiv söndag och är riktigt nöjd!

Lördag gick helt i fotbollens och regnets anda.
Det var semifinaler för de mindre pojkarna som vi var nere och tittade på och sen senare var det dags för de stora killarna.
Eftersom det har gått så horribelt dåligt för dem denna säsong, så var det kvalmatch nu i lördags mot Uppsala för att stanna kvar i superserien. Matchen började kl 19 och jag hade glömt min jacka på jobbet. Som tur är hade jag bunkrat med tjocka tröjor, regnkappa och snott björnens jacka. Det var tur det..men efter 3 timmar på en kall läktare och ytterligare 30-40 minuter i spöregn var jag beyond kall...ett tag där trodde jag aldrig att jag skulle uppnå normal kroppstemperatur igen.
Hur som helst vann killarna matchen och de får återigen spela i superserien nästa år. Mindre bra var att en riktigt duktig kille hade av sitt vadben..det såg INTE trervligt ut när benet stod åt ett helt onaturligt håll. Hans syster på läktaren fick ett mindre sammanbrott av att se sin bror i det tillståndet (helt förståligt) så jag fick rycka in med kramar och lugnande ord...
Hade det varit min M...ja...då hade inte ens ett helt amerikanskt fotbollslag kunnat hålla mig borta från honom. (man får inte gå in på plan om man inte är behörig...)

Kvällen skulle då självklart firas. Jag var inte alls på...jag var så kall så kall att det enda jag ville göra var att ligga under täcket med en kopp hett te. Men björnen skulle ut och då var det bara att klä på sig. Men OJ vad vi ångrade oss..Det eminenta stället på förorten visade sin riktigt fula sida...det var ett gäng idioter i alldeles för låg ålder som hade tagit över hela stället. Det ylades hej vilt över allt. Paul Simons "gamla" dänga "You can call me Al" från -86 spelades, garanterar jag att det typ fanns högst 15 personer på stället som var födda när de släpptes. Jag kände mig som en dinosaurie modell äldre när jag lite blygt stampade i takt...ALDRIG MER!
Som tur var slapp jag ta livet av mig för björnen började må lite dåligt och ville hem. Väl hemma konstaterade vi att han hade olika stora pupiller...eftersom han hade fått en rejäl smäll mot huvudet under matchen blev jag självklart orolig och tvingade honom att åtminstone ringa vårdupplysningen om råd...de sa att det inte var någon fara dock..men jag var orolig iallafall..

Söndagen hade vi planerat att vi skulle på bakluckeloppis och fynda. Vi åt frukost och eftersom det inte skulle öppna förräns 12 började vi påta lite på projekt "garderob"....det blev jättefin och rent. Vi slängde 7 fulla ICA kassar med skräp och ska skänka 2 säckar med kläder till MYRORNAS. Tyvärr tog det jättelång tid så loppisen hann stänga, men det får bli en annan helg:D
Sen provdansade vi till lite låtar inför bröllopet och filade på en budget för alkoholen. Älsklingen var überseriös och gjorde ett exel-ark med prydliga staplar och uträkningar! Jag var imponerad.

Sen kom en drös fotbollskillar hem till oss och skulle kolla på fotboll på TV...det var tekniska problem med sändningen så värst mycket fotboll blev det inte..däremot en massa skratt och det var trevligt ändå.

fredag 11 september 2009

Drömmar blir verklighet!

Fredag...som man längtar efter fredagar när det är måndag. Men sen när fredagen väl kommer är man så slut att man knappt hinner njuta av veckans sista dag.

Jobbet idag har varit lika jobbigt som vanligt..om inte jobbigare. Fick en massa ansvar idag och grejer att ta upp inför ALLA på nästa arbetsplatsträff, jag som hatar att prata inför en massa folk. Visserligen vet jag vad jag pratar om och kan känna lite trygghet i det, men nu ska jag även rikta några pekpinnar mot mina kolleger...lite pirrigt, jag får återkomma om hur det går nästa vecka.


Efter jobbet åkte jag och björnen till IKEA, hur jag lyckades vet jag inte...ännu mindre vet jag hur jag fick honom att åtminstone verka intresserad av allt jag kollade på. Med mig hem fick jag två enorma kassa fyllda med ljus! Det första gemensamma köpet av prylar till bröllopet! Det känns som en milstolpe. M kommer nog aldrig att erkänna det inför sina kompisar, men han yttrade faktiskt ord som "fina" och "det här är väl rätt typ av rosa, älskling" när vi valde ljus...hihi.

Som lite kompensation åkte vi även förbi MediaMarkt på vägen hem. Det nya guitar hero 5 hade kommit ut idag. Eftersom vi båda är väldiga guitar hero-fans fick vi självklart med oss spelet hem:) Nu väntar fredagsmys med var sin gitarr i soffan:)

Ha det gött, gott folk!

torsdag 10 september 2009

Krokofanter och drömmar om IKEA

Igår var retrokvällen nummer ett. Vi tågade in i videobutiken nere vi centrum, det tog oss ungefär 2 minuter att hitta filmen vi skulle ha...sen tog det cirka 10 minuter att hyra den. De skulle ju ha alla möjliga uppgifter...vi stammade fram våra svar..eh eh jag heter...eh eh mitt telefonnummer...eh eh...
Sen när det var dags att betala...så hör jag mig själv säga...och så tre krokofanter också!
Stoppade in dessa tre chokladöverdragna och strösslade skumpinnar i en klassisk godispapperspåse. Sken som en sol när jag kom ut. En kladdig krokofan i ena tassen och en film i den andra...hur kom jag hit, varför skulle jag ha en krokofant?? Vem vet...men gott var det:) Retro-känslan var total!
Filmen var rolig, precis som jag mindes den, vi mös i soffan och sen somnade i varandras armar. En toppen säldag, vilket numera onsdagar ska heta..för det har jag bestämt:D

I flera dagar har jag drömt om IKEA...jag går bland billiga servetter och ljus och känner lyckan bubbla inom mig när jag packar på mig grej efter grej. Ms psykoanalys av mig tyder på att jag är helt sjuk i huvudet...han mår fysiskt dåligt av blotta tanken på att besöka IKEA....jag tycker han är konstig...men men..förhoppningsvis kommer jag till mitt älskade IKEA snart.

onsdag 9 september 2009

Onsdagsmys!

Sitter på jobbet med inte alltför mycket saker att göra...funderar på att ta en långlunch.
Tänkte passa på att försöka bocka av lite grejer inför bröllopet, men det är så sjukt många saker som måste tas tag i, att jag inte gör något. Jag börjar bli rejält stressad och vet inte i vilken ände jag ska börja nysta i.

Jag måste sätta lite eld i baken på pappa så han ger mig ett klartecken på vigselplatsen. När det väl är klart är det dags att börja massproducera inbjudningskort...måste bestämma hur de ska se ut och köpa in allt till det också. Undrar hur lång tid det kommer ta?

Måste sätta eld i baken på min kära M, så vi får klartecken om maten..ska vi ha den cateringfirman som strular...eller måste vi leta fram en annan? Ska vi laga maten själva? Vad ska vi äta??

Vad ska vi hyra egentligen? När måste vi lägga in den bokningen senast?

Just det tårtan måste det tas beslut om...vi hade en intressant diskussion om det igår..
Jag sitter framför datorn och klickar fram 150 000 sidor med tårtbilder...Jag vill ha tema färg och M vet inte vad han vill..bra start.
-Sälen: Vad tycker du om den här
-M: Fin
-Sälen: Den här då (helt annorlunda från den första bilden)
M: Fin
-Sälen: Meh...ok..ny infallsvinkel..vill du ha en rund eller fyrkantig tårta?
-M: Båda du visa var fina.
-Sälen: Ok...det är inget svar...ska vi ha en toppfigur
-M: Nä, det tycker jag inte...vill ha blommor typ hela vägen..det ska vara clean.
-Sälen: Ok, bra..det är nått...vad tycker du om den här.
-M: Nä..för skrikig.
-Sälen: Den här då?
-M: Men jag hinner inte tänka när du kommer med nya förslag hela tiden. Plus att jag redan sagt vad jag vill ha.
-Sälen: Eh va?

Förstår ni hur extremt långsamt vi vandrar framåt i vår planering...killen vars mantra verkar vara.."ja som den fast ändå inte"

Hur som helst.
Ikväll ska vi gå på loppis och jag hoppas då kunna fynda massor med lyktor och lampor. Jag hade helst velat åka till Ikea, men det blir nog för tajt med tid för det efter jobbet...så jag tar det själv en annan gång. M får hjärtklappning av att bara höra namnet...fattar inte...måste ligga en anti-ikea gen på den där dumma y-kromosomen.
Sen ska vi vara lite retro och hyra en film! Jag har bestämt att vi ska se " Mitt stora feta grekiska bröllop" M har inte sett den innan och jag tycker den är skitrolig!

tisdag 8 september 2009

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag..

Jag har ungefär 100 saker i huvudet hela tiden och konstant trött. Jag börjar få lite ont i magen av all stress och det är verkligen inte bra, det vet jag. Men jag kan inte göra så mycket och saken för tillfället. Men det är bara en vecka kvar med fotboll och jag hoppas på lite lugn efter det.
Jag drömmer mig bort till en liten stuga i skogen och jag har nog aldrig saknat ett landställe mer än just nu. Känna lugnet från träden och mossan...strosa omkring och plocka svamp...dricka te bland tända ljus....ah vilken härlig dröm.

Vad har hänt då..lördags..en dag fullspäckad med amerikansk fotboll. När jag väl kom hem strax efter 20, var rumpan helt hård av läktaren och resten av mig stelfrusen, de kalla höstkvällarna har verkligen anlänt.
Söndagen började bra, fick en rejäl dipp på mitten och repade sig bra på kvällen. Jag och björnen hade ett jättegräl över nått jag inte ens minns. Jag rev ut alla mina kläder ur garderoben för jag skulle flytta..men sen blev vi sams och allt var frid och fröjd. Fast i och med att kläderna var urplockade, ska vi passa på att göra om garderoben..gött mos, för det har jag längtat efter länge. Nu ska det bli ordning och reda!

Måndag..usch vilken dag...normalt sätt gillar jag nystarter men just måndagar...tvi och fy, jag är bara trött och irriterad. Men så fort jag kom ifrån jobbet blev det bättre.
Vi åkte till Eurostop och där hittade jag en klänning till kompisens bröllop. Jag har varit så stressad över att inte hitta rätt klänning, så det kändes verkligen som en sten lyftes från mitt hjärta när jag hittade den och matchande örhängen till. Och till ett vrakpris dessutom! Och som om det inte kunde bli bättre så uppfyller den alla kriterier. Den är färgglad! *Lycka*

Igår så träffade den allra bästa Tanja och vi var ute och promenerade i en timme. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var så avslappnande att jag somnade som ett barn senare.

Poop award går till mitt ex! Han hörde av sig till mig igår, visserligen med goda intentioner...but still..bara vetskapen att han finns kan vara nog för att få mig att resa ragg. Han vill eventuellt träffa mig imorgon...Jag drömde mardrömmar hela natten att jag sprang omkring i korridorer och letade efter M, men runt varje hörn stod ex-slemmet där och var vidrig..Tror jag ska tolka det som att jag INTE ska träffa honom..vad tror ni?

Kiss-award går till alla mina vänner! Jag har ett gäng vänner, vi gick i samma klass under hela grundskolan och vissa av oss lite till. Vi hängde dag som natt under den tiden, men sen efter gymnasiet har alla tagit sina egna vägar. Många av oss träffas fortfarande, som jag och Tanja. Och vissa ser vi lite mer sällan. Vi försöker alltid ha en tjejmiddag per år då vi träffas hela gänget och då är det som om det var igår man träffades sist. En i gänget har vi inte hört av på väldigt länge. Hon försvann från radarn ett tag, senare fick vi reda på att hon hade gift sig och flyttat till Kosovo, tror jag det var iallafall...Hur som helst, hon kom till Sverige igår och hörde av sig! Och vi börjar redan planera ett möte, alla i gänget är på och vill träffas. Och det är så roligt! Alla välkomnar med samma öppna varma famn..Precis som vi gjorde när vi träffade varandra varje dag för att gå till skolan för en herrans massa år sen. Det gillar jag skarpt...och därför får de kiss-award!

fredag 4 september 2009

Äntligen fredag!!

Det är äntligen fredag!
Idag ska finfina F och "Eric Gadd on the move" hem till oss och äta lite fisksoppa:)

Om jag någonsin kommer hem det vill säga...jävla EU delegation som ska envisas med att avsluta sina möten när just jag ska hem *morr* och de får minsann avstängda vägar och allt för att komma hem så fort som möjligt..är det rättvist? Det tycker iallafall inte jag, för jag kommer sitta fast i den evighetslånga bilkön:(

Nu har jag vart pessig nog. Nu är det fredag och fredagsmys! Måste planera en efterrätt eftersom M promt ville ha det, hans förslag var: något gott som pannacotta fast ändå inte. Det hjälpte mycket:)

torsdag 3 september 2009

Grattis Tanja!

Jobbdagen kändes som om den aldrig ville ta slut...den malde på sakta sakta..jag drömde mig bort till en solig dag på landet, en filt och en skål med nyplockade smultron.

Väl hemma bjöd vi svärmor på gulaschsoppa med gott bröd till. Älskar soppa!
Sen ringde den bästaste Tanja och vi gick ut och promenerade en timme! Eftersom det är hennes födelsedag idag gav jag henne sin present och passade även på att fråga henne om hon ville vara min brudtärna. Det ville hon! Yay!

Hon frågade mig vad min mardröms-möhippa skulle vara, inte för att jag får bestämma något, utan mer för att hon ville bekräfta det hon redan visste...jag funderade i ungefär 30 sekunder innan jag svarade: Att få hoppa bungy-jump orakad och i en rosa trekants bikini...huuaaa...ryser av blotta tanken..urk...

onsdag 2 september 2009

Projekt: lyktor, är på gång!

Åkte till Uppsala direkt efter jobbet idag, det skulle planeras möhippa med vännerna K och G. min älskade följde med och fick sig en rejäl inblick i fnittriga tjejers vardag:)
När jag kliver in i Ks kök ser jag en massa flyttkartonger, de var fyllda med allt möjligt skrot. Hon och sin syster skulle sälja lite prylar på loppis. Och bland hennes skräp hittade jag guld. Fick alla dessa lyktor för strax över hundringen. Tillsammans med en massa andra framtida fynd kommer detta bli skitfint på den stora dagen!!!Joy!!
Ah just det, förutom lyktorna fyndande björnen en potatisskalare anpassad för hans tassar, modell större och en plättlagg:)

Nytändning!!

Hade verkligen en superkväll igår hos finaste fin fina F, god mat och massor av bra idéer. Nu vill jag gifta mig nu nu nu!

Har massor av saker jag måste kolla upp, måste till IKEA, Jysk och en massa loppis på det:) Så kul!

Om ni vill ha en hint av vad som planeras...tänk Spiti:)




En färg och lyktfest utan dess like! Ser ni helt galna lyktor någonstans, säg till mig, jag är intresserad. Olika färger, former och storlekar..jag vill ha allt i en salig blandning. Go bananas!

Och för att göra saken bättre så tände M på idén också, kan det bli bättre?



tisdag 1 september 2009

Jag har ångrat mig....

Jag lekte lite med en "galej" ljushållare igår..och kom fram till att det ger ett helt oacceptabelt resultat. Så det blir ett NEJ i stora bokstäver och med hela handen åt galej. Så nu är jag tillbaka på ruta ett....måste till IKEA och införskaffa lite "glimma" och hoppas de ser snyggare ut...
Måste till Kreatima och köpa papper...måste kolla upp ifall det går att få tag på gerbera i februari...visst borde det gå??

Ikväll ska jag träffa fin fina F, få middag och bolla idéer. Hon är absolut bäst på fina bordsdukningar och på att tänka utanför boxen...Hon kommer nog ha toppenbra tips på fina saker jag kan göra. I got a good feeling.

måndag 31 augusti 2009

Jag har bestämt mig..

der blir "Galej" ljushållare till bröllopet från IKEA... det kommer bli fint tror jag.
Det är inte exakt visionen...men köper jag IKEA, blir kostnaden 250kr...köper jag visionen kostar det över 1000lappen...och det lägger jag INTE på ljus, det är galet!

Så det var en grej avbockad. Nu måste jag prata med fin fina F om klänningen och tyg:)

lördag 29 augusti 2009

Grabbkväll...

Jag är helt förundrad över mängden mat som 5 grabbar kan äta...om jag skulle äta den mängden på en vecka skulle jag väga över 120 kg på ett halvår...utan problem...helt galet..

Idag gjorde jag spagetti carbonara...
Vi kokade över 1 kg spagetti...det blev lite över.
Vi kokade ihop 4 paket carbonara crush
Stekte 4 paket bacon.
Hade i 3 burkar hela champinjoner (stor burk)
Hade i 600 g sugar snaps.....såsen är slut..

Galna mängder mat...och nu sitter de och äter snacks. 2dippar...ett påse chips, en påse nachos. En bunke med guacamole...en hel hög med quesadillas...Vi har några fler påsar med chips och dip i skafferiet. Och som det ser ut nu så kommer vi nog behöva ta fram dom snart....det äts och äts och äts...jag sitter med öppen mun och bara stirrar.

De pratas så mycket fotboll...att jag ofrivilligt börjar odla skägg och penis...måste nog sätta på mig en rosa klänning och högklackat för att motverka effekterna. Antingen lyckas jag eller så blir jag jordens fulaste transa...om det blir det senare, så lovar jag att ta bilder och lägga upp;)

torsdag 27 augusti 2009

Min kupp!

Jag och käraste M ska ju gifta oss. Vi har bestämt ett datum som närmar sig med stormsteg, men mer har vi inte bestämt.

Jag vill absolut inte bestämma allt själv, så nu när M är på träning började jag smida mina planer...hur ska jag få honom involverad...

Jag gick på det som misstänkte skulle ha störst verkar. Jag gick på hans toalett.

Vi har två toaletter hemma, en stor (min) och en liten (Ms toalett aka bajstoan). Han spenderar flera timmar där inne...och läser ;) Så jag tänkte ge honom lite extra läsning...
Bilden till vänster är före bilden...trist, vitt och bara en bok att läsa. Till höger har vi "the bridezilla make over"....eftersom vi inte har en färgskrivare blev det inte så färgglatt..men lite rött papper hittade jag. En kalender, massa tidningar, checklistor, bilder på ringar och andra diverse matnyttiga förslag, tips och funderingar.
Nu återstår bara Ms reaktion...antingen blir han road och tycker att jag är en gullig och söt liten säl...eller så blir han måttligt road och ber mig ta bort allt för det kommer bli fula tejpmärken på väggen (som jag ändå vill måla om....och bli det fula märken kanske jag får en anledning att måla om..*hint hint*)
Väntar med spänning...meddelar hur det gick sen:)



Asgarv!

Eftersom jag jobbar på ett sjukhus, så är ju svininfluensan väldigt på tapeten.

Vi har en skylt i våran korridor med information. Idag när jag kommer till jobbet upptäcker jag att någon har satt upp en ny lapp på denna skylt.


Jag blev helt full i skratt när jag läste den och blir glad varje gång jag passerar den...tänk att det finns någon med humor här på jobbet...jag är helt förvånad;)
Om du ser ut så här på morgonen när du vaknar, stanna hemma:)

tisdag 25 augusti 2009

Smellovision n´ death..

Glömde o berätta i mitt förra inlägg...
När jag kommer till jobbet idag så vilar det en fräsig doft i trapphuset...jag misstänker att det är kvarglömde sopor någonstans som luktar kardemumma..

Men ju längre in i dagen vi kommer och ju mer solen gassar...så har nu doften växt. Nu är det en blandning utav spya och död. Det sticker i nosen bara man sticker ut huvudet...vilket jag blir tvungen att göra rätt ofta.

Om ni bara kunde känna den stickande doften...urk. Det börjar talas om att det kan ligga en död råtta i en cistern som finns i ett rum som kallas "skräckfilmsrummet" Jag har aldrig hört talas om det här rummet! Varför finns det?? Och varför kallas det så?

Nu hoppas jag bara att jag inte spyr när jag måste gå inom trapphuset för att komma hem...och att doften inte sätter sig i kläderna.

Tisdag

Jag har en enorm lust att göra något, men jag vet inte vad....jag har en massa måsten, men dom är inte lika roliga att ta tag i.

Jag har suttit och dumsurfat ett tag på bröllopssaker...funderar på en kupp. På att tapetsera M´s toalett med all möjlig info, i ett försök att få honom intresserad och involverad. Tror ni det fungerar?? Får se om jag orkar ta tag i det eller inte..jag ska hålla er uppdaterade.

Jag har så ont i min arm..vet inte vad jag har gjort..det har gjort ont ett tag och det går inte bort. Nu har jag även börjat få ont i andra armen..jag avskyr verkligen läkare, så jag vill vänta in i det sista med att gå till en sån..Dom lär väl skicka hem mig med smärtstillande och inget mer...sen när har ett piller varit en bestående lösning till något? Jag vill att någon ska ta mig på allvar annars går jag därifrån. Jag har en lång erfarenhet utav bajsiga läkare, med humbug-teorier och massa piller som inte hjälpte..jag är bitter och skeptisk när det gäller läkare, ja och det står jag för!

Jag måste även klippa mig..jag har en sånt enomt burr på skallen...borde börja tänka på bröllopsfrisyr också...hmm?

måndag 24 augusti 2009

Min hemska hemska måndag...

Oj oj oj vilken jävla dag!

Jag har redan berättat min incident med kråkan from hell i inlägget innan...nu kommer vad som hände innan och efter.
Egentligen börjar historien kvällen dagen innan...jag var sugen på mys..men min bättre hälft var trött..så frustrationen växte under natten och när jag vaknade var jag redan lite pissed off. Bara det faktum att det är måndag brukar vara nog...Jag hatar måndagar.

Så vääärldens längsta bilkö till jobbet..*morr*
Kommer till jobbet...eftersom det var första dagen tillbaka på jobbet sen mormor dog så fick jag dra hela den historien en miljon gånger, samt hur jag mår. Jag fick en massa klappar på ryggen, följt av några "sånt är livet" och till och med några "men hon visste säker hur mycket du älskade henne". Alla bryr sig och de menar väl..men jag pallade bara inte av det idag.

Det var apmycket att göra på jobbet...och eftersom alla ville vara så "förstående" med tanke på min förlust...ville de att jag skulle ha att göra hela dagen, ja så jag inte ska fundera så mycket, så ingen lyfte ett finger för att hjälpa mig:( Tack för det...NOT!

Ja vid det här laget var det dags för lunch. Jag hade med mig en fantastisk god linsgryta som jag hade gjort. Den var fryst, så jag stoppar in den i mikron. När halva tiden har gått så skulle jag ta ut tallriken, som vi det laget var ungefär 300 grader. Men den frusna linsklumpen den var till synes intakt..Jag ska hugga till med skeden för att fördela klumpen lite, så det tinar lite snabbare. Jag är rätt hungrig vid det här laget..vad händer?? Klumpfan säger svish, "botten" är ju tinad så den hamnar på golvet med ett smack! klumpen studsar på min buk och landar på bänkskivan. Linsgrytan ser ut som kräks på golvet o på min rock...najs...tack för det. Jag äter det lilla jag lyckas ha kvar på tallriken. Ska lugna ner mig med en liten promenad till apoteket...och då kommer fågerattacken...vid det laget var jag ganska skärrad.

Tvättar ansiktet med sprit...helt övertygad om att jag har fått rabies, fågelinfluensan, hepatit eller något annat skumt.
Ska återigen försöka lugna ner mig lite...sätter mig framför datan...gör det första inlägget..ska
kolla mailen. Hmm ett mail från min kusin...ska innehålla bilder...hmm...
Öppnar mailen..
KAAPOOOWWW!!! Det var bilder från begravningen, mormors begravning. Och inte bara det...bilder på när min gulliga mormor ligger död i kistan och där är hon inte alls så gullig. Det hela är såå vidrigt...Jag är helt oförberedd på vad jag såg. Tårarna sprutar och rummet snurrar. Det visar sig sen att det inte alls var meningen att jag skulle se dessa hemska bilder..men nu blev det så. Urk! Mår dåligt bara jag tänker tillbaka på det.

Efter det ville jag bara hem...självklart får M jobba över. Vi åker hem tillsammans, så jag väntar. När vi väl möts upp är han på världens prutt humör. Kul! Precis det jag behöver...
Middagsplanerna ändras för att vi är sena och ingen av oss orkar handla det som saknades. Vi tar det vi har hemma. Det ska bli stekt falukorv o makaroner. Det åt vi för bara några dagar sen..så medans M är på toa beslutar jag för att stuva makaronerna...för att variera LITE!
När han kommer in i köket ser han mig ha i muskotnöt i stuvningen. "Jaha...kan inte jag ta lite pasta innan du har i stuvningen, jag gillar inte muskotnöt"...Jag fullkomligt exploderar...det är för mycket på en o samma dag. Han får sin pasta, jag slänger stuvningen och äter bara falukorv!

Nu har han åkt till träningen...det sista han säger är " Tänker du vara sur hela kvällen"...*morr*

Jag har inte en bra dag...vill helst bara gå och lägga mig och hoppas att morgondagen inte suger
lika mycket som idag.

Over and Out!

Var är mitt kamerateam???

Konstiga saker händer mig jämt...men idag var första gången en för lågt flygande kråka krockade med mitt huvud....jag måste anta att den felbedömde avståndet till mig och marken...för att den var ondsint vägrar jag gå med på.
Men jag skrek...kråkan pep(?)..förnedringen total..vilken dag!

Jag fortsätter skriva sen...hinner inte mer nu, behövde bara skriva av mig det här...

lördag 22 augusti 2009

Dagen efter...

Igår dog som sagt min älskade mormor..min fina kusin kom till vår lya och hon och jag gjorde vårt bästa för att hedra hennes minne.
Mormor hade inte velat att vi sörjde henne, så vi festade. Det dracks vin, massor med vin. Det dansades, skrattades och grät, hela baletten.

Men idag...har jag velat möta min mormor, var hon nu finns. Jag har svettats, varit nära kaskadspyor, skakat, sovit..usch..men andra ord har jag mått som jag förtjänat. Man ska inte dricka så mycket, barn!

Smått panikslagen över att jag ska se Coldplay ikväll och jobba hela natten efter det..har jag hällt i mig vätska och föda hela dagen för att må bättre. Jag har återfått lite färg i ansiktet nu, slutat svettats lite. Men jag är fortfarande väldigt känslig för höga läten. Det passar ju bra ihop med en konsert eller hur?
Det känns som om jag har en apa sittandes på axeln som slår en stekpanna i huvudet var 5e minut...skön känsla jag lovar. Men jag förtjänar det...

Vila i frid mormor..jag kommer alltid att minnas dig med värme i mitt hjärta ♥